Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.08.2008, 09:08 (UTC)    
Mesaj konusu: dünyayı soyan TÜRKLER



Doktorun çetesi ABD'den 200 milyon dolar çarptı!

FBI ihbar etti Türk polisi de anında yakaladı

12 bin Amerikalı’nın kredi kartı hesaplarını boşaltan çetenin devlet hastanesinde görevli doktor liderinin evinde 200 bin euro para çıktı. Çetenin 40 üyesinin arasında bir Rus’la üniversite öğrencileri de var.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; AMERİKAN Federal Soruşturma Bürosu’-nun (FBI) ihbarı üzerine Türk polisince yapılan operasyonda, 12 bin ABD vatandaşının kredi kartı hesaplarından yaklaşık 200 milyon dolar aktaran 40 kişi yakalandı. Çetenin lideri 28 yaşındaki doktor N.A.’nın evinde yapılan aramada nakit 200 bin euro ele geçirildi.

Polis 6 ay boyunca takip etti

Emniyet yetkililerinin, “Türkiye’de şu ana kadar yapılan en kapsamlı bilişim operasyonu” olarak nitelendirdiği çalışmada dün düğmeye basıldı. Sahte elektronik postalarla üç yılda, yaklaşık 12 bin ABD’linin banka hesaplarının boşaltılması üzerine harekete geçen FBI, elektronik postaların Türkiye’den gönderildiğini tespit edince Emniyet Genel Müdürlüğü ile bağlantıya geçerek, elindeki bilgileri paylaştı. Bilgiler üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Amirliği ekipleri, sözkonusu kişileri 6 ay boyunca takibe aldı.

Sahte hesaplara aktardılar

Başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkelerindeki binlerce kişinin elektronik postasına bankalardan geliyormuş gibi sahte uyarı yazısı attıkları belirlenen çete üyelerinin bu postaya yanıt veren kişilerin banka hesap numaralarını ve şifrelerini elde ettiği saptandı. Bu kişilerin hesaplarındaki paraları sahte isimler adına açtırdıkları hesaplara havale eden çete üyeleri-nin, daha sonra da paraları kendi hesaplarına aktardığı tespit edildi.

Bilgisayarlar inceleniyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın talimatıyla dün başlatılan operasyonda, 12 ayrı ilde 40 kişi gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte kredi kartları, binlerce banka hesap numarası ve elektronik posta adreslerinin bulunduğu dokümanlarla çok sayıda bilgisayara da incelenmek üzere el konuldu.

Özel server bile kurmuşlar

Çetenin liderinin Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde görevli 28 yaşındaki doktor N.A. olduğu belirtildi. N.A.’nın bazı çete üyeleriyle birlikte kaldığı Şanlıurfa’daki evinde 200 bin euro ele geçirildi. Şüphelilerin dolandırıcılıkta kullanmak için özel server kurdukları da belirlendi. Aralarında Rus uyruklu bir kadının da olduğu bazı şüphelilerin üniversitelerdeki bilgisayar mühendisliği öğrencisi olması dikkat çekti.

Vurgun miktarı artıyor

Polis, bilişim konusuyla ilgili olması nedeniyle teknik imkanlarla yürüttüğü operasyonda boşaltılan banka hesabı miktarını ve çetenin elde ettiği parayı saptamaya çalışıyor. İlk belirlemelere göre 70 milyon dolarlık vurgun yaptığı belirlenen çetenin, boşalttığı para miktarının 200 milyon doları bulabileceği iddia edildi.

Lüks içinde yaşıyorlardı...
Bu arada, çete üyelerinin banka hesaplarıyla yakınlarının malvarlıklarını inceleyen polis, şu ana kadar çete lideri doktorla diğer şüphelilerin lüks içinde yaşadıklarını belirledi. Emniyette sorguları süren zanlılar için ek süre alınırken, yeni gözaltıların da olabileceği bildirildi.
______________


Mesaj24.08.2008, 12:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rolling Eyes
______________
Mesaj24.08.2008, 13:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rolling Eyes
______________
Mesaj24.08.2008, 13:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

dünyayımı soyuluyomu why Mr. Green Rolling Eyes
______________
<p><img alt="" border="0" src="http://www.userbarlar.com/ub/data/media/1/recep_ivedik.gif" /><strong> </strong></p>
Mesaj24.08.2008, 13:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

ilginc. Rolling Eyes
Mesaj24.08.2008, 16:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

buldunartik yazmış:
ilginc. Rolling Eyes
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu