Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj13.10.2008, 17:19 (UTC)    
Mesaj konusu: resimlere koordinatlar ile link nasıl verilir ?

ARKADAŞALR BİR COK SİTEDE GÖRDÜM RESME KOORDİNATLARLA LNİK VERİOLAR İNDEX DİE BUNU NASIL YAPCAZ DAHA DOĞRUSU KKORDİNATLARI NASIL BELİRLİYORUZ AÇIKLARMISINIZ ACİLEN ÖĞRENMEM LAZIM Sad

Düzenleme : ironarchives
Başlıklarınızı Konunuzu Özetleyecek Şekilde ve Küçük Harfler İle Açınız...


En son bizmuslumaniz tarafından 13.10.2008 17:23:21 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj13.10.2008, 17:26 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: resimlere koordinatlar ile link nasıl verilir ?

bizmuslumaniz yazmış:
ARKADAŞALR BİR COK SİTEDE GÖRDÜM RESME KOORDİNATLARLA LNİK VERİOLAR İNDEX DİE BUNU NASIL YAPCAZ DAHA DOĞRUSU KKORDİNATLARI NASIL BELİRLİYORUZ AÇIKLARMISINIZ ACİLEN ÖĞRENMEM LAZIM Sad

Düzenleme : ironarchives
Başlıklarınızı Konunuzu Özetleyecek Şekilde ve Küçük Harfler İle Açınız...



Kordinatları derken neyi kastettiniz ? Biraz daha açıklarmısınız...
______________
Piri Oyun Tekrar Döndü. Tasarım yapabilecekler (Flash Oyun Tasarımı ) Pm ile ulaşsınlar görüşelim...
Mesaj13.10.2008, 17:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

şu yhani örneğin bi resim war ordaki bi kareye link vercez kodda
coords="111,22,333,444" href="RESMİN O BÖLGESİNE TIKLANINCA GİDİLCEK LİNK" />
KARDEŞ O RESMİN KARESNİN KOORDİNATLARI WAR AMA NASI BELİRLENİO
ANLATABİLDİMMİ?
Mesaj13.10.2008, 17:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Bunun İki Yolu Var,

1-) FrontPage İle Yapabilirsiniz..
Şöyle ;
Resmi FrontPage de Açın, Resmin Üzerine Sağ Tık Yapın,
Resim Araç Çubuğunu Göster'e Tıkalyın,
Orada Bir Kaç Şekil Olacak, Etkin Nokta Şekillerini Oradan ayarlayabilirsin..

2-)Kodu Şöyle ;

Kod:
<map name="ironarchives">
<area href="default.asp" shape="rect" coords="50, 100, 150, 200">
</map><img src="resim urlsi buraya" usemap="#ironarchives">


Açıklaması Şöyle ;
Coords Kısımında yazan rakamlar ile resimde link vereceğin bölgeyi ayarlıyoruz,

Şöyle ki ;
4 ayrı rakamımız var,
1. Rakam : Sol üst köşenin yukarıdan kaçıncı pixel olduğunu,
2. Rakam : Sol üst köşenin soldan kaçıncı pixel olduğunu,
3. Rakam : Sağ alt köşenin üstten kaçıncı pixel olduğunu,
4. Rakam : Sağ alt köşenin soldan kaçıncı pixel olduğunu,
Belirtiyor..


İnşallah Anlatabilmişimdir : )

İyi Eğlenceler...

______________
www.ironarchives.tr.gg
Mesaj13.10.2008, 18:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

photoshopda da ctrl+r yaparak koordinatları bulabiliriz.
______________

Tasarımım hakkında yorum için http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=102163
Mesaj15.10.2008, 18:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

cutemap programından da yapabilirsin!
Mesaj15.10.2008, 18:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

şey dior galiba mause un gezdiği yerin paintten kordinatları felan oluor ya bide webde oluor o onu dior
______________
Mesaj15.10.2008, 19:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

<a href="Resme TıkLanınca GidiLecek Adres url si Buraya"TARGET="_blank"><img src="Resmin url si Buraya" border="0" alt="Resmin Üzerine GeLince Görünen AçıkLama Buraya" title="AçıkLama Aynısı Buraya" width="Resmin GenişLigi" height="Resmin YüksekLigi"></a>
[/b] Ins. Dogru Anlamaısımdır Soruyu Laughing
Mesaj15.10.2008, 21:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Arkadaşlar Konuyu Daha Fazla Uzatmayınız Lütfen..
Arkadaşın İstediği Kod Şekli Aşağıdaki Resimdeki Gibidir..
Ve Gerekli Cevabı Verdiğimi DÜşünüyorum..




İyi Eğlenceler...
______________
www.ironarchives.tr.gg
Mesaj16.10.2008, 07:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

ironarchives yazmış:
Merhaba,

Bunun İki Yolu Var,

1-) FrontPage İle Yapabilirsiniz..
Şöyle ;
Resmi FrontPage de Açın, Resmin Üzerine Sağ Tık Yapın,
Resim Araç Çubuğunu Göster'e Tıkalyın,
Orada Bir Kaç Şekil Olacak, Etkin Nokta Şekillerini Oradan ayarlayabilirsin..

2-)Kodu Şöyle ;

Kod:
<map name="ironarchives">
<area href="default.asp" shape="rect" coords="50, 100, 150, 200">
</map><img src="resim urlsi buraya" usemap="#ironarchives">


Açıklaması Şöyle ;
Coords Kısımında yazan rakamlar ile resimde link vereceğin bölgeyi ayarlıyoruz,

Şöyle ki ;
4 ayrı rakamımız var,
1. Rakam : Sol üst köşenin yukarıdan kaçıncı pixel olduğunu,
2. Rakam : Sol üst köşenin soldan kaçıncı pixel olduğunu,
3. Rakam : Sağ alt köşenin üstten kaçıncı pixel olduğunu,
4. Rakam : Sağ alt köşenin soldan kaçıncı pixel olduğunu,
Belirtiyor..


İnşallah Anlatabilmişimdir : )

İyi Eğlenceler...
Mesaj16.10.2008, 09:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rica Ederim Wink

İyi Eğlenceler...

______________
www.ironarchives.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu