Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.11.2008, 18:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Çikolatayı Seviyormusunuz ?

Merhabalar..
Öncelikle Hepinize Bir Sorum Olucak.
Çikolatayı Sevıyormusunuz ? Gunde Kaç Tane Yıyorsunuz ?
Bakalım Rekor Kımde.. Razz


Çikolata sadece Lezzetli değil Çok yararlı..


Çikolata sadece muhteşem lezzetli bir yiyecek değil, aynı zamanda yararlı da. çikolatanın kanseri önlemede, kalp hastalıklarını engellemede, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede rol oynadığı belirtiliyor. Aynı zamanda duygusal anlamda da kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor.
3000 yıl önce Amerikan Aztek ve Mayalar çikolatanın elde edildiği, kakao tanelerinin yetiştiği, kakao ağacını theobroma‘yı yetiştirdiler.
Çikolata ağzına kadar, polyphenol diye adlandırılan ve içinde procyanidins, epicatechin, catechin olan antioksidan bileşim dizileriyle dolu. Meyve, sebze, şarap ve çay da polyphenol içeriyor. Fakat çikolata ve kakao hayrete düşürecek kadar çok miktarda polyphenols içeriyor. Düşünsenize aynı miktardaki polyphenolü ya bir parça sütlü çikolata`dan ya da beş porsiyon meyve ve sebzeden alabiliyoruz.
36 gr kakaodan üretilen ürünlerdeki polyphenol içeriği:
Sütlü çikolata - 300 mg
Bitter çikolata - 700 mg
Kakao tozu - 1,300 mg

POLYPHENOL NE İŞE YARAR?
Polyphenolun vücut üzerinde bir çok etkisi olduğu belirtiliyor. Her şeyden önce polyphenol, antioksidan. Antioksidanlar, çevre kirliliği, sağlıksız beslenme, alkol, uyuşturucu ve sigara gibi vücuda zarar verici şeylere karşı hücrelerin dirençlerini arttırmaya yarıyorlar. Çünkü bu gibi etkenler hücrelere zarar verip, kansere sebep olabilir, vücut sisteminin yaşlanmasını hızlandırırlar.
Polyphenol kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde de yardımcıdır. Kakao polyphenolü kanın incelmesine yardımcı olup, pıhtılaşmayı engellediği için kalp krizi ve felç olma riskini düşürür. Ayrıca yapılan çalışmalar, kakao polyphenolünün aynı zamanda bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde de etkin rol oynadığını ortaya koyuyor.

MUTLULUK HİSSİ
Tabii çikolatanın içindeki yüksek şekeri ve kaloriyi de göz ardı etmemek gerek. Çikolata aynı zamanda cinsel uyarıcı ve keyif vericidir. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırır, ve mutluluk hissi verir. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlıdır. Kimyacılar çikolatanın içindeki maddelerin, insanın ruh hali üzerinde değer bir etki yarattığını söylüyorlar.

ÇİKOLATA`YI KARŞI KONULMAZ YAPAN NE?
Bazen çok şiddetli bir şekilde çikolata arzu ederiz. Bazen kızgın ya da depresif olabiliriz. Fakat biraz çikolata yiyince, kendimizi daha iyi hissederiz. Çikolata phenethylamine (PEA) içerir. Phenethylamine ise sinir sistemini uyarır, bazı salgıların salıverilmesinin tetikler, ağrıları dindirir ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlar.

ÇİKOLATA SAĞLIKLI BİR YİYECEK Mİ?
Çikolata sağlık için gerekli birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır içerir. Ancak tabii ki, çikolata içeriğindeki bol şeker ve kalori değeri nedeniyle, sağlıklı yiyeceklerle kıyaslanamaz.


ÇİKOLATA`DAKİ KALORİ VE ŞEKER DURUMU NEDİR?
Acaba çikolata kalp için zararlı mı?
Bu sorunun yanıtı, kilo aldırıcı bir özelliği olduğu için, ne yazık ki “evet”. Çünkü çikolata, içeriğinde çok fazla şeker bulunduran, oldukça kalorili bir yiyecek. Tabii bu çikolatanın çeşidine de bağlı. İyi kalite çikolatalar kakao yağından yapılırlar ve kullanılan diğer doymuş yağlara nispeten yaklaşık üçte bir daha az kalorilidirler. Ayrıca doymuş yağlar kötü kolesterol (LDL) içerir, kandaki kolesterol miktarını yükseltirler. Ancak tüm çikolataların kakao yağından yapılmadığını unutmamak gerekir. Emin olmak için çikolatanın içeriğini okumakta fayda vardır.
Çikolatadaki şeker miktarı oldukça yüksektir. İçindeki işlenmiş şeker kandaki şeker seviyesini yükseltir ve kilo yapar. Diyabetik olanları, çikolata`dan vazgeçemeyen ama şeker almak istemeyenler için alternatif olabilir.
Çikolata aynı zamanda uyarıcı bir madde olan kafein içerir. 45 gr siyah çikolata 30 mg, sütlü çikolata 10 mg, 250 gr sıcak çikolata ise 5 mg kafein içerir. 250 gr demli kahve 135 mg, kola ise 35 mg kafein içerir.



Buda Size Hediyemiz Olsun.. Razz





Afiyet Olsun.. Smile
Mesaj23.11.2008, 18:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

çikolata gerçekten lezzetli yararlı oldugu aşikar zaten Wink
______________


Mesaj23.11.2008, 18:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

arada sırada yerim Very Happy
______________
>> >> >> >>
Mesaj23.11.2008, 19:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

tabikide
______________

Banner Ve link Takaslarımız Başlamıştır
Mesaj23.11.2008, 19:27 (UTC)    
Mesaj konusu: ss

günde en az 18 tane hoby tüketiyorum 21 yaşında olmama rağmen
Laughing

______________

Arrow Dreamweaver Hakkında Sorularınız İçin Ö.M Atabilirsiniz...
Mesaj23.11.2008, 19:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: ss

yozgatpc yazmış:
günde en az 18 tane hoby tüketiyorum 21 yaşında olmama rağmen
Laughing


Vay Be..
Küçük Onlar Ama 18 Tanede Baya Bir Çok. Smile
Hiç Fazla Çikolata Yemekten Hasta Oldunuzmu Hastaneye Yattınızmı ? Razz
Mesaj23.11.2008, 19:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok Severim Hele Şu Rio ile Mjoy'u Laughing
______________

WebdeHouse Proje Merkezi Adı Yakında Tescillenecektir...
WHPM'de Değişiklikler oLdu. www.whpm.tr.gg
Mesaj23.11.2008, 19:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bana doktor yasakladı.Ergenlik çağında olduğum için sivilceler bol oluyor.Diyorki çikolata yersen sivilcelerin artar.Banada bu yüzden yasaklandı.Ama ben gene kendimi tutamayıp,elimdeki paraları çikolataya veriyorum.Annem duysa neder acaba? Mr. Green

Paylaşım için teşekkürler...

______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj23.11.2008, 19:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

webdehouse yazmış:
Çok Severim Hele Şu Rio ile Mjoy'u Laughing






Razz Razz
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu