Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.10.2008, 18:00 (UTC)    
Mesaj konusu: Sabit ip Nasıl Alınır

Sabit ip almasanız da, sabit ip’nin sunduğu imkanlardan faydalanmanızı sağlayan bir sistem mevcut, şimdi bunu inceleyelim.
Dinamik DNS

http://www.noip.com bu adres size bir şey ifade ediyor mu? Etmiyorsa bile okumaya devam edin, pişman olmayacaksınız.



Az önce sabit ip’nin ne olduğunu, avantaj ve dezavantajlarını anlatmaya çalıştık. Sabit ip meselesi aslında ADSL özelinde bir konu değil, dial-up da bağlansanız, kablonet’de kullansanız sonuç değişmiyor. Bir çok kişi kendi bilgisayarı üzerinde bazı İnternet servisleri kullanmak veya en azından dışarıdan evindeki bilgisayarına ulaşmak istiyor.



Ancak sabit ip’niz yoksa, dışarıdan bağlanmak zorlaşıyor, çünkü siz en son baktığınızda gördüğünüz ve not ettiğiniz ip adresiniz, bağlantınız bir ara kopup tekrar geldiğinde değişmiş olabilir. İşte sabit ip’ye sahip olmayanların, sabit ip’ye sahip olmanın rahatlığını yaşaması için sunulan bir servis var: dinamik dns.



Sistem basitçe şöyle işliyor: Bu servisi sunan web sitelerinden birisine gidiyorsunuz (noip.com mesela), kayıt olup kullanıcı adı-şifre alıyorsunuz. Kayıt esnasında size bir subdomain veriyorlar (benimismim.noip.com gibi). Bu subdomain sizin bilgisayarınıza (o an geçerli olan ip adresinize) yönlendiriliyor. Sonra da web sitesinden ufak bir program indiriyorsunuz. Programı bilgisayarınıza kurup, sitede tanımladığınız kullanıcı ve şifrenizi girince ayarlamalar bitmiş oluyor.



Sizin bilgisayarınızda çalışan bu program sürekli olarak sizin ip adresinizi kontrol ediyor. IP adresiniz değişince noip.com’a bildiriyor, noip.com’da sizin subdomain’e bağlı ip’yi değiştiriyor. Sonuçta benimismim.noip.com sürekli sizin bilgisayarınızın ip’sini veriyor.

Dinamik DNS güzel bir imkan olsa da, eğer kendi bilgisayarınız üzerinde bir takım servisler vermeyi düşünüyorsanız, en başta sabit IP almak en akıllıcası gibi gözüküyor.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu