Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.02.2009, 21:00 (UTC)    
Mesaj konusu: gazzenin su sorununu kimse yok mu cözecek

Kimse Yok mu Derneği Gazze'nin Yeniden İmar Çalışmalarına Katkıda Bulunmaya Devam Ediyor. Dernek Yetkilileri Bugün Gazze Belediyesi'yle Şehirde 4 Su Kuyusu Açılmasını Öngören Bir Anlaşma İmzaladı.



Kimse Yok Mu Derneği Gazze'nin yeniden imar çalışmalarına katkıda bulunmaya devam ediyor. Dernek yetkilileri bugün Gazze Belediyesi'yle şehirde 4 su kuyusu açılmasını öngören bir anlaşma imzaladı. Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki ve Kimse Yok Mu yetkilisi Celal Türkoğlu tarafından imzalanan anlaşmaya göre dernek toplam değerleri 340 bin dolar olan projeye sponsor oldu. Açılan kuyulardan 10 binlerce insanın su ihtiyacı karşılanacak.
Gazze'de 3 yıldır devam eden ambargo ve son İsrail saldırıları yaşam şartlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Şehirde gün aşırı elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Şebeke suyu kötü ve içilemez olduğu için bir çok Gazzeli bakkallardan pet şişelerle su satın alıyor. El Nur Market'in sahibi Eşref Nasır su fiyatlarının giderek arttığını, günden en az 20 şişe su sattıklarını söylüyor.

Öte yandan Kimse Yok Mu Gazze'deki faaliyetlerinde çocukları da unutmadı. Dernek yetkilileri yerel Give Gaza adlı yardım kuruluşuyla birlikte Sahil Kız Ortaokulu'nda yardım dağıttı. İsrail saldırılarında evi yıkılan veya hasar gören 100'e yakın öğrenciye okul üniforması, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemesi verildi. Yardımı alanlar arasında Türk medyasında da gündeme gelen bütün ailesini kaybetmiş Delal Ebu Ayşe de vardı.

Kimse Yok Mu Genel Başkanı Mehmet Özkara yardım öncesi kısa bir konuşma yaptı. Özkara konuşmasında "Acı zordur, elem zordur. Ama inşallah hep beraber, el ele tutuşarak, bu acıları atlatacağız, Filistin'imizin güzel günleri, geleceği için, imarı için, yeniden ayaklarının üzerinde kalkması için ve beraberce çalışacağız." dedi. Yardım faaliyetine her iki derneğin yetkililerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yusuf İbrahim de katıld

Arrow atv kanalında ibo gazze icin yardım paraları topladılar 2 trilyonu gecti arkadaşlar
______________
Geliyoruz sessiz ve derinden!...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu