Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj28.09.2008, 15:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Flashı Yerleştirmek .

Flash'ı Yerleştirmek

Flash ile animasyonlarınızı yaptınız, File/Export komutuyla SWF yaptınız ve şimdi bunu html sayfanıza yerleştireceksiniz. Bunu bir kaç yoldan yapabiliriz.

1- Object olarak : Bunun için web sayfanıza eklemeniz gereken komut aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
<!--Buradan-->
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
width="468" height="60">
<param name=movie value="swf_dosyanızın_ismi.swf">
<param name=quality value=high>
</object>
<!--buraya kadar-->


Buradaki width ve height taglarıyla movienizin boyutunu; movie tagıyla swf dosyanızın yolunu ve ismini; quality tagıyla movienizin gösterilirken hangi görüntü kalitesinde gösterileceği belirlenir.

2- Gömerek (Embed) : Bunun için sayfanıza eklemeniz gerek komut aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
<!--Buradan-->
<embed width="468" height="60" quality="high" src=" swf_dosyanızın_ismi.swf">
</embed>
<!--buraya kadar-->


3- Hem Object olarak Hemde Gömerek : Bunun için sayfanıza eklemeniz gereken komut aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
<!--Buradan-->
<object width="468" height="60" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000">
<param name="QUALITY" value="high">
<param name="SRC" value="swf_dosyanızın_ismi.swf">
<embed width="468" height="60" quality="high" src="swf_dosyanızın_ismi.swf">
</embed>
</object>
<!--buraya kadar-->


4- Otomatik olarak(Önerilen) : Flash oluşturduğunuz swf dosyasını otomatik olarak html sayfanızın içine koyabilir. Bu özelliğinden faydalanabilmek için File/Publish komutunu seçmeniz yeterli veya F12 ye basarakta açılacak bir browser sayfasında animasyonunuzu görebilirsiniz. Değişik seçenekleri görmek istiyorsanız File/Publish Settings bölümünden bazı özellikleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Sizlerden gelen Flash'la ilgili soruların başında, sitemizin eski tasarımındaki (gerçi eski sitede tasarım falan yoktu ya:)) butonların zemine çarpma anındaki browser penceresini sallanma efektinin nasıl yapıldığı idi. Gerçekten hayal gücü yüksek olan bir milletiz. Çünkü bu olay üzerine öyle tahminler aldım ki gerçekten helal olsun dedim bu düşünce gücüne kendi kendime. Müsait bir zamanımızda sallama efektini nasıl yaptığıma dair gelen tahminleri sizlerle paylaşırım. Madem çok tutuldu bu olay bizde anlatalım bu olayı kendi sitenize nasıl taşıyabileceğinizi. Ama ilk önce belirtmek istediğim bir kaç konu olacak. Browseri sallama (Shake) olayını Flash kendi başına yapamaz. Ekranı sallayacak olan JavaScript'tir. Bizim yapacağımız bu JavaScript'in kodlarını Html sayfamızın içine koyup istediğimiz framelerde Flash'ın Get URL< özelliğini kullanarak bu JavaScript'in çalışmasını sağlamak. Yani Flash & JavaScript elele gibi bir olay olacak. Bu JavaScript'i Flash'ta iki türlü çağırıp çalıştırabiliriz.

1- Animasyonumuzun bizim istediğimiz frame(ler)sinde çalışması için frameye çift tıklayıp açılan pencereden Actions kulakçığına oradanda + işaretine basarak Get URL yöntemiyle,

2- Animasyonumuzun içinde bizim tanımlayacağımız buton(lar)un üzerine sağ tuşla tıklayarak açılan menüden Properties, oradanda Actions ve yine + işaretine basarak Get URL yöntemi ile.

Unutmamamız gereken diğer bir nokta bu olay sadece Flash'a özgü bir olay değil, aynı JavaScript kodlarını kullanarak bir Html sayfasının içindeki bir butonlada aynı efekti elde edebiliriz. Şimdi esas konumuza geri dönelim. İlk önce 1. kısımdakine örnek vereceğiz. Çalışmalarımıza başlamadan aşağıdaki kodları Copy/Paste yöntemi ile her hangi bir html dosyasının kaynak kodunun içine yapıştıralım. Sallama efektini gerçekleştirecek olan kodumuz işte bu.


Kod:
<!-- Shake Script Kodları -->
<script language="JavaScript1.2">
   <!-- This script and many more are available free online at -->
   <!-- The JavaScript Source!! http://javascript.internet.com -->
   <!-- Modified by Flash kit  http://www.flashkit.com -->

   function shake_xy(n) {
   if (window.top.moveBy) {
      for (i = 10; i > 0; i--) {
         for (j = n; j > 0; j--) {
            window.top.moveBy(0,i);
            window.top.moveBy(i,0);
            window.top.moveBy(0,-i);
            window.top.moveBy(-i,0);
          }
         }
      }
   }

   function shake_x(n) {
   if (window.top.moveBy) {
      for (i = 10; i > 0; i--) {
         for (j = n; j > 0; j--) {
            window.top.moveBy(i,0);
            window.top.moveBy(-i,0);
          }
         }
      }
   }

   function shake_y(n) {
   if (window.top.moveBy) {
      for (i = 10; i > 0; i--) {
         for (j = n; j > 0; j--) {
            window.top.moveBy(0,i);
            window.top.moveBy(0,-i);
          }
         }
      }
   }

   //-->
   </script>


Eğer yaptığınız Flash animasyonunu Flash programında iken Ctrl+Enter ile izlemek isterseniz istediğiniz sallama efekti gerçekleşmeyecek ve kendi kendine default browserinizin penceresi açılacaktır. Bunun sebebi Flash'a Actions kısmında gerekli olan kodları bulunduğun html sayfasından al dememizdir. Bunun için animasyonuzu yapın, Swf olarak Export edin ve JavaScript kodlarını yerleştirdiğiniz html sayfanıza export ettiğiniz swf'yi de güzelce yerleştirdikten sonra animasyonunuzu güzelce seyredebilirsiniz.

Şimdi 40 framelik bir animasyon yapalım. İlk frameye Text Tool ile 50 punto ile DiNaMit© veya her hangi birşey yazın. Ve bu yazımızı F8 tuşu ile Graphic seçeneğini kullanarak grafiğe çevirelim. Faremizle 40. frameyi işaretleyerek F6 tuşu ile 40. frameye Keyframe ekleyelim. 1.Frameye dönelim ve DiNaMiT© yazımız seçili iken Modify/Transform/Scale and Rotate (Ctrl+Alt+S) seçeneğiyle ihtiyacımız olan pencereyi açalım. Scale değerine 500 yazalım ve OK tuşuna basalım. Böylelikle yazımızı %500 büyütmüş olduk. Yazıyı isteğimize göre ortaladıktan sonra 20.frameye sağ tuşla tıklayarak Create Motion Tween seçeneğini seçin. Böylelikle büyükten küçüğe doğru hareket eden bir animasyonumuz olmuş oldu. Tam yere vurma anında yani 40. framede ekranın sallanması lazım yani JavaScript'imizi 40.framede Flash'a çağır diyeceğiz.

Bunu yapabilmek içinde 40.frameye sağ tuşla tıklayarak Properties seçeneğini seçelim. Açılan pencereden Actions kulakçığına geçerek + tuşuna basalım. Açılan menüden Get URL seçeneğini seçelim ve sağ taraftaki URL kısmına "javascript:shake_xy(1)" (tırnaklar yok) yazalım. Burdaki (1) değeri sallamanın ard arda kaç kere yapılacağını, _xy değeri ise sallamanın hangi koordinat düzlemine göre yapılacağını gösterir. Mesela javascript:shake_xy(1) yerine javascript:shake_x(2) yazarsak birincinin aksine browser penceresi peşpeşe 2 kere ve sadece x düzleminde sallanır. Bu değerlerle oynayarak istediğiniz bir efekti yakalayabilirsiniz. Animasyonun daha gerçekçi olması için buna birde ses lazım. Bu sesi kendiniz bulmanız lazım veya sizde benim gibi çok üşengeçseniz Flash'ın kendi ses kütüphanesinden yararlanabilirsiniz. Metal Klank bu iş için uygun bir ses.

Şimdi sırada 2. seçenek var. Yeni bir çalışma sayfası açın ve DiNaMiT© yazın ve bunu F8 tuşuyla Buton yapın. Butonda yapmanız gereken butona sağ tuşla tıklamak ve Properties seçeneğinden Actions kulağçığına geçin ve + tuşuna basın. Yine Get URL kısmını yukarıdaki gibi aynen yazın. Burada fazladan size sunulan seçenek ziyaretçi butonla hangi durumda iken Flash'ın javascripti çalıştıracağınızı belirleyebilmenizdir. On(Release) kısmından butona basınca mı yoksa butonun üzerine gelince mi yoksa basar basmaz hemen çalışmasını ayarlayabilirsiniz. Şimdi bu dosyaları swf olarak export edin ve JavaScript'in kodlarının bulunduğu html sayfanıza yaptığımız bu swfleride yerleştirelim ve ekranın sallanmasını keyifle izleyelim.
Mesaj15.11.2008, 00:37 (UTC)    
Mesaj konusu: teşekkür

çok teşekkür ederim aradığım bilgi buydu. en az 20 saat bunu aradım. eline sağlık.
Mesaj15.11.2008, 08:45 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: teşekkür

erkanbaycan yazmış:
çok teşekkür ederim aradığım bilgi buydu. en az 20 saat bunu aradım. eline sağlık.


Aradıgınızı Buldugunuza Sevindim.
Bir Daha Böyle Birşeyle Karşılasırsanız Forumda Arama Yapmanız Yeterli Olucaktır.
Aradıgınızı Kolay Bır Sekılde Bulabılırsınız.
Mesaj06.12.2008, 15:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

TŞklerrr
Mesaj11.12.2008, 08:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

seyda19 yazmış:
TŞklerrr


Wink
Mesaj11.12.2008, 13:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Değerli bilgilerin için teşekkürler..

iyi çalışmalar...

______________
Mesaj11.12.2008, 19:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

sanalyavuz yazmış:
Değerli bilgilerin için teşekkürler..

iyi çalışmalar...


Wink
Mesaj12.12.2008, 20:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

gözlerim ağrıdı ama güzel paylaşım saol
Mesaj12.12.2008, 20:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

tayfuncss yazmış:
gözlerim ağrıdı ama güzel paylaşım saol


Wink
Kodlardan Dolayı Ağrıyabilir Tabikide.
Takıldıgınız Yerlerde Sorabilirsiniz.
Mesaj13.12.2008, 07:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

net tr gene yaptın güzel paylaşımını teşekkürler
______________
Bilinmeyeni Bilen Adamın Flash Dünyasına Hoşgeldiniz....
Mesaj13.12.2008, 09:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

flashdesing yazmış:
net tr gene yaptın güzel paylaşımını teşekkürler


Razz Wink
-----------
Arrow http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=54878
Bu Baslıgımdada Çeşitli TEMEL Flash Anlatımları Mevcuttur.
Tavsiyemdir.
Mesaj13.12.2008, 09:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkurler..!!
______________
Mesaj13.12.2008, 09:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

devkodservisi yazmış:
Teşekkurler..!!


Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu