Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.02.2009, 06:26 (UTC)    
Mesaj konusu: Memati'ye savcı 'Dur' dedi

Çocuklarının isimlerini "polat" ve "memati" olarak değiştirmek isteyen aileye mahkeme savcısı "hayır" dedi.

Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Cüneyt Torun ve Nuray Torun adlı çiftin iki çocukları için isim değişikliğine yönelik başvurusu değerlendirildi.

Aile avukatı aracılığıyla mahkemeden , Anıl ve Arda adlı çocuklarına "polat" ve "memati" isimlerinin verilmesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme bu konuda Cumhuriyet Savcısının görüşünü sordu.

Savcı Ersoy Yüce talep edilen isimlerden "memati" nin arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirtti ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Savcı kelimenin anlamının da Türk Dil Kurumundan sorulmasını talep etti. Savcının olumsuz görüşü üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.
Mesaj12.02.2009, 06:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

Shocked
bukadar cahilik olurmu bilemiyorum vallah

yazik ya bir diziden ibaret olan birseye bukadarda tabilmaz
tamam yeni dogar polat koyarsin tamam yeni dogan bebege belkin memati de koyarsin ama savciliga basvurupda evlatlarinin ismini diziye tapilmasi nedeniyle degistirmek istenmesi de cok ilginc Wink

savci dogru yapmis

günaydin
______________
Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW
Mesaj12.02.2009, 06:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yani İlginç Bir Karar.
Aslında Konulabilirdi Arapça Değil Bizim Dilimiz Smile
Bende Şahsen Kurtlar Vadisini Sevmiyorum
Rolling Eyes
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu