Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.04.2020, 00:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Maiotik

Merhaba sevgili forumcular,

Yıllar önce webmasterlıkla ilk tanışmam bu site sayesinde oldu. O zamanlar çok nadir içerik üretiyor. Sitemin kenarına günün anlamını belirten güzel söz html kodu ekliyordum ya da gazetelerin gündemi anlatan html kodlarını bir köşeye koyuyordum ve bunları çalıştırabildiğim için kendimi mutlu hissediyordum.

Bir de sanal da olsa tamamı sana ait bir alan belki küçük yaşta bir şeyler satın alma isteğimi de söndürüyor ve eğer çok iyi öğrenirsem bu bilgiler aracılığıyla dilediğimi yapabileceğim sanal bir dünyaya dönüşüyordu. Hem belki geleceğimdeki işim de bu olabilirdi. Böylelikle evde bir şeyler okur, izler, dizüstü bilgisayarımı yanıma alır ilginç yerler görürken bir taraftan da çalışabilirdim.

Yaşam elbette bu kadar toz pembe değil. Varlıklı insanların çocukları olmayan memur bir ailede büyüdüm ve bazı riskleri alamayacak durumdaydım. Dolayısıyla iş sahibi olup olamayacağım -sanat bölümleri de dahil- belirsiz maceralara atılamazdım. Yıllarca toplumsal sınıf sohbetlerinden kaçınsam da ait olduğum sınıf gereği daha gerçekçi kararlar almak zorundaydım ve ortalama bir üniversitenin ortalama bir bölümünü bitirdim. Ancak orada ortalamanın çok çok üstü hocalarla tanıştım, eğitimime devam ettim ve bugün prestijli üniversitelerde doktora eğitimime devam ediyorum bazı şeyler sizden bağımsız ve kadersen ama neyse konumuz bu değil. Tercihimden mutsuz değilim mutluyum. Çünkü bizim gibi ülkelerde gariban ya da ortalama gelire sahip çalışkan öğrencilerinin sosyal mobilitesini sağlayan tek araç akademik başarı. Derslerinize çalışmalı, uslu olmalı ve bir meslek edinmelisiniz. Her şeyden önce gerçek bu. Hala bazen daha cesur davranabilirdim diye düşünsem de. Gerçek maalesef bu. Sonra aklınızda kalan her yetenek kırıntısının peşine düşersiniz.

Öyle çok çalıştım çabaladım, aç kaldım ve başarılı oldum biçimindeki başarı öykülerine inanmıyorum ben. O öyküleri anlatan on binlercesi bir çöpün dibinde donmuş ya da açlıktan ölmüş bulunuyorlar. Önce ekmek. Her neyse webmasterlığı ve içerik üretmeyi bir türlü kendi işim haline getirememiştim ancak artık mesleğim vardı ve para kazanıyordum. Dolayısıyla artık kendi web sitem için de yatırım yapabilirdim. Ancak gördüm ki yatırım yapmak da çok zorlu bir iş. Sektör büyümüş ve benim çocukluğumdaki gibi değil. Rekabet artmış herkesin içerik ürettiği bir yer biçimine dönüşmüş. Ancak ben gene de vazgeçmedim ve maiotik.com adresini kurdum. Orada tuzaksız özenli Türkçe içerikler hazırlamaya gayret ediyorum. Webmasterların da faydalanacağını tahmin ettiğim yazı karakteri bulma işini gören araçlarımız ve yazı fontu bulma ya yarayan resim arama motorlarından söz ettiğimiz yazılarımız var. Buyrun gelin.

https://maiotik.com/resimden-font-bulma/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu