Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.12.2017, 09:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Elbiseyle Şalın uyumu

Vücuda göre elbise seçimi ve elbise önerileri.
Omuzlarınız darsa
Enine çizgili elbiselerin riskli olduğu bir gerçek! Ancak eğer çok kilolu değilseniz, bu tarz modern çizgileri çok rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
Boynunuz kısaysa
Eğer bir kuğu kadar zarif boynunuz yoksa, olduğunuzdan her zaman daha kilolu görünürsünüz. Ama sakın onu boğazlı kazaklarla kapatmaya kalkmayın! Aksine V ya da olabildiğince geniş kare yakalarla daha uzun ve zarif bir boyuna sahip olabilirsiniz.

Omuzlarınız genişse
Eğer geniş omuzlara sahipseniz, istediğiniz tarz elbiseleri çok rahat giyebilirsiniz ama onları sergilemek çok daha akıllıca! Spagetti askılı elbiselerle bunu fazlasıyla başarabilirsiniz.
Bedeniniz XXX Large’ sa..
Sezonun gözde trendi tunik elbiseler tam size göre! V yakalı, modern formlu elbiselerle fazlalıklarınızı rahatlıkla kamufle edebilirsiniz.
Göğüsleriniz küçükse
Büyük göğüslü kadınların giymekten çekindiği derin V yakalı elbiseleri rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken daha zarif bir görünüm için elbisenizi kemerle tamamlamak!
Kollarınız çok kalınsa
Ne kadar zayıf olursanız olun, eğer kollarınız vücudunuza göre biraz kalın kaçıyorsa, daima kilolu görünürsünüz. Bunu önlemek için sezonun trendi geniş kollu tuniklerden faydalanın. Böylece hem daha havalı, hem de daha ince görüneceksiniz.
Üst kısmın alt kısmına göre daha topluysa
Bu durumda bacaklarınızı ortaya çıkarmalısınız. Üzun kollu, salaş görünümlü mini bir elbise modelleri ile kimse vücudunuzdaki orantısızlığı anlamayacak!
Omuzlarınız çok dikse
Evet dik omuzlar her zaman iyidir ama ya fazlası! Eğer omuzlarınız duruşunuzu ve ifadenizi olumsuz yönde etkileyecek kadar dikse, hafif düşük kollu elbiseleri tercih edin. Özellikle fazla dominant görünmemeniz gereken ortamlarda…
Topuz ve Bonenin Önemi

Başörtü konu olunca eşarp veya şal fark etmez, yapacağınız topuz en önemli noktadır bu durumda. Dini inanç gereği örttüğünüz başörütünüzün altında estetikten uzak büyük ve itici duran topuzlardan uzak durmalı, saçlarınızın uzunluğuna göre yine inetnette izleyeceğiniz şal veya eşarp bağlama videolarında küçük, derli toplu bir topuzun nasıl yapılacağını da öğrenebilirsiniz. Unutmayın, topuzunuzu saracağınız bir bone, hem eşarp hem de şal modelleri bağladığınızda başörtünüzün kayıp açılmasını da engeller.

Bone kullanımında da demode bir görüntü istemiyorsak artık saten vb. türevli bonelerden uzak durmalıyız. Burada amaç eşarp ya da şalın altından dikkat çekici bir parça göstermek değil, saçı örtmektir. Ayrıca kombininizden alakasız canlı renkteki bonelerden de uzak durulmalıdır. Bunun için başörtü ve kombininize uygun, ‘sırıtmayan’ tonda pamuklu bir bone kullanmalısınız.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu