Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj17.07.2009, 07:25 (UTC)    
Mesaj konusu: Tr.Gg Deki Tabloları Şekillendirmek! (İlk)

Selam kardeşlerim...Burda yazılan herşey bana aiitir.hiç bir sitede görülmedi...Ordan alıntı felan yapılmadı...

Şimdi biliyorsunuzki çoğu arkadaş forumu şekillendirmek, yorum alanını güzelleştirmek reklamı şekillendirmek ister...İşte bizde bunu çözüyoruz...
Not: Eğer bunu yaparsanız tüm sitenizdeki tüm tablolar bu şekle girer.

ilk önce css mantığınız varsa bu işi tereyağından kıl çeker gibi yapacaksınız...

Tabloları kutu içine almak, çerceve yapmak

Kod:
tablo{ border: solid 1px #000000 }


Şimdi inceyelim;
border=kenar
solid=sürekli çizgi
1px=çizgi kalınlığı...

Lütfen css border özellikleri ve diğerleri için;
http://www.w3schools.com/css/css_border.asp sitesine bakınız...

Şimdi kutu içine aldık ve arka plan verelim

Kod:
tablo{ border: solid 1px #000000
backround: #cccccc;}


backround=arkaplan
#ccccccc = grinin bir tonu
eğer resim vermek isterseniz
renk kodunu silip
backround: url(URL); yapınız..

şimdilik bu kadar yeter.Eğer daha kalteli birşey isterseniz mesela sadece foruma yapmak istyorsanız forum ekstrasına girip forum üstüne kısmına yapıştırabilirsiniz.Ziyaretci defterinedede bu yönetemi kullanabilirsiniz...

Css çok iyi anlayan bunu geliştirebilir...

İyi günler.Tamamen hyperend.tr.gg anlatımıdır.
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj17.07.2009, 07:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben galiba bunu forumda denemiştim aynı bu şekilde ama olmamaıştı ama z.defterinde olduğuna göre forumdada olması lazımdı
Mesaj17.07.2009, 07:39 (UTC)    
Mesaj konusu: sAOl

Saol Kardeş Deniyeceğim.
______________
[IMG]http://img254.yukle.tc/images/7588Untitled-1.gif[/IMG]
Mesaj17.07.2009, 07:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

defterde de tablo stil kullanılmış olur.forumdada olması lazım.

evet kaynaktada forumda oldugu gösteriyolor...rğrt kaynaktan forum tablosunu editlersek süper şeyler çıkar Wink.
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj17.07.2009, 07:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

tablo {

deyince karışabilir
düzenlenecek tablo bi taneyse o tabloya <table ... id="tablom" ...
verip sonra css'de

#tablom {

diye düzenlenebilir.

birden fazla tablo düzenlenecekse id yerine class="tablom" verilip ,
.tablom {
diye düzenlenebilir.

sitedeki tüm tablolar düzenlenecekse

table { diye direk düzenlemek yeterli
xD
______________

Mesaj17.07.2009, 07:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

evet önemli ayrıntı için teşekkürler enes...

mesela z. defteri için farklı birşey isterseniz bu yönetemi kullanırsınız...Genel tüm tabloları yapacaksınız ben yöntemden...
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj17.07.2009, 08:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saol kardeşim anlatım için deniycema
______________
Mesaj17.07.2009, 08:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

birşey değil.
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj31.07.2009, 22:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yorumlara devam...
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu