Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.09.2008, 13:38 (UTC)    
Mesaj konusu: Parmağınıza Bakın Başarınızı Ölçün!

Hangi parmağınız daha uzun?

Bilim adamları parmakların uzunluklarını karşılaştırarak kimin hangi alanda daha başarılı olduklarını belirllediler... Siz hangi alanda daha başarılısınız? İşte cevabı...


Amerika Bath Üniversitesinden Mark Brosnan çalışma arkadaşları ile yürüttüğü bir çalışmada kişilerin parmak uzunluklarına bakarak sınavlarda nasıl bir başarı geliştireceğinin önceden bilinebileceği bildirildi.


Yüzük parmağı ve işaret parmağı karşılaştırılan çocuklarda; yüzük parmağı daha uzun olan çocuklar sınavlarda matematikte, okuma-yazma ya da sözel konulara göre daha başarılı oluyorlar. İşaret parmakları daha iyi olanlar da ise tersi bir başarı görülüyor.


Brosnan bu durumu şuna bağlıyor; Anne karnındaki testosteron ve östrojen hormonlarının farklı seviyelerdeki miktarı kişilerin farklı parmak boyları olmasına neden oluyor. Bunun yansıması da beynin hangi bölümünün gelişmesine bağlı olarak kendini gösteriyor.



Rahimde döl yatağının ortaya çıkışı beynin uzaysal ve matematiksel bölümüyle ilişkili kısmın gelişimine izin veriyor. Ve bu hormon da yüzük parmağının uzun olmasına neden oluyor. Östrojen hormonu ise tam tersi şekilde çalışıyor.
__________________
______________




Mesaj24.09.2008, 13:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Wink Ben demekki çok başarılıyım....
______________
egitimkucagi.tr.gg ye giR NaSıL Site öğren xD
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu