Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.10.2008, 17:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Ermeniler, Ağrı Dağı'ndan vazgeçmiyor

Nurettin ATMACA/ BAKÜ, (DHA)



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 6 Eylül’de Erivan'a giderek izlediği Türkiye- Ermenistan Milli Futbol maçı öncesinde Ermeni Futbol Federasyonu’nun logosundan çıkartılan ‘Ağrı Dağı' sembolü yeniden kullanılmaya başlanacak. Meğer jest sadece göstermelikmiş...


Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, Türkiye'de oynanacak ikinci maç öncesinde yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı sembolünün değiştirilmesinin yanlış olduğunu öne sürdü. Hayrapetyan, “Ağrı Dağı milli sembolümüzdür. Logoyu değiştirirken siyasi tarafını hiç düşünmemiştik. Büyük tepkilere sebep oldu. Çok sayıda itirazla karşılaştık. Bütün Ermeni halkı ve milli takımın taraftarlarından özür dilerim” dedi.

Azeri basınında da yer alan habere göre Hayrapetyan, Ağrı Dağı’nın logodan çıkartılarak yerine kartal ve aslan tasviri konulması kararının Ermenistan ve Türkiye’nin aynı gruba düşmesinden önce verildiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Gül için böyleydi, şimdi eski haline döndü.


Siyasi gözlemciler, logodan Ağrı Dağı'nın çıkartılmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan'a yapacağı gezi öncesi “Ermenistan'ın bir jesti” olarak değerlendirirken, Ermeni muhalefeti bunu “Ankara tarafından Ermenistan’ın önüne koyulan bir önşart” olarak değerlendirmişti.

Gül'ün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın davetini kabul ederek Erivan’a gitmesi Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan ile birlikte Rusya ve Batı ülkelerde değişik yorumlara neden olmuş, maç 2-0 Türkiye'nin galibiyeti ile sona ermişti.

Ermenistan Anayasası'nın 13'üncü maddesinin 2'nci paragrafında Türkiye'deki Ağrı Dağı ‘Ermenistan'ın bağımsızlık sembolü' olarak belirtiliyor. Ankara ise Ermenistan Bağımsızlık Beyannamesi’nde Doğu Anadolu’nun ‘Batı Ermenistan' olarak gösterilmesini ve Ağrı Dağı'nın ‘Devlet Sembolü' olduğu ifadelerini ‘toprak talebi' olarak değerlendirerek karşı çıkıyor.
______________


Mesaj09.10.2008, 17:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öğrencilerin korkunç planı






Üç kafadar lise öğrencisi okullarını havaya uçurmak için havai fişekten oluşan bir düzenek yaptı.

Yunanistan'ın İyon Denizi'nde yer alan Lefkada adasında bir grup öğrenci okullarını havaya uçurma teşebbüsünde bulundu.

Yunan basını, lise birinci sınıfta öğrenim gören, kimlikleri açıklanmayan 3 öğrencinin dersliklerine, 45 adet havai fişekten oluşan ev yapımı patlayıcı mekanizma yerleştirdiğini duyurdu.

Mekanizmayı ders sırasında uzaktan kumandayla harekete geçirmek isteyen ve ilk planda 4 büyük fişeği ateşlemeye çalışan 3 öğrencinin girişiminin fişeklerden yalnızca bir tanesinin infilakı sonucu "başarısızlıkla" son bulduğunu kaydeden Yunan basını, patlamanın okulda paniğe yol açtığını belirttiler.

Okulun boşaltıldığı, olay yerine gelen güvenlik ekiplerinin ise 3 öğrencinin böylesine bir mekanizmayı nasıl yaptıklarına bir türlü inanamadıkları kaydedilirken, "şaka yapmak istediklerini" söyleyen ve yaşları küçük olduğu için serbest bırakılan öğrencilerin, disiplin cezasına çarptırılarak 5 gün okuldan uzaklaştırıldığı bildirildi.
______________


Mesaj09.10.2008, 17:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Wink
______________
Gündoğdu Hep Uyandık Stadlara Dayandık,Beşiktaşın Uğrunada Bayraklarla Dolandık,Semtimiz Erkek Semti Aşık Eder Herkezi, Üzerimden Eksilmesin Bayrağımın Gölgesi,İşte Biz Kötü Günde Hep Omuz Omuzayız,Övünmek Gibi Olmasın Biz KARAKARTALLI'yız...
Mesaj09.10.2008, 17:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

maçda zaten tişort giymişler (milli maçda) I m from beyazıd ı m from agrı van falan diye yazıyodu..... hayal kuruyolar işte.
______________
Mesaj09.10.2008, 17:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

metalbozkurt yazmış:
maçda zaten tişort giymişler (milli maçda) I m from beyazıd ı m from agrı van falan diye yazıyodu..... hayal kuruyolar işte.

hayal bile denmez bence
______________


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu