Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.11.2008, 15:49 (UTC)    
Mesaj konusu: WEB Sitesi olmayana hapis!

TBMM'de yeni bir kanun tasarısı görüşülüyor. Tasarı yaklaşık 50 yıl önce yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunun tümüyle değiştiriyor.

Ticaret hayatında yeni düzenlemeler öngörülüyor. Bu tasarsının 1524'üncü maddesi ile de, ticari şirketlere web sayfası kurma zorunluluğu getiriliyor. Her şirket, internetten ulaşılabilecek bir web sitesi kuracak. Kurmayan şirketlerin yöneticilerine altı ay hapis cezası verilecek. Devlet ticari şirketlere web sitesi kurma zorunluluğu getiriyor ve kurmayanı da hapse atıyor.

Tasarıda böyle bir madde olduğunu ilk fark eden isim, MHP Konya milletvekili ve Adalet Bakanlığı eski Hukuk İşleri Genel Müdürü Faruk Bal oldu. Bal, ''Web sitesi kurmayanı hapse atacaklar'' dediğinde kimse inanamadı. Kanun tasarısının 1524'üncü maddesini okuyanlar ise şaşırdı:

''Madde 1524: Her sermaye şirketi bir web sitesi açmaya ve bu sitenin bir bölümünü, şirketçe kanunen yapması gereken ilânlara, pay sahipleri veya ortakları açısından önem taşıyan açıklamalara; yönetim ve müdürler kurulu ile genel kurul toplantılarının hazırlıklarına, ortaklara ve pay sahiplerine sunulması gereken belgelerin yayımlanmasına; bilgi toplumu bağlamında yararlı görülen tüm hizmetlerin ve bilgilerin sunulmasına; bilgi almaya yönelik soru ve cevaplara ve benzeri diğer işlemler ile bu kanunda ve diğer kanunlarda pay sahiplerinin veya ortakların aydınlatılması öngörülen konulara, özgülemek zorundadır''

WEB SABIKALILARI

Madde aynen böyle. Bir de yasa tasarısının cezalarla ilgili bölümü var ve orada da ''Bu Kanunun 1524 üncü maddesinde öngörülen web sitesini bu kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan veya web sitesi mevcut ise aynı süre içinde web sitesinin bir bölümünü bilgi toplumu hizmetlerine özgülemeyen anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve sermayesi paylara bölünmüş anonim şirkette, komandite ortaklar altı aya kadar hapis ve yüz günden üç yüz güne kadar adlî para cezasıyla ve aynı madde uyarınca web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan failler, üç aya kadar hapis ve yüz güne kadar adlî para cezasıyla cezalandırılır'' diyor.

MHP'li Faruk Bal ''Bu tasarı aynen yasalaşırsa yargı ve ekonomi boşluğa düşecektir. Her iki boşluktan da kaos çıkacaktır'' diyor ve Avrupa Birliğine uyum adı altında getirilen ''Web sitesinin'' hiçbir Avrupa ülkesinde zorunlu olmadığını anlatıyor. ''Web sitesi kurmadın diye insanlar hapse atılır mı arkadaş ? Ticari şirketin sırrı vardır. Niye zorluyorsun, site kurup, bütün bilgileri koyacaksın diye ? Web sabıkalısı mı meydana getireceksiniz?'' diye soruyor…

Star

Wink
Mesaj30.11.2008, 15:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

... olm delirtmeyin adamı bizim varda noluyorr daha açıgım konuya devrimciler cevap yazmıyorr nalet olsun ...

@sonsahne: Forumda argo kelimeler kullanmak yasaktır.
______________



En son tashanlikoyu tarafından 30.11.2008 16:54:44 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj30.11.2008, 15:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Twisted Evil Confused Wink Idea Arrow Mr. Green
______________

Mesaj30.11.2008, 15:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

tashanlikoyu yazmış:
... olm delirtmeyin adamı bizim varda noluyorr daha açıgım konuya devrimciler cevap yazmıyorr nalet olsun ...


Very Happy


En son sevgikodes tarafından 30.11.2008 16:54:58 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu