Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj31.08.2008, 07:50 (UTC)    
Mesaj konusu: Başarının sırrı

Başarının sırrı
Başarının temelinde kendine güven hissi yatar. Eğer, bir işe başlarken başaramayacağınız kanaatindeyseniz, sonunda düşündüğünüz olur. Olaylara pozitif bakın, başınıza güzel şeyler gelsin. İşte buna dair bir hikâye:
İşadamının işleri bozulmuştu. Büyük borçları vardı. Nefes almak için parka gitti. Bir banka oturdu. Tam bu sırada, önünde yaşlı bir adam durdu. İşadamının yakınmalarını dinledikten sonra, çek defterini cebinden çıkardı ve üzerine 5 milyon dolar yazdı. Dedi ki: "Bu para senin. Bir yıl sonra burada buluştuğumuzda, bana olan borcunu ödersin." Çekin üzerinde, John Rockefeller ismi vardı. Yani o gün için dünyanın en zengin adamına aitti bu çek.
Borçlarını hemen ödeyebilirdi müflis işadamı ama, çeki bozdurmayıp, işine 4 elle sarılmayı tercih etti. Yeni bir ödeme planı yaptı. Takip eden aylarda büyük paralar kazanmaya başladı. Bir yıl sonra, randevu saatinde parka gitti. Kendisine çeki veren yaşlı adamı gördü. Başarı öyküsünü paylaşacakken, bir hemşire koşarak geldi ve adamı yakaladı. "Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir" diyordu hemşire. "Çünkü bu bey sürekli olarak huzurevinden kaçıp, parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockefeller olduğunu söylüyor."
İşadamı şaşkın bir şekilde öylece durdu kaldı. Bir yıl boyunca arkasında 5 milyon dolar olduğuna inanarak işler yapmış, riskler almıştı. Hayatını değiştirenin para değil, yeniden kavuştuğu güven ve pozitif düşünce olduğunu anladı.
______________
Mesaj31.08.2008, 07:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

PayLaşım İçin TeşekkürLer.. Wink
______________
Arkamdan Konuşanlar, Arkamda Takılmaya Devam Etsin !
Mesaj31.08.2008, 08:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

guzel paylasim sagol
______________
Mesaj01.09.2008, 10:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel bir paylaşım

ellerinize sağlık Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu