Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.02.2009, 21:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Aşık eden hap bulundu



Kulağa pek romantik gelmeyebilir ama bilim insanları duyguları artıracak bir ‘aşk hapı’ ya da ‘aşk spreyi’ geliştirerek özel yaşamlarımızı ‘düzene’ sokmanın mümkün olacağını söylüyor. Bilim dünyası bir ay önce de, alınan zevkin artırılması amacıyla üzerinde çalışılan seks çipinin 10 yıl sonra hazır olacağını duyurmuştu. Son olarak Nature dergisinde yayımlanan makalede ABD, Emory Üniversitesi’nden Prof. Larry Young, beyin sistemini manipüle ederek insanların aşk hayatına etki edecek ilaçlar üzerinde çalışıldığını ilan etti.

Bilim dergisi Nature'da konuyla ilgili bir makale yazan Atlanta Emory Üniversitesi profesörü Larry Young, aşkın gizli kalmış sırlarının kilidinin açıldığını ve daha da geliştirmek için çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirtti.

'Aşk hapı' adıyla anılan bu dahiyane buluşun en önemli kaynağı oksitosin hormonu. Aşık olduğumuzda vücudun bol miktarda salgıladığı bu hormon karşıdaki kimseye bağlanma hissi yaratıyor. Seksüel bir cazibe yaratan bu hormon kişnin zihnindeki korkuları yok ederek güven hissini arttırıyor.

Kan basıncını da etkileyen bu hormon, kadınlarda süt üretimini arttırma özelliğine sahip. Vücuttaki oksitosin patlaması karşınızdaki kişinin duygularını daha rahat okuyabilmenizi sağlayarak utangaçlık hissini en az düzeye indiriyor.

Piyasada sık sık karşılaştığımız oksitosin spreylerinin de aslında yarattığı etki bu. ABD'nin Atlanta eyaletindeki Emory Üniversitesi profesörü Young, bu tür spreylerin kullanımının henüz çok güvenli olmadığını belirtti. Genetik biliminin konuya mutlaka dahil edilmesi gerekliliğine vurgu yapan profesör, genetik altyapının aşkın raomantiklik derecesini direk etkilediğini de sözlerine ekledi.

Prozac ve viagra da aslında aynı etkiyi yaratıyor. Vücuttaki oksitosin oranını dengeliyor
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu