Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.02.2009, 17:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Lütfen Yardımm Edinnn

Googleye sitemi eklemek istiyorum hersey bitince bana sonu .html biten adres veriyor veben hiç birsey yapmadım sadece kayıt işlemi yaptım sorun neerdeacaba cevaplarınızı bekliyorum
Mesaj13.02.2009, 17:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,
SizLere İçinde Benimde Bulundugu Makaamı Verecem Lütfen Aşağıdaki YazıLarı
DikkatLice Okuyun ve Uygulayın Bu uygulamayı İlk defa ben Burda Paylasıyorum

48 Saatte Google
Bu yazı dizisinin başlangıcında da belirttiğim gibi ana hedefimiz bu pazarın tartışmasız en büyüğü olan Google’da listelenmek. Google’da listelendiğinizde aynı zamanda arama sonuçları için Google’ı kullanan AOL’de listeleniyorsunuz. Bunun birkaç farklı yolu var;
Google Add URL
Bu yöntem Google’da listelenmenin en temel yolu. Fakat bu yöntemin bir dezavantajı var; bu yöntemle listelenmeyi beklerken saçlarınız ağarabilir Maalesef bu yolu seçerseniz blog’unuzun listelenmesi haftalar, hatta aylar sürebilir. Ama başlangıç noktası olarak bu işlemi yapmakta fayda var.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com.tr/addurl adresine gidin.
“http://” de dahil blog’unuzun tam adresini yazın (örneğin; http://www.acemiblogcu.com).
Siteniz hakkındaki yorumunuzu ve alfa-numerik kodu girdikten sonra “Add URL” düğmesine tıklayarak sitenizi kaydedin.
Yapmamanız gereken;
Sitenizi birden fazla kaydetmeyin! Bu Google tarafından sansürlenmenize neden olabilir ve burada bahsedilen diğer metotlar da bu durumda işlevsiz olacaktır.
Kişisel Google giriş sayfası
Bu yöntem blog’unuz hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlayan yöntemlerin ilki. Burada amaç Google’ın sunduğu kişiselleştirilebilir giriş sayfasında sitenizin feed dosyası yardımı ile blog’unuzun Google tarafından taranmasını sağlamak.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com/ig adresine gidin.
Eğer bir Gmail hesabınız varsa onu kullanarak giriş yapın, yoksa mevcut başka bir e-posta hesabı kullanarak yeni bir hesap oluşturun.
Giriş yaptıktan sonra sol üst köşedeki “Add Content” düğmesine tıklayarak menünün açılmasını sağlayın ve menünün en altında bulunan “Create Content” şeçeneğine tıklayın.
Açılan form kutusuna blog’unuzun feed adresini girin (örneğin; http://acemiblogcu.blogspot.com/atom.xml) ve gönderin.
Eğer varsa sitenizin feed’ini indeksleyen diğer sitelerdeki (örneğin; www.feedburner.com) feed adreslerini de girin ve sonunda sayfayı yenileyin.
Google Sitemaps
Bu yöntem kesinlikle blog’unuzun hızlı bir şekilde listelenmesi için en etkili yol. Bu metot aslında Google’ın arama yeteneklerini geliştirmek için tasarladığı ve arama indeksine hızlı ve doğru bir biçimde katılmak için kullanımını tavsiye ettiği bir yöntem. Buradaki diğer metodları uygulamasanız da bunu mutlaka yapmalısınız.
Yapmanız gerekenler;
http://www.google.com/webmasters/sitemaps adresine gidin
Eğer bir Gmail hesabınız varsa onu kullanarak giriş yapın, yoksa mevcut başka bir e-posta hesabı kullanarak yeni bir hesap oluşturun
“Add a Sitemap +”a tıklayarak form kutusuna blog’unuzun feed adresini girin. Önemli bir nokta; eğer blog’unuz ücretsiz bir blog sunucusu üzerinde ise ve siz bir domain adresi alarak onu bu blog’a yönlendirmişseniz ücretsiz sitedeki domaininizi kullanın (örneğin ben www.acemiblogcu.com/atom.xml yerine http://acemiblogcu.blogspot.com/atom.xml kullanıyorum)
Siteniz uygun bulunması halinde 48 saat içinde Google indeksindeki yerini alacaktır. Bundan sonra Google Sitemaps’a tekrar geldiğinizde sizden onaylama sayfasını sitenize eklemeniz istenecektir. Bunu maalesef ücretsiz sunucularda yapabilmeniz genellikle mümkün değil, ama merak etmeyin siteniz gene de indekslenmeye devam edecektir. Sadece detaylı sayfa istatistiklerinden mahrum kalacaksınız.
Blog’unuzu güncelledikçe Google Sitemaps’ı tekrar ziyaret edin ve feed’inizin “resubmit” linkine tıklayarak indeksin güncellenmesini sağlayın. Güncelleme işlemi de en az 48 saat sürecektir.
Link vasıtası ile indekslenme
Bu da etkinliği Google yetkililerinin ağzından resmen doğrulanan bir yöntem. Bunda yapmanız gereken; blog’u (ya da web sitesi) Google indeksinde yer alan bir kişinin kendi blog’una (ya da sitesine) sizin blog’unuzun bir bağlantısını yerleştirmesini sağlamak. Google yetkilileri, arama indeksi oluşturan robotlarının internette gezintiye çıktığı her seferde binlerce yeni siteyle geri döndüğünü ve dolayısı ile sitenin arama indeksine elle girilmesi yerine (bkz. Google Add URL) hali hazırda indekste olan bir site tarafından referans gösterilmesinin indekslenmedeki şansını çok daha fazla artırdığını vurguluyorlar. Bu yöntemle, eğer biraz şansla indeks robotunun gezintiye çıkma zamanını da yakalayabilirseniz, birkaç saat içinde indekslenmeniz mümkün!


İyi ÇaLışmalar.!

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu