Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.11.2016, 21:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Sağ Reklam Sabitleme(fixed)

mrb arkadaşlar bedava sitemin içinde bulundurduğu reklamlardan sadakini sabitlemek istiyorum bunun kodu varsa yazabilir misiniz? Yani sayfanın aşağısına inerken sağ reklam sayfasıda insin istiyorum ama şu da var bazı küçük ekranlı bilgisayarlşar için içerik bölümüne reklamın girmemesini istiyorum reklam her zaman içerik bölümünün sağında ekranla beraber kaysın istiyorum. bunun için bir kod yada çare var mı yoksa talep mi açmalıyım?


En son Barut-Server tarafından 23.11.2016 08:52:58 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj07.11.2016, 22:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Sağ Reklam Sabileme(fixed)

Öncelikle bu durum B-S reklamlarıyla ilgili herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Reklam gözüktüğü taktirde ve sağ bölümde olması bunu zaten özetlemektedir. Buradaki durum ise sadece reklamın tasarım açısından ve görünürlükten başka bir şey değildir. Başka türlü bir izaha gerek duyulmasın lütfen. Analogfikir

Konuya gelecek olursak;

position: absolute Reklam sağ bölmede en üstte dayalı bir şekilde görünür sitenizde. Burada ise top ve left değerlerini değiştirirsek sayfadaki konumlarıyla oynanabilir.
Şöyle ki; top değeri= Sayfanın en tepesine olan uzaklık
left değeri=Sayfanın en soluna olan uzaklık değerini bize yansıtacaktır.

Position fixed verdiğimiz div çakılı bir şekilde kalır. Hiç bir şekilde oynama yapmaz.

Tasarım ayarlarından Css kısmına aşağıdaki kodu bir deneyin. Bakınız reklam sayfanızda nasıl görüntülenecek. Birkaç ufak tefek ayarlamalarla sizde istediğiniz sonuçları sağlayabilirsiniz.
Kod:

div#webme_sky_ad{
position: fixed;
right: 0px;
top: 0px;
z-index: 1;
}

Not: Bedava-sitem reklamlarının lütfen halen görünür olduğunu sağladığınıza dikkat edin. Unutmayalım ki burada reklamları saklamak vb. gibi bir durum söz konusu olmaksızın site- tasarım ayarlarına göre bir düzenleme yapılmak istenmiştir. Haricindeki durumlar site ve şahsa aittir.
______________


En son analogfikir tarafından 07.11.2016 22:31:02 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj08.11.2016, 10:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

evet son notu biliyorum ondan sürekli ekranda kaysın diye yapıyorum gizlemek istesem komple kapatırdım ekranla beraber kaysın istemezdim Smile kod için çok teşekkür ederim.
Mesaj08.11.2016, 13:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Barut-Server yazmış:
evet son notu biliyorum ondan sürekli ekranda kaysın diye yapıyorum gizlemek istesem komple kapatırdım ekranla beraber kaysın istemezdim Smile kod için çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Not için yanlış anlamayın. Bunu belirtmemde fayda vardır. Çünkü 3. şahıslar araya girebildiğinden herkese tek tek cevap verilmesi güçleşiyor. Wink İyi çalışmalar dilerim.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu