Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.12.2008, 18:25 (UTC)    
Mesaj konusu: Roma ve Bizans'ın çöküş sebebi

Roma ve Bizans çökerken aynı dertten muzdaripmiş.

Kudüs yakınlarındaki Soreq Mağarası’nda MÖ 200 ve MS 1100 tarihleri arasında oluşmuş dikitlerin kimyasal incelemesine göre Roma ve Bizans’ın çöküş döneminde Doğu Akdeniz’de kuraklık yaşanyordu.

CHICAGO - Kudüs yakınlarındaki bir mağaradaki dikitlerin analiz edilmesi sonucu, Roma ve Bizans imparatorluklarının gerilemeye başladığı dönemde bölgede "kurak" bir iklimin hüküm sürdüğü belirlendi.
Wisconsin Üniversitesi jeologları, Kudüs yakınlarındaki Soreq Mağarası’nda Milattan Önce 200 ve Milattan Sonra 1100 tarihleri arasında oluşmuş dikitlerin kimyasal yapılarını inceledi.

Jeolog John Valley ve Ian Orland, bu analiz sonucunda Akdeniz’in doğusunda Milattan Sonra 100 ile Milattan Sonra 700 tarihleri arasında daha kuru iklim şartları olduğunu, özellikle Roma ve Bizans’ın gücünün bölgede zayıflamaya başladığı MS 100-400 tarihleri arasında yağışların ciddi biçimde azaldığını belirledi.

Valley, iklimin etkisinin kesin olarak bilinmediğini ancak arada dönemler açısından "ilginç bir korelasyon" olduğunu söyledi.

Araştırma ekibi, aynı jeo-kimyasal tekniği daha eski tarihli oluşumların analizi için kullanacak. Uzmanlar, son buzul çağından kalma örnekleri inceleyerek hızlı ısı artışının iklime nasıl etkileri olduğunu anlamayı amaçlıyor.

İsrail Jeolojik Araştırmalar Kurumu ve İbrani Üniversitesi’nden uzmanların da destek verdiği araştırmanın sonuçları, "Quaternary Research" dergisinde yayınlanacak.
______________
Sanal-reklam.tr.gg Hakkında Akıllara Takılan Tüm Soruların Yanıtları www.sanal-reklam.tr.gg'de Mevcuttur.İncelemenizi Tavsiye Ediyoruz. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu