Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.12.2008, 17:17 (UTC)    
Mesaj konusu: Eğer Beşiktaşı Yenersek...




Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Süper Lig´de hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları derbi maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Michael Skibbe, GS TV’de yayınlanan "Teknik Yorum" programında yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile oynayacakları yılın son maçına büyük önem verdiklerini kaydederek "Onu da galibiyetle bitirip önümüzdeki yıl daha rahat ve emin adımlarla ilerlemeliyiz. Elde ettiğimiz galibiyet serisiyle beraber, bu maça iyi bir pozisyonda geldik. Bu pozisyonu da değerlendirmemiz lazım. Pazar günü Beşiktaş karşısında 3 puanı aldığımız takdirde, ligde çok iyi bir konuma gelmiş olacağız" dedi.

Beşiktaş’ın da derbi maçı kazanmak ve şampiyonluk yarışından kopmamak için elinden geleni yapacağını kaydeden Alman teknik adam, "Ama biz her zaman olduğu gibi, Ali Sami Yen Stadı’nda galibiyet için oynayacağız ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Pazar günü elde edeceğimiz bu galibiyetle, Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası’nda olduğu gibi, ligde de koyduğumuz hedefe ulaşmak istiyoruz. İyi pozisyonda yolumuza devam etmek için, bu galibiyet bir kat daha önem kazanıyor" diye konuştu.

Skibbe, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’ye büyük saygı duyduğunu dile getirerek, "Mustafa Denizli’yi, Ali Sami Yen Stadı’nda misafir edebilmek benim için bir zevk olacak. Tabii ki Denizli’nin takımını burada mağlup edip uğurlamak istiyoruz" derken, zorlu mücadele için de, "İki takımın da çok iyi özellikleri var. O özellikler mümkün mertebe kullanılmaya çalışılacaktır. Biz zaten her maçta oynadığımız gibi ofansif şekilde oynamaya çalışıyoruz. Yine öyle olacak" değerlendirmesinde bulundu.

KAPTAN KİM ?
Alman teknik adam, Casio Lincoln’ün zaman zaman sahaya kaptan olarak çıkması sonrası, takımda kaptanlık değişimi olup olmadığı sorularına da açıklık getirdi.

Skibbe, Galatasaray’da Ümit Karan’ın birinci kaptan olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Ümit Karan kaptanımızdır. Onun yardımcısı ve ikinci kaptan Hasan Şaş’tır. İkisi oynamadığı zamansa Ayhan kaptandır. Bu oyuncular dışında kaptanlığa tecrübesiyle yakın üç futbolcumuz daha var. Onlar da Lincoln, Meira ve Servet. Biz burada seçimimizi Lincoln’den yana yaptık. Lincoln iki maçta da kaptanlığın gerektirdiklerini yerine getirdi. Mümkün mertebe örnek oldu. Çok mücadele edip, iyi de oynadı. O yüzden kaptan sorunumuz yok."

"ÖNEMLİ OLAN İYİ VE DENGELİ BİR KADRO"
Michael Skibbe, transfer dönemiyle ilgili, teknik heyet ve yönetim olarak biraraya gelmeleri gerektiğini aktaran Skibbe, "Bizim için her şeyden önemlisi, iyi ve dengeli bir kadroya sahip olmak. Mesela Barış’ın 3 ay sakatlıktan sonra döndüğünde gösterdiği performansa baktığımız zaman, kendisi yeni bir transfer gibi de algılanabilir" şeklinde konuştu.

Sivasspor’un golcüsü Mehmet Yıldız’ın isminin transferde geçmesi konusunda ise Skibbe, "Mehmet Yıldız iyi bir forvet oyuncusu. Sivasspor’da çok önemli roller alıyor ve güzel oyunlar çıkarıyor, ama aynı şekilde bizim ofansif oyuncularımız için de bu geçerli. En çok golü bizim takımımız attı. Biz bu konuda şanslıyız, çünkü Ümit, Nonda ve Baros’un yanına Arda, Lincoln ve Kewell’ı da katarsak, çok fazla santrfor sayabiliriz ofansif anlamda. Tabii bu Mehmet’in iyi bir futbolcu olduğunu gölgelemez" ifadelerini kullandı.

’UEFA’DA AMACIMIZ FİNALE KADAR ULAŞMAK"
UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu’ndan lider olarak çıkmanın, kendileri için önemli olduğunu söyleyen Skibbe, 3. turdaki ilk maçlarını deplasmanda oynayacaklarını ve bunu da bir avantaj olarak gördüğünü söyledi.

Skibbe şöyle konuştu: "Takımımızın iyi bir gününde, uluslararası önemli takımlara karşı, deplasmanda bile olsa güzel maçlar çıkarabileceğini biliyorum. Çünkü biz daha önce deplasmanda güzel futbolla üç puanlar aldık. UEFA Kupası’nda amacımız, Kadıköy’deki finale kadar ulaşmak, ama her şeyden önce, UEFA Kupası’nda devam etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamamız gerekiyor. Rakiplerimiz belli olduktan sonra kendimizi hazırlayacağız. Amaç Kadıköy’de final oynamak olacak."

Alman teknik adam, grupta ikinci olmaları halinde, başında olduğu Bayer Leverkusen’in geçen sezon elendiği ve bu sezon da Şampiyonlar Ligi’nden UEFA Kupası’na kalan Rus ekibi Zenit’i rakip olarak isteyebileceğini sözlerine ekledi.


Fanatikten Alıntıdır!..
______________

Forumda BonJuan-62 yerine ismimle yani "Deniz" diye hitap edilmesini tercih ederim!.Very Happy
Mesaj19.12.2008, 10:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardes İnşallah Dediğin Gibi Olur Beşiktaşı Yeneriz Yoksa Derbiler Huzurunda Zayıf Düşücez... Wink
Mesaj19.12.2008, 11:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

İnş Galatasaray Yener... Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu