Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.01.2009, 17:23 (UTC)    
Mesaj konusu: resmin belilirli yerlerine

resimde sadece kutucuklara tıklatmak istiyorum yanı resmin belirli yerlerine link vermek istiyorum ole bir sey varmı simdiden tesekrler

http://www.ww64.com/uploads/images/2009-01-21/Y0kd89dvZP.png
Mesaj21.01.2009, 17:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

Dreamweaver programıyla yapabilirsiniz..
Nasıl yaparım ? derseniz..
Resmi seçtikten sonra resimle ilgili ayarları yaptığımız Property Inspector üzerinde sol alt köşede bulunan Map kısmını kullanacağız. Aynı şekilde Insert paneldeki Image düğmesinin alt düğmelerindeki Image map seçeneklerinden birini de kullanabilirsiniz..

Buradaki üç farklı mapping yönteminden birini seçtikten sonra resminizin üzerinde map'lerinizi seçmeye başlayabilirsiniz. Siyah ok simgesi ile ifade edilen düğme ise; Pointer Hotspot tool olarak isimlendirilen ve sonradan, mapler üzerinde köşelerinden tutup çekiştirerek değişiklik yapmaya yarayan bir araçtır.

Resmin link vermek istediğiniz bölgelerini dikkatli bir şekilde seçiyoruz.

Örneğin bir resmi seçtikten sonra resimde önceden tanımlanmış olan bir image map bölgesine bir kez tıkladığınızda map bölgesinin kenarlarında ufak tutamaçlar çıkacaktır. Bunlarla map bölgesini tekrar boyutlandırabilirsiniz. Veya sadece bu bölgeye ait link vermek için Property Inspector üzerinde "Link" kısmına ilgili dosyanın adresini yazabilirsiniz. Bir map bölgesini seçip klavyeden "Del" tuşuna basarsanız map bölgesi silinecektir.

Not : Bu tür ilgili düzenlemeleri Properties panelinden yapabilirsiniz.
Kolay gelsin..
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu