Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.10.2008, 10:27 (UTC)    
Mesaj konusu: Dünyadan ilginç olaylar: ABD'yi ayağa kaldıran bebek

Küçük Amerikalı kızların son gözdesi Coo Bebek, ABD'yi ayağa kaldırdı. Anne babalar kızgın, bebeğin satışı yasaklandı.


Coo Bebek

Sallayınca "Anne" diye bağırması ve bebekçe sesler çıkarması için programlanmış olan Coo Bebekler'in "Işık İslam'da diye" bağırması Amerikan ailelerinde şok etkisi yarattı.

İngiltere'de de 20 Sterlin fiyatla satılan Coo Bebek skandalı, üreticisi ünlü Mattel şirketini de zor durumda bıraktı. Şirketten yapılan açıklamada "Coo Bebekler sadece 'anne' demeye ve bebeklerin çıkardığı bazı sesleri çıkarmaya programlanmıştır" denildi.

Buna rağmen, gelen tepkiler üzerine ABD'de bebeğin satışı yasaklandı, satılan bebekler toplattırıldı.

Bebeğin "Işık İslam'da" diye bağırmasının arkasında ise, Mattel'in bir Müslüman çalışanının, progrmı değiştirmesi olduğu tahmin ediliyor.

Kimine göre ise bebek aslında böyle bir şey demiyor, sadece bazı sesler yan yana gelince bu şekilde algılanabiliyor ve bütün bu yaygaranın arkasında İslamofobik Amerikalılar'ın tedirginliği yatıyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

BELÇİKA'DA 'KİLİSE' KRİZİ
Federal yapılı Belçika'nın başkenti Brüksel'deki bir kilisede etnik ayırımcılık sorunu yaşanırken, söz konusu kilisenin papazı, bir Belçikalının cenaze törenini Fransızca yapmayı reddetti. Flamanların ağırlıklı olduğu Rhode Saint Genese belediyesindeki kilisenin papazı, 50 yıldır bu belediyede yaşayan, 78 yaşında ölen, Fransızca konuşan Brükselliler sınıfına giren ancak bir Flaman ile evli olan adamın cenazesinde sadece Flamanca konuşulabileceğini belirterek, ailenin çift dilli kilise töreni talebini geri çevirdi.

ABD'DEN İRAN'A ŞOK SUÇLAMA
Washington, Irak ile ABD arasında imzalanması planlanan güvenlik anlaşmasına muhalefet etmeleri için İranlı ajanların Iraklı milletvekilerine rüşvet verdiğini ileri sürdü. Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanlığını geçen ay devralan General Ray Odierno, Washington Post gazetesinde bugün yayımlanan mülakatında, İranlılarla Iraklılar arasında geçmişi Saddam Hüseyin dönemine kadar uzanan bazı ilişkiler olduğunu bildiklerini vurgulayarak, bazı kişilerin geçmişteki bağlantılarını kullanarak Irak meclisinde güvenlik anlaşmasıyla ilgili potansiyel oylamayı etkilemeye çalıştığını düşündüğünü bildirdi.

KRALİÇE MUHALİF GÖSTERİCİNİN CENAZESİNDE
Tayland Kraliçesi Srikit, Bangkok'ta geçen hafta polisle çatışırken hayatını kaybeden bir göstericinin cenaze törenine katıldı. 76 yaşındaki kraliçe, Bangkok'un kuzeyinde bir budist tapınağında düzenlenen cenaze yakma törenine, hükümeti devirmeyi şiar edinmiş olan "Halkın Demokrasi İttifakı" örgütünün binlerce üyesiyle birlikte katıldı.

ÖLÜLERİYLE BİRLİKTE YANAN KADINLAR
Hindistan'da 75 yaşındaki kadın, kocasının cenazesinin yakıldığı ateşe atlayarak hayatına son verdi. Hindistan'ın merkezindeki Chattisgarh eyaletinde bir köyde meydana gelen olayda, Lalmati Verma adlı kadın, eşinin cenaze töreninde ateşe atladı. Kadının üç oğlu olayın gerçekleşeceğini bilmelerine rağmen annelerinin ateşe atlamasına engel olmadıklar.

PANDA'NIN GEN HARİTASI ÇIKARILDI
Çin'de bilim adamları, pandanın gen haritasını genel hatlarıyla çıkarmayı başardı. Çin Genomics Enstitüsü'nden Vang Cun, bu gelişmenin pandanın biyolojik ve genetik yapısını daha iyi anlamaya yardımcı olacağını belirtti.
______________


Mesaj14.10.2008, 10:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

bazen oluyor böyle Razz

hepsini okuyamadım birkaç olayı okudum Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu