Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj27.08.2008, 09:35 (UTC)    
Mesaj konusu: İstanbul'luların Bilgilendirme Ve Eğlence Platformu...

Bu Başlıkta İstanbul İle İlgili Son Gelişmeleri Takip Edebileceğiz...

Sizler Ekleyebilir Yada Okuyup Yorumlayabilirsiniz...

Eğlence Ve İstanbul Haberleri BU BAşlıkta..!!!
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 09:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gecekonduya karşılık daire

Fatih'te yıkılacak gecekondulara karşılık belediyeden daire istiyorlar..!!

Fatih'te yol geçeceği gerekçesiyle gecekondularının yıkılacağını öğrenen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan ev istedi.

sakin bir hayat süren vatandaşlar, dün kendilerine yapılan tebligatla büyük şok yaşadı. Büyükşehir Belediyesi'nden gelen görevli zabıta memurları, 1 hafta içerisinde gecekonduların boşaltılmasını istedi.

Tebligatları bazı vatandaşlar mecburen alırken, bazıları da evlerini terk etmeyeceklerini belirterek duruma tepki gösterdi. Bir hafta içerisinde taşınabilecekleri bir ev bulamayacaklarını belirten mahalle sakinleri, Başkan Kadir Topbaş'tan yardım istedi.

Başkan Topbaş'ın, 'Evleri yıkılan vatandaşları mağdur etmiyoruz' sözünü hatırlatan bir kadın, 'Sulukulelilere bile ev verdiler. Bize niçin yardımcı olmuyorlar? Bizim de bütçemize uygun şartlarla ev sahibi olmamız sağlansın.' dedi. Bu arada tebligatları evleri tek tek dolaşarak teslim eden zabıta memurlarına mahalleliler tepki gösterdi.

Zabıtalarla tartışan vatandaşlar, 'Biz bu kağıtları imzalamıyoruz. Eğer çıkmamızı istiyorsa başkan kendisi gelsin.' diye konuştu. Zabıtalar, tepkiler üzerine tebligat yapmaktan vazgeçerek mahalleden ayrıldı.
______________
Mesaj27.08.2008, 09:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

İstanbul'a 2 yeni üniversite

İstanbul'da 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısı TBMM'de kabul edildi
İŞTE YENİ ÜNİVERSİTELER

İstanbul ’da Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi isimli 2 vakıf üniversitesi kurulacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi , Fen -Edebiyat Fakültesi , Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi , Tıp Fakültesi , Eczacılık Fakültesi , Hukuk Fakültesi , Uygulamalı Bilimler Fakültesi , Yabancı Diller Yüksekokulu , Meslek Yüksekokulu (iki yıllık), Fen Bilimleri Enstitisü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

İstanbul Şehir Üniversite bünyesinde ise Fen -Edebiyat Fakültesi , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , Mühendislik Fakültesi , İletişim Fakültesi , Yabancı Diller Yüksekokulu , Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü bulunacak. İki vakıf üniversitesinin kurulması ile birlikte vakıf üniversitesi sayısı da 33’e yükselecek.
______________
Mesaj27.08.2008, 09:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

"Ramazan Etkinlikleri" 3 ayrı merkezde yapılacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirerek, her yıl yaptığı “Ramazan Etkinlikleri”, 32 gün boyunca sahura kadar sürecek.

Ramazan Etkinlikleri, 3 ayrı merkezde (Feshane Kültür Merkezi, Topkapı İstanbul Şehir Parkı, Bağlarbaşı Kültür Merkezi) gerçekleştirilecek. Özellikle bu yıl yeni hizmete giren, Topkapı İstanbul Şehir Parkı ile Üsküdar’da inşa edilen Bağlarbaşı Kültür Merkezi İstanbullularla tanışmış olacak.

Bu etkinlikler de Türk Sanat Müziği- Türk Halk Müziği-Türk Tasavvuf Müziği icra eden seçkin sanatçılar sahne alacak. Ayrıca geleneksel gösteri sanatı örnekleri (Nasrettin Hoca, İbiş, Karagöz, Kavuklu-Pişekar), İllüzyon gösterileri, Akrobasi gösterileri, Mehter konserleri, Sema gösterileri, Çocuk Tiyatro oyunları, Kukla gösterileri ile sergiler ve paneller yer verilecek.

Bu yıl 3 ayrı merkezi, günde yaklaşık 100.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Söz konusu etkinliklerin maliyeti yaklaşık 4.000.000 YTL. Ramazan ayı boyunca bu merkezlerde açılacak standlarda da çeşitli ürünlerin satışı - sunumu ve tanıtımı yapılacak.

RAMAZAN BOYUNCA 10 MERKEZDE İFTAR KUMANYASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi iftar kumanyası bu yıl da mobil büfe araçları ile aşağıda belirtilen merkezlerde tüm halkımıza ikramda bulunacaktır.

İFTAR PAKETİNİN İÇERİĞİ :

1. BİR ÇEŞİT YEMEK (ET-PİLAV), EKMEK, MEYVE SUYU, HURMA, PEYNİR, ZEYTİN, REÇEL

İFTAR PAKETİNİN DAĞITILACAĞI MEYDANLAR

1. EMİNÖNÜ MEYDANI
2. AVCILAR MEYDANI
3. BAKIRKÖY MEYDANI
4. KADIKÖY MEYDANI
5. BEŞİKTAŞ MEYDANI
6. MECİDİYEKÖY MEYDANI
7. ŞİRİNEVLER MEYDANI
8. BÜYÜKÇEKMECE MEYDANI
9. AKSARAY MEYDANI
10.TAKSİM MEYDANI

NOT: Tüm ikram paketleri ambalajlı olacaktır. Her noktada günlük 5.000 adet dağıtılacak olup, aylık toplam 1.450.000 adet ikram paketi dağıtılacaktır. Kumanya paketinin birim maliyeti 2,90 YTL.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 09:54 (UTC)    
Mesaj konusu: İstanbulKART her yerde

İstanbulKART her yerde

Toplu ulaşımdan alışveriş, doğalgaz ve su fatura ödemelerine kadar birçok yerde
İstanbul `da vatandaşlar otobüslere, metroya ve deniz otobüslerine Akbil yerine kredi kartı ile binecek. Büyükşehir Belediyesi `nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı İstanbulKART, toplu taşıma araçlarından alışverişe, müze ziyaretlerinden doğalgaz ve su fatura ödemelerine kadar birçok işlemde kullanılabilecek.

İstanbulKART, ilk etapta toplu taşıma araçlarında kullanılacak. Bu süreçte Akbil kullanımı da devam edecek. Sistemin tam anlamı ile devreye girmesinden sonra Akbil `ler piyasadan kaldırılacak. Belediye otobüslerinde başlayacak olan İstanbulKART sistemi, daha sonra metro ve deniz otobüsleriyle entegre olacak. İstanbulKART`a yerleştirilecek çip sayesinde yolcu hareketleri tam olarak takip edileceğinden hatlar gerçek zamanlı verilere dayalı olarak planlanarak verimli hale getirilecek. Entegrasyon ve aktarma sistemleri aynen korunurken, indirimli seyahat kartlarında süre uzatımları elektronik ortamda yapılacağından her sene yenileme ihtiyacı da ortadan kalkacak. Sistemin tam olarak devreye girmesi ile halen kullanımdaki 3 milyon Akbil tarih olacak. `İstanbulKART` tam anlamıyla devreye girdiğinde iki yıl içerisinde kartlı vatandaş sayısının 4 milyona çıkması bekleniyor.

İstanbulKART ne getirecek?

Sisteme adaptasyon amacıyla bir süre Akbil `le paralel gidecek İstanbulKART, toplu taşımanın dışında kredi kartı olarak alışverişlerde de kullanılabilecek.

Toplu taşıma araçlarını kullanan her yolcunun bir kartı olacağı için ücretsiz yolculuklar da dahil yolculuğa ilişkin her türlü bilgi sağlanacak, akışın nereden nereye olduğu tespit edilebilecek.

Doğalgaz, su faturaları ödenebilecek, Halk Ekmek büfelerinden alışveriş yapılabilecek

Metrobüs hattında, kademelendirilmiş bilet sistemi avantajı sağlayacak.

Mevcut entegrasyon ve aktarma sistemleri aynen korunacak.

Öğrenci-öğretmen ve yaşlı pasolarının her sene yenilenmesine gerek kalmayacak, süre uzatımları elektronik ortamda yapılacak, dolayısıyla kart masrafını ortadan kaldıracak.

Vatandaş isterse kartı, e-bilete ek olarak e-cüzdan olarak kullanabilecek. İlerleyen zamanlarda dileyenler, İstanbulKART`ı sağlık kartı olarak kullanarak hastalık, ilaç gibi durumlarını yükletebilecek.

İstanbulKART, teknolojik gelişmeye paralel olarak gelişecek her türlü yeni sisteme (Vatandaş kart) adapte edilebilecek.

Akıllı yolcu bilgilendirmeyle paralel çalışacak sistem sayesinde kayıp-çalıntı durumlarında anında talimat verilerek başkaları tarafından kullanım önlenecek.

Karta eksik ya da hatalı yüklemeler konusunda yolcu itirazları elektronik sistem sayesinde anında cevaplanabilecek.
______________
Mesaj27.08.2008, 09:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kadir Topbaş'tan ZEHİR İtirafı !!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, `Daha fazla kâr için suyu zehirlediler` dedi. Topbaş, Kağıthane Deresi`nde balık ölümlerine ilişkin, `arıtmaların gizli olarak devre dışı bırakıldığını` söyledi.

Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Kompleksi`nde amatör spor kulüplerine malzeme dağıtılması törenine katılan Topbaş, Kağıthane Deresi`ndeki balık ölümlerine ilişkin bir soru üzerine, konuyla ilgili araştırma ve çalışmaların yapıldığını belirtti. Topbaş, `Bazı noktalarda halen gizli olarak arıtmalarını devre dışı bırakarak, bir maliyeti var diye birtakım deşarjlar yapıyorlar. Bu bir çevre kirliliği ve bunun faturasının da ne kadar ağır olduğu, su sıkıntılarıyla başlıyor, görüyorsunuz` dedi.

Öte yandan İstanbul`da 13 ilçe ve 9 beldede dün gece yarısından itibaren başlayan su kesintisi 24 saat sürecek. İSKİ`den yapılan açıklamaya göre kesinti yapılacak yerler şöyle: Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Dudullu, Yenidoğan, Çekmeköy, Alemdağ, Sarıgazi, Taşdelen, Ataşehir, Beykoz ilçesinin yüksek kesimleri, Kavacık ve Acarkent bölgeleri, Eminönü, Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinin tamamı ile Beyoğlu, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin sahil kesimleri.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 09:56 (UTC)    
Mesaj konusu: Üsküdar'a yeni kültür merkezi

Üsküdar'a yeni kültür merkezi




İBB tarafından Üsküdar'a kazandırılan Bağlarbaşı Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 20 kavşak ve yolun, Başakşehir yatırımlarının toplu açılışı ile 9 kavşak ve yolun toplu temel atma töreninde yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen toplu açılış töreninde; Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin kurdelası Kadıköy Kaymakamı ve Üsküdar Kaymakam Vekili Hasan Karahan, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Öztürk, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen tarafından kesildi.

Uzun yıllar tramvay hangarı ve otobüs garajı olarak kullanılan Bağlarbaşı'ndaki tarihi bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi olarak hizmete sunuldu. 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip Bağlarbaşı Kültür Merkezi, sergi alanları ve müze olarak üç ana binadan oluşuyor. Kültür Merkezi'nde 750 kişilik bir konferans salonu, 150 kişilik bir tiyatro salonu, 60'ar kişilik iki cep sineması ve çok amaçlı salonlar bulunuyor. Ulaşım Müzesi olarak oluşturulan alanda ise İETT tarihinden izler yer alıyor
______________
Mesaj27.08.2008, 09:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Eğer biterse Sümer bu hale gelecek!
13 Punto 15 Punto 17 Punto 19 Punto
26 Ağustos 2008 16:48
Kiptaş, Sümer Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Proje kapsamında bin 38 konut yıkılıp yerine bin 536 konut inşa edilecek...

İstanbul'un pek çok bölgesinde kentsel dönüşüm projelerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İBB'nin iştiraki Kiptaş, Zeytinburnu'nda "Zeytinburnu Sümer Mahallesi" kentsel dönüşüm projesiyle, 54 bin 415 metrekarelik alana konut yapacak. Satış ofisinin açılışında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sümer Mahallesi'nde en riskli alanların tespit edildiğini belirtti. Projenin 24 ayda tamamlanacağını dile getiren Topbaş, "Bölgede aralarda birkaç tane sağlam binalar kalıyordu. 'Bu binaları bırakıp diğerlerini yenilemek yerine yeniden bir şehir kuralım' dedik ve çalışmaları başlattık" diye konuştu. Zeytinburnu'nun en köklü yerleşimlerinden biri olduğu belirtilen Sümer Mahallesi'nde dönüşüm alanı olarak 63 bin 300 metrekarelik bölge alındı. Hali hazırda bin 38 konut ve 212 dükkanın bulunduğu bölgede, yüzde 43'lük orana karşılık gelen 536 adet bağımsız birimin deprem açısından risk taşıdığı dile getiriliyor.



Bin 536 konut yapılacak

Planlama alanı 54 bin 415 metrekare olarak belirlenen Sümer Kentsel Dönüşüm Projesi'nde toplam inşaat alanı, 167 bin metrekareyi bulacak. 292 adet 1+1, 790 adet 2+1 dairelerin bulunacağı projede, 432 adet 3+1 ve 22 adet 5+1 seçenekleri de olacak. Toplam bin 536 dairenin yer alacağı projede, 100 bin metrekare büyüklüğünde bir alışveriş merkezi de inşa edilecek. Konutlar teslim edilinceye kadar geçen yapım sürecinde bölgede ikamet edilebilecek.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 09:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı'nda konser!!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın 2010'a Gider İken Her Telden adıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında;

29 Ağustos Cuma Türk Halk Müziği sanatçıları Neşet Ertaş, Mazlum Çimen ile Fatih Yaşar, 30 Ağustos Cumartesi Selim Sesler& Kolektif İstanbul ve 31 Ağustos Pazar günü de Şef Cem Mansur yönetimindeki CRR İstanbul Senfoni Orkestrası Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı’nda birer konser verecek.

Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı, 29-31 Ağustos tarihleri arasında 3 gün boyunca farklı müzik türlerinin icra edileceği bir organizasyona sahne olacak.

Türk Halk Müziği sanatçıları Neşet Ertaş, Mazlum Çimen ve Fatih Yaşar, ücretsiz yaz konserleri kapsamında, 29 Ağustos saat 20:00’de Çırpıcı Çayırı'nda Zeytinburnulularla buluşacak.

Edirne’den Urfa’ya, Trabzon’dan Muğla’ya geniş bir coğrafyanın ezgilerini klarnetine taşıyan Selim İleri& Kolektif İstanbul’un 50 dakikalık bir performans sergileyeceği konser ise 30 Ağustos Cumartesi günü saat 20:00’de başlayacak.

Etkinlikler kapsamındaki son konser, 31 Ağustos Pazar günü saat 20:00’de Şef Cem Mansur yönetiminde CRR İstanbul Senfoni Orkestrası tarafından verilecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu’nun, "Minderini, battaniyeni al da gel" sloganı ile 7 Ağustos’ta Ortaköy’den başlattığı konserler, klasik Batı müziğinden Türk sanat müziğine, halk müziğinden caza, Balkanlardan Anadolu'ya müziğin tüm renklerini, kültürün zenginliğini sokaklara taşıyor.

Şimdiye kadar; Ortaköy Sahil, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Büyükada İskele, Beykoz Sahil ve Sarıyer İskele gibi İstanbul'un konser mekânı olmayan yerlerinde yapılan etkinlitlerle, kentlilere pek çok ünlü müzik grubunu ücretsiz olarak dinleme imkânı sunuldu.

İllıan Erşahin, Kerem Görsev, Neşet Ertaş, Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası, Selim Sesler gibi sanatçı ve topluluklar sahneye çıkaran etkinlikler, 31 Ağustos Pazar günü Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı’nda Şef Cem Mansur yönetiminde CRR İstanbul Senfoni Orkestrası tarafından verilecek konserle sona erecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, yaz konserlerinin İstanbul'da bir gelenek haline gelmesini arzuladıklarını belirterek, “Konserleri 2009’da da sürdürmeyi planlıyoruz. Biz İstanbul'un 2010'a böyle hazırlanacağına inanıyoruz” dedi.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 09:59 (UTC)    
Mesaj konusu: ss



istanbul'un bazı semtlerinde 29 ve 31 Ağustos tarihlerinde bakım ve onarım nedeniyle elektirik kesilecek
Güngören, Sarıyer ve Şişli'de yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı yerlere 29 ve 31 Ağustos tarihlerinde elektrik verilemeyecek.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'den (BEDAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ağustos Cuma günü 09.00-16.00 saatleri arasında Güngören'de Eski Londra Asfaltı, Cömertkent Sitesi A, K, L, M, I, O, R, S, T, Y, Z blokları ve civarında elektrik kesintisi uygulanacak.

Sarıyer'de aynı gün, 10.00-16.00 saatleri arasında Zekeriyaköy Garanti Koza Sitesi ve Vişne 2 Mahallesi elektrik alamayacak.

Şişli'de, 31 Ağustos Pazar günü, 09.00-17.00 saatleri arasında Abdi İpekçi Caddesi, Operatör Mim Kemal Öke Caddesi Bronz Sokak, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Atiye Sokak ve civarına elektrik verilemeyecek.

______________
Arrow Güncelalan.Tr.Gg
Arrow Hazır HTML Kodları
Arrow Manchester United FC
Mesaj27.08.2008, 10:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kötü sesli müezzini bildirin!
İSTANBUL

İstanbul’da sesi güzel olmayan müezzinlerin bulunduğu camilerde ezan merkezi sistemden okunacak.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, vatandaşlardan güzel ezan okunmayan camileri ilçe müftülüklerine bildirmelerini istedi.
Yeni başlayan uygulamayı anlatan İstanbul Müftüsü Çağrıcı, “Süleymaniye Camii’nde çok güzel ezan okunuyor. Hemen yanı başındaki mescitte ise çok çirkin ezan okunuyor.
Ben bile rahatsız oluyorum, vatandaş nasıl rahatsız olmasın? Onun için mescidi, merkezi sisteme bağladık ama görevli müftülüğün dibinde olduğu halde yine akşam, yatsı, sabah ezanlarında sistemin dışına çıkıyor. Niye? Takmış kafaya, ‘Her ezan kendi yerinde okunmalıdır, merkezi sistemle ezan okunduğunda ezan okunmuş sayılmaz’... Böyle bir şey yok” dedi.
Türkiye’de 70 bin, İstanbul’da ise 3 binin üzerinde cami bulunduğunu belirten Çağrıcı, merkezi sistemin İstanbul’da sadece Silivri, Çatalca, Sarıyer ve Kadıköy ilçelerinde uygulandığını, diğer ilçelerde de frekansların elverdiği ölçüde merkezi sisteme geçilmesi çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

‘Musevi bile istiyor’
İstanbul’un farklı dinlere mensup kişilerin bir arada yaşadığı bir kent olduğuna değinen Çağrıcı, “Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden birisi bana telefon etti. ‘Hocam, bizim bir müezzinimiz vardı. O ezan okuyacağı zaman balkona çıkardık, ezanımızı dinlerdik, bittikten sonra dinimize göre dua ederdik. Müezzinimizi aldınız, yerine birini verdiniz, bizi kurtarın’ dedi. Dolayısıyla bir Musevi dahi istiyor ki İstanbul’da güzel ezan okunsun” dedi.
______________
Mesaj27.08.2008, 10:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

EN RİSKLİ İLÇE ZEYTİNBURNU

Büyük depremin üzerinden tam 9. yıl geçti. Olası bir İstanbul depreminde onbinlerce kişinin hayatını kaybedeceğini belirtiyor. İstanbulda en riskli ilçeler ise ..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul`un deprem konusunda yitirecek bir dakikası olmadığını belirterek, ``1999`ta yaşadığımız o iki büyük deprem pratiği ışığında eksiklerimizi gidermek, bir sonraki depremlere hazırlıklı olmak zorundayız`` dedi.

Topbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve İstanbul Valisi Muammer Güler`in katılımıyla gerçekleştirilen ``Deprem Odaklı Büyük Dönüşüm Projeleri Tanıtım Sergisi``nin açılışında, ``Deprem Odaklı Büyük Dönüşüm Projesi`` hakkında bilgi verdi.

Deprem felaketlerinin, uyarıcı özellikleriyle birçok önemli projenin başlamasını sağladığını dile getiren Topbaş, bu önemli projelerin başında da kentsel dönüşüm projelerinin geldiğini söyledi.

Topbaş, İstanbul`un tarihinde büyük depremler yaşamış ve yaşayacak bir şehir olduğunu vurgulayarak, Marmara Depremi`nden önce çok uzun yıllar deprem yaşanmadığı için bu konuda bir hafıza kaybı ve hissizliğin söz konusu olduğunu, Marmara ve Düzce depremlerinin bu gerçeği çok acı bir şekilde tekrar hatırlattığını anlattı. Topbaş, şunları kaydetti:

``Depremle birlikte yaşamak, bu şehrin bir gerçeğidir. Ancak depremin acılarını yaşamak bir kader olamaz. Bunun için İstanbul`un maruz kaldığı kötü şehirleşme tecrübesinin ortaya çıkardığı bozuk yapıyı bertaraf ederek, yeni bir İstanbul`u ancak kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirebiliriz. Bu konuda Zeytinburnu, Fatih ve Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projeleri, İstanbul için çok önemli bir başlangıcı ifade ediyor.``

`Toplum bilinçli olmalı`

Topbaş, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak konusunda toplumsal bir bilince ihtiyaç olduğunu, çünkü doğal afetler önlenemese de olumsuz etkilerini en aza indirebilmenin bilimsel ve teknik yolları bulunduğunu belirtti.

Türkiye`de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin alınması gereken önlemlerin değerlendirilmesi ve uygulanması konusunda uyarıcı olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:

``Artık İstanbul olarak deprem konusunda yitirecek bir dakikamız yok. 1999`ta yaşadığımız o iki büyük deprem pratiği ışığında eksiklerimizi gidermek, bir sonraki depremlere hazırlıklı olmak zorundayız. İstanbul, bir taraftan çarpık yapılaşmanın yol açtığı kentsel sorunlarla boğuşurken diğer taraftan deprem riskinin getirdiği risklerle karşı karşıya. İstanbul`u bekleyen deprem riskini de göz önüne aldığımızda bu şehrin kurallı bir şehir olmaktan başka çaresi yok.``

`İstanbul`un yarısı kaçak!`

İstanbul`daki 1 milyon 194 bin 643 binanın çoğunun imara aykırı ve kaçak yapılardan oluştuğuna işaret eden Topbaş, ``Yapıların yüzde 57`si yasal ve teknik prosedürleri yerine getirilmemiş ruhsatsız yapılar. Bu verilere, sağlam yapı stokunun 2. deprem kuşağının standartlarına göre yapılmış olmasını da ilave ettiğimizde ortaya çıkan sonuç bizi devasa bir yükün altına sokmuş oluyor. Yani İstanbul`un yarısının yıkılıp tekrar yapılması gerekiyor. Artık biz İstanbul`u 1. derece deprem bölgesi olarak değerlendiriyor ve yapı standartlarımızı buna göre şekillendiriyoruz`` diye konuştu.

Topbaş, Kartal, Maltepe, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Fatih`te başlattıkları kentsel dönüşüm projeleri ile yılların ihmalini çözmeye çalıştıklarını dile getirerek, uluslararası yarışma ile belirlenen 550 hektarlık, Kartal Kentsel Dönüşüm Projesini ve 248 hektar alanı kapsayan Küçükçekmece Kentsel Tasarım Projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Kaçak ve ruhsatsız binalar konusunda mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Topbaş, şimdiye kadar 11 bin 453 yıkım yaptıklarını bildirdi.

Topbaş, kenti depreme hazırlama çalışmalarının sadece belediye kaynaklarıyla mümkün olmadığını vurgulayarak, kentteki bütün binaları olası bir depreme hazırlanmak için 17 milyar dolar ve 30 yıllık bir süre gerektiğini ifade etti.

İstanbul`un deprem riskli 10 ilçesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Zeytinburnu, Fatih ve Küçükçekmece ilçelerinde, yaklaşık 116 bin binada mevcut yapı stokuna yönelik araştırma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Depremde yüksek risk taşıyan 10 ilçede de tarama çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Topbaş, ``Zeytinburnu`nda 16 bin 31 bina incelendi. 2 bin 295 bina yüksek risk taşıyor. Fatih`te 38 bin 580, Küçükçekmece`de ise 60 bin 938 bina taraması çalışması devam ediyor. Bu etüt projelerin maliyeti tam 52 milyon 200 bin YTL. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzün yaptığı diğer çalışmalarla birlikte bu rakam 60 milyon YTL oluyor.

Sırada, Bakırköy, Beyoğlu, Eminönü, Avcılar, Adalar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Küçükçekmece ilçeleri var`` diye konuştu.

Topbaş, Zeytinburnu ilçesindeki yüksek riskli yapı stokunun yaklaşık yüzde 80 olarak belirlendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

``Zeytinburnu`nun en sorunlu görünen yeri Sümer Mahallesi`dir. Toplam bina sayısı bin 420, toplam riskli bina sayısı 896, risk oranı ise yüzde 63,1`dir. Çok yüksek riskli bina sayısı 333, yüksek riskli bina oranı yüzde 23,45`tir. Kiptaş, Sümer Mahallesi`nde mahalle dokusunu koruyarak bin 536 konutluk bir proje hazırladı. Sümer Mahallesi`nin bir bölümünde hayata geçirilecek proje, 157 binadaki 1250 konut ve iş yerini kapsıyor. Uygulamaya koyduğumuz Zeytinburnu Projesi ile depreme dayanıksız binaların tasfiyesini ve yerlerine depreme dayanıklı, modern konutların yapımını öngören bir modellemeye gitmek istedik. Yıllardır çöken binalarla gündeme gelen Zeytinburnu, İstanbul`un kentsel dönüşümde pilot bölgesi olacak. Vatandaşlarımız konutlar teslim edilinceye kadar geçen yapım sürecinde bölgede ikamet edebilecek.``

13 çeşit harita tamamlandı!

Topbaş, İstanbul için yürüttükleri 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli jeolojik çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Avrupa Birliği Deprem Yönetmeliği standardına göre zemin sınıflama haritaları gibi tam 13 çeşit haritanın tamamlandığını anlatan Topbaş, İstanbul`un Avrupa yakasının güney bölümü için hazırlanan haritaların bedelinin 18 milyon YTL`yi bulduğunu bildirdi.

Anadolu yakası mikrobölgeleme rapor ve haritalarının maliyetinin ise 33 milyon 250 bin YTL olduğunu belirten Topbaş, Silivri bölgesi mikrobölgeleme haritaları için 52 milyon YTL gerektiğini, bunu da Dünya Bankası kredisiyle gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kadir Topbaş, Marmara kıyılarında, Başta TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi olmak üzere, İTÜ ile birlikte deniz dibi heyelanlarının ve fayların araştırılmasına devam edildiğini belirtti. Topbaş, şunları kaydetti:

``İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı(JICA) ve dört üniversiteyle işbirliği yaparak ortaklaşa Deprem Risk Analizi çalışmasını yapmıştık. Bu çalışmalar sonucunda muhtemel İstanbul depreminin durumunu bilimsel olarak teşhis ettik. Bu çalışma sonuçlarının ortaya koyduğu tabloya göre İstanbul`u depreme karşı korumanın ve deprem zararlarını en aza indirmenin yöntem, ilke ve esaslarını belirleyen bir Deprem Master Planı hazırladık.``
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 10:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Hasan Doğan ismi silindi

Hasan Doğan ismi silindi

ederasyon eski başkanı merhum Hasan Doğan'ın ismi Küçükçekmece stadından kaldırıldı.


Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden merhum Hasan Doğan'ın adı, efsane golcü Metin Oktay'ın ismini taşıyan Metin Oktay stadına verilmişti.

Türk futbolunun unutulmaz golcüsü ve Galatasaray'ın sembol ismi Metin Oktay'ın isminin stattan kaldırılması ise futbolseverlerde büyük şaşkınlık yaratmıştı.

Bu olayların yaşanmasından kısa bir süre sonra Hasan Doğan ismi bu stadyumdan kaldırıldı. Stat kapısında şu anda hiçbir isim yazmıyor.
______________
Mesaj27.08.2008, 10:05 (UTC)    
Mesaj konusu:



Dev ayakkabı heykelleri İstanbul sokaklarında
Shoe Art İstanbul 2008 kapsamında birbirinden ünlü isimlerin tasarladığı ve sayılara 100’e ulaşan dev ayakkabı heykelleri, İstanbul sokaklarında moda ve sanatı buluşturarak bir ilke imza atıyor.


Shoe-Art İstanbul 2008 kapsamında 100 farklı tasarımcı ve sanatçı tarafından tasarlanan dev ayakkabı heykelleri, 1 Eylül’den itibaren İstanbul sokaklarında sergilenmeye başlayacak.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Hotiç’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, Ekim sonuna kadar İstanbul sokaklarına ihtişamıyla renk katacak. Sergi, sanatçıların eserlerini binlerce sanatsevere gösterebilmeleri için alışılmışın dışında dikkat çekici bir tuval sunuyor.

İlk insanla başladığı varsayılan ve tarihsel süreçte sanatsal bir boyut kazanan ayakkabının oluşturduğu bu özel tuval üzerinde sanatçılar, Türkiye’nin ve İstanbul’un mozaik yapısını, kültürünü, sanat anlayışını ve hayal gücünü yansıtıyor. Şehrin en hareketli noktalarından başta Şişli olmak üzere Nişantaşı, Teşvikiye, Abdi İpekçi gibi en işlek ve hareketli caddeleri ile büyük alışveriş merkezlerinde sergilenecek heykeller sanatı ve tasarımı eğlenceli bir şekilde bir araya getiriyor.

Shoe-Art İstanbul 2008 kapsamında sokakları renklendirecek 100 farklı tasarıma sahip ayakkabı heykelleri, stiletto, spor ayakkabı ve motosiklet ayakkabı olmak üzere 3 farklı biçimde tasarlandı.

Uluslararası alanda da farkındalık yaratacak bir tanıtım gücü oluşturan dev ayakkabıların yükseklikleri 1.80 cm.’yi, genişlikleri ise 2.60 cm.’yi buluyor. Dünya’nın önemli açık hava sergilerinden biri olmaya aday iki ay sürecek Shoe Art İstanbul 2008 Sergisi sonunda düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirin tamamı ise TEMA ve Türk Kalp Vakfı'na bağışlanacak.

Ayakkabı heykellerini kimler tasarlıyor?
Shoe Art İstanbul 2008 projesi kapsamındaki dev ayakkabı heykellerini tasarlayan ünlü isimler arasında Alinur Velidedeoğlu, Arzu Kaprol, Atilla Kuzu, Bahar Korçan, Emel Acar, Ertuğrul Ateş, İdil Tarzi, İsmail Acar, Yazbükey gibi simalar da yer alıyor.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj27.08.2008, 10:05 (UTC)    
Mesaj konusu:



İstanbullulara özel vergi !


İstanbullulardan hemşehrilik vergisi adı altında özel akaryakıt vergisi alınacak !

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında Avrupa'ya Kültür başkentliği yapacak olan İstanbul'a fon oluşturmak amacıyla İstanbullulardan "hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını açıkladı.
Turizm Yılı açılışı için geldiği Mersin'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılması için oluşturulacak fona İstanbullulardan 'hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını söyledi.
Dünyanın her yerinde kültür başkenti olan veya buna benzer uluslararası projeler olduğunda bu tür hemşehrilik katkılarının alınabildiğine işaret eden Bakan Günay, "Bu da İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılmasına, İstanbul'da bütün halkın yaşayacağı, paylaşacağı sanat etkinliklerinin canlandırılmasına katkı yapacak. Bu vergiler 2010 yılının sonunda sona erecek. Ve sadece akaryakıt üzerinde bir süre 1, 1.5 kuruşluk katkı olacak" dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Özel vergi geçici olacak. İstanbul'da satılan akaryakıttan alınacak'' dedi. Unakıtan, bir gazetecinin İstanbul'da akaryakıta yapılacak zammın kalıcı olup olmayacağını sorması üzerine, ''Özel vergi geçici olacak. Eskişehir'den, Adapazarı'ndan vergi alınmayacak. İstanbul'da satılan akaryakıttan alınacak. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesinin daha sağlıklı olması için yapılan bir çalışmadır'' dedi.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu