Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.12.2008, 22:27 (UTC)    
Mesaj konusu: Bermuda şeytan üçgeninin sırrı çözüldü



Atlas Okyanusu'ndaki bu bölgede özellikle son 60 yılda birçok gemi ve uçak kaybolmuş ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştı. Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından "doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı" olarak algılandı ve öyle lanse edildi.

Ancak uzun yıllardır devam eden araştırmalar birkaç yıl önce bir sonuç verdi ve bu gizemli olayların aslında basit bir "Doğalgaz Cilvesi" olduğu açıklandı.

Bu bölge Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda tabandan yüzeye kadar bir boşluk (vakum-girdap) oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen yüzer ne varsa derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar.

Yıllarca insanlar tarafından merak edilen filmlere, romanlara konu olan Bermuda Şeytan Üçgeni'nin bütün gizemi doğalgazmış.

ARAŞTIRMADIR...


En son html-full tarafından 10.12.2008 07:13:00 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj09.12.2008, 22:31 (UTC)    
Mesaj konusu: EK OLARAK

Bilim Adamları Bermuda Şeytan Üçgeninin Sırrını Çözdü :

Kimsenin açıklama getiremediği bu esrarengiz fenomen, içinde bilimadamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından “doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı” olarak algılandı ve öyle lanse edildi. Özellikle son altmış yılda bir çok gemi ve uçak kaybolmuş ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamıştı. Ortaya atılan iddianın tabii ki uzaylı yaratıklar, UFO’ lar ya da Atlantis gibi “New Age ” düşünceleriyle herhangi bir alakası yok. Bermuda Şeytan Üçgeni’ ndeki güçlü enerji kaynağı metangazından başka bir şey değil. Bermuda Şeytan Üçgeni adı takılan bölgede gemilerin esrarengiz bir şekilde sırra kadem bastığı iddiaları, Charles Berlitz tarafından yazılan spekülatif kitabın 30 dilde 20 milyondan fazla satmasını sağlamış olabilir. Ortaya attığı garip iddialar sayesinde zengin olan Berlitz’ e mi kulak verirsiniz yoksa her batan gemiyle para kaybeden sigorta şirketi Lloyds’ un sözcüsü Norman Hook’ un sözlerine mi bilemeyiz ama Hook’ a göre Bermuda Üçgeni’ nde batan ya da kaybolan gemilerin sayısı dünyanın herhangi bir bölgesindekinden fazla değil. ABD Sahil Güvenlik kayıtları da Hook’ un açıklamalarını doğrular nitelikte.
Ancak, uzun yıllardır devam eden araştırmalar bir kaç yıl önce bir sonuç verdi ve bu gizemli olayların aslında bu bölgedeki doğalgazın varlığından oldugu açıklandı.

Gemilerin okyanus ortasında birdenbire kaybolması, suların kaynaması, elektronik göstergelerin çıldırması rastlanmayan olaylar değil… Ancak bu garip olaylar için bilimadamlarının da bir açıklaması var. Ve bu açıklama olayların nedeninin dünyadışı güçler değil kimyasal olduğunu söylüyor. Bu kimyasal gücün ismi metan gazı hidratı ve Atlantis kadar olmasa da bu gazın da oldukça garip özellikleri var.

Metan hidrat, su moleküllerinden oluşan buz kristallerinin içinehapsolmuş metan gazına verilen ad. Çok yüksek basınç altında ve çok düşük ısılarda oluşan metan hidrit çok büyük miktarda metan gazı barındırabiliyor. Yalnızca bir litrelik hidratın barındıracağı gaz miktarı 167 litreyi bulabiliyor. Ve Bermuda Üçgeni bölgesi, okyanus derinliklerinde yüksek miktarda metan hidrit oluşan birkaç bölgeden biri.

Yer altından fışkıran doğal gazlar, sadece yüksek kara parçalarından değil, deniz ve okyanus tabanlarından da çıkarlar çünkü deniz tabanları da üstü suyla kaplanmış alçak kara parçalarıdır. Ancak, okyanuslar çok derin olduklarından tabanlarında büyük basınçlar vardır. Bu yüksek basınç altındaki bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar, oradaki çok düsük ısınında etkisiyle katı hale donüşürler ve “hidrat” denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde haline gelirler.

Çok derinlere dalabilen robot kameralarının bu bölgedeki karbeyaz okyanus tabanını ve bazı gemi enkazlarını resimlemesinden sonra konuya şu bilimsel açıklama getirilmiştir:

Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtigi yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu “tebeşir gazlar” erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar bir boşluk oluşur ve okyanus adeta delinir. O sırada oradan geçen yüzen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibine gider. Çünkü, gazın kaldırma kuvveti gemileri taşiyacak güce sahip değildir. Gaz yükselmesi sona erince boşluk tekrar suyla dolar ve geriye hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.

Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğalgazlar , havadan da hafif olduklari için yükselmeye devam ederler. Bu kez vakum , bölgenin uzerindeki atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur. Çünkü, motorlardaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır ve o boşlukta hava olmadığı için oksijen de olmaz. Boylece uçak da, hızla okyanus tabanını boylar. Meğer ki onca yıldır merak ettiğimiz Bermuda, sadece doğalgaz yüzünden böyle gizemli bir hal almış.

Bermuda Şeytan Üçgeni’nde Sualtı Hazinesi :

Atlas Okyanusu’nda Bermuda Şeytan Üçgeni’nde sualtı araştırmaları yapan uzmanlar, şimdiye dek hiç bilinmeyen yeni canlı türlerine rastladı.

Bermuda’da bilim insanları, deniz tabanından 5 km derinlikten dalgıçlar ve ağlar aracılığıyla toplanan canlıların DNA’larını gemideki laboratuvarlarda inceledi. Numuneler arasında planktonlar, karides benzeri sürüngenler, ahtapotlar, solucanlar ve çeşit çeşit denizanaları bulundu. Okyanuslarda şimdiye dek yapılan biyoçeşitlilik araştırmalarında en derin 1 km’ye kadar inilmişti.

Araştırmayı yürüten Woods Hole Oceanographic Institution uzmanı Peter Wiebe, bulunan 1000’den fazla canlının bir çoğunun yeni ve hiç bilinmeyen türler olduğunu ifade etti. Yeni türlerin DNA’ları biyo-çeşitlilik haritasına işlendi.
Besin zincirinin en alttaki üyelerinden planktonlar, aynı zamanda küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarından ilk ve en kolay etkilenecek canlılardan. Bilim insanları plaktonları “Macun gibi, yapışkan, şeffaf ve kırılgan yaratıklar” olarak niteliyor.

Küresel Isınmaya Karşı Doğal Bir Silah :

Planktonlar aynı zamanda küresel ısınmaya karşı doğal birer silah. Planktonlar, okyanusun derinliklerinde yaşıyor, ancak geceleri yüzeye doğru yükselerek karbon emen bitkiler olan pito-planktonlardan besleniyorlar. Karbonu emen planktonlar, daha sonra bu karbonu beraberlerinde denizin derinliklerinde götürüyor. Böylece, yüzeyde kalsa sera etkisi yaratacak karbon suya çekiliyor ve deniz karbonu emmiş oluyor.

Denizin Dibinde Bilinmeyen Bir Dünya :

Araştırma, deniz diplerinde yaşayan jelatinli bir yapıya sahip planktonların özelliklerinin daha iyi kavranmasını amaçlıyor. Araştırma gemisi, 2010’a kadar denizlerdeki tüm plankton türlerinin keşferilmesini amaçlayan ‘Census of Marine Zooplankton’ adlı bir projenin bir kolu.

Bilim insanları, planktonların biyo-çeşitliliği hakkında çok az bilgi sahibi; özellikle DNA alanında kaydedilen gelişmeler bu canlıların özelliklerinin anlaşılmasını kolaylaştırdı. Yeni bulunan canlılar, besin zincirinin en alt katmanlarındaki unsurların daha iyi anlaşılmasını sağlayacak, ayrıca okyanuslardaki kirlenmeyle ilgili geleceği dönük bir referans olacak. Plaktonlar, deniz kirlenmesi, aşırı avlanma, küresel ısınma ve diğer ekolojik sorunlardan olumsuz etkileniyor.

Kaynak: LIVESCIENCE.com
Mesaj09.12.2008, 22:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben bunu 1 yıl önce filanda duymuştum... Wink
______________
Mesaj10.12.2008, 08:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Helal Olsun Bilimadamlarına..!!
______________
Mesaj10.12.2008, 09:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

herşeyi haber yapcam die çok büyütüyolar isme bak eşytan üçgeni :S alla alla Very Happy
Mesaj10.12.2008, 14:09 (UTC)    
Mesaj konusu: ben çokmerak ediyordum.

Öğrendiğim iyi oldu. teşekkürler..
______________
Piranhatwix
Mesaj10.12.2008, 14:21 (UTC)    
Mesaj konusu: ilginç

GÜZEL PAYLAŞIM.SAOL..
Mesaj10.12.2008, 17:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj10.12.2008, 18:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler...
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj11.12.2008, 13:29 (UTC)    
Mesaj konusu: SAĞOL

İYİ PAYLAŞIM...
Mesaj11.12.2008, 14:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

gitardelisi [ 10 Mesajlar ]

html-full [ 7 Mesajlar ]


kendi başlığına farklı kişiymiş gibi mesaj yazarak üste taşımaya hakkın yok arkadaşım
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu