Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj22.08.2009, 23:04 (UTC)    
Mesaj konusu: Tablo

Arkadaşlar ben free css tasarımları sitemde yayınlayacam yani tr.gg ye çevirecem aynı hackerfriend gibi fakat bende hackerfriend gibi bir tablo yapmak istiyorum fakat yapamıyorum acaba yardımcı olur musunuz?
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj22.08.2009, 23:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardeş bu konuyu css bölümüne acsan daha iyi olurdu SmileSmileSmile
______________

^^...Sitemize Tıklayan Herkese Teşekkürler...^^


Smile ^^...Mc ATILGaN.^^. DAMAR ARaBeSK RaP:)
Mesaj22.08.2009, 23:16 (UTC)    
Mesaj konusu: İstediğin bumu

Kod:
<p>
<table class="bordercolor" id="table2" style="width: 250px; height: 160px" cellspacing="1" cellpadding="2" width="531" border="1">
    <tbody>
        <tr>
            <td class="anasayfa" width="100%" background="http://img40.imageshack.us/img40/310/kodbanksacubuk.gif" colspan="2" height="19">
            <p align="center"><font face="Comic Sans MS" color="#000033" size="2">İçerik</font></p>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td bordercolor="#000066" width="20%"><center><font size="2"><img style="width: 100px; height: 140px" alt="" src="http://img36.imageshack.us/img36/1268/3atam.jpg" /></font></center></td>
            <td bordercolor="#000000" width="80%">
            <p align="left"><font face="Comic Sans MS" size="2">&nbsp;&bull;Basit tablo yapımı <br />
            &nbsp;&bull;Anlatımı,kodları<br />
            &nbsp;&bull;Sitenizin dizaynında kulanabileceğiniz kodlar ve bilgiler </font> 
            <p align="left"><font face="Comic Sans MS" size="2"><strong>  </strong><span class="hfpi">&nbsp;&raquo; &raquo; </span></font> <a href="http://kodbanks.tr.gg"><img src="http://img31.imageshack.us/img31/8587/kodbanksbuton2.gif" onmouseover="javascript:this.src='http://img31.imageshack.us/img31/8587/kodbanksbuton2.gif';" onmouseout="javascript:this.src='http://img30.imageshack.us/img30/7913/kodbanksbuton.gif';"></p>
              </td> <tr>
            <td class="Devamı" width="100%" background="http://img40.imageshack.us/img40/310/kodbanksacubuk.gif" colspan="2" height="19">   
        </tr>
    </tbody>
</table>
</p>

______________
Mesaj22.08.2009, 23:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu kod değil bana www.hackerfriend.tr.gg/profcss.htm deki tablo kodu lazım Sad
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj22.08.2009, 23:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadasım css bölümüne acarsan yardım alabilirsin Smile
______________

^^...Sitemize Tıklayan Herkese Teşekkürler...^^


Smile ^^...Mc ATILGaN.^^. DAMAR ARaBeSK RaP:)
Mesaj22.08.2009, 23:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

mcatilgan yazmış:
Arkadasım css bölümüne acarsan yardım alabilirsin Smile


Bu konun css ile ilgisi yok Wink Tasarımla ilgili bir soru sormuyorum ben...
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj22.08.2009, 23:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Nasıl alakası yok tasarıma ekliyorsun tabloyu orda bulursun yanıtını arkadasım ac pişman olma Smile
______________

^^...Sitemize Tıklayan Herkese Teşekkürler...^^


Smile ^^...Mc ATILGaN.^^. DAMAR ARaBeSK RaP:)
Mesaj22.08.2009, 23:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

mcatilgan yazmış:
Nasıl alakası yok tasarıma ekliyorsun tabloyu orda bulursun yanıtını arkadasım ac pişman olma Smile
Sİz anlaşılan yenisiniz bilginiz yok galiba bu konuyla cssnin ilgisi yok cssde tasarımda sorun yaşayanlar konu açıyor banada lütfen bu tarz kuralları öğretmeye çalışmayın ve polemik ortamı yaratmaya çalışmayın bilginiz varsa paylaşın yoksa boş yere mesaj yazmayın Wink
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj23.08.2009, 01:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

tablo kodlamada
tr = satır
td = sütun
yani bir <tr> içinde birden fazla <td> açılıp kapanablir bu bir satır içindeki yanyana olacak elemanlar anlamında.
birden fazla <tr> ve bunun içinde <td> ler açılıp kapandıkça tablo hem enine hem boyuna genişlemiş oluyo anlamına gelir.
örnekle:
Kod:
<table>
<tr>
<td>1.satırdaki ilk hücre</td>
<td>1.satırdaki ikinci hücre</td>
<td>1.satırdaki üçüncü hücre</td>
</tr>
<tr>
<td>2.satırdaki ilk hücre</td>
<td>2.satırdaki ikinci hücre</td>
<td>2.satırdaki üçüncü hücre</td>
</tr>
<tr>
<td>3.satırdaki ilk hücre</td>
<td>3.satırdaki ikinci hücre</td>
<td>3.satırdaki üçüncü hücre</td>
</tr>
<tr>
<td>4.satırdaki ilk hücre</td>
<td>4.satırdaki ikinci hücre</td>
<td>4.satırdaki üçüncü hücre</td>
</tr>
<tr>
<td>5.satırdaki ilk hücre</td>
<td>5.satırdaki ikinci hücre</td>
<td>5.satırdaki üçüncü hücre</td>
</tr>
</table>


yukarıdaki kod sana 5 satırlı ve her bir satırın içinde 3 hücre olan bir tablo verir. tabloda daha gelişmiş özellikler de var. colspan ve rowspan gibi. ama senin aradığın özellikler arasında bunlar yok. bunlar da önemli şeyler tabi amacın tabloyu tam öğrenmekse kaçırma zaten çıkar karşına.

tabloyu ortalamak için:
Kod:
<table align="center" ...


hücre aralarındaki boşlukların ayarı (css'deki margin):
Kod:
<table cellspacing="3" ...


hücrelerin kendi içindeki boşluk ayarı(css'deki padding):
Kod:
<table cellpadding="3" ...


tablo kenarlıklarını inceltmek için:
Kod:
<table style="border-collapse: collapse" ...


bu son verdiğim kenarlığı inceltme kodunu bu şekilde yapmak yerine
tabloya id veya class tanımlaması yapıp tablonun tüm css gereksinimlerini css kodları arasından yaparsan daha temiz kodlaman olur.

ayrıca temel site tasarımları için tablo kullanmak tamamen çağdışı bir tasarım anlayışıdır. temel şablon elemanları <div> ile yapılmalıdır. bu konuyla ilgili web üzerinde bir çok tartışmaya ulaşabilirsin. özetle tablo bir çizelge oluşturmak amacıyla vardır. temel şablonu tabloyla yapmak sitenin tamamının bir çizelge gibi algılanmasına sebep olabilir (!...)

huseyint.com diye bi sitedeydi sanırım aptal-tablolar diye bi konu var google'da ararsan aptal tablolar diye bu dediğim yere ulaşabilirsin.
tablo sadece tablo yapmak içindir özetle.

ayrıca profosyonel programlarda karşımıza çıkan "bir satır beyaz-bir satır gri" şeklinde yani bir açık ton bir koyu ton şeklinde sırayla giden tablolar görmüşsündür. bunun aynısı web'de mümkün. tabiki binlerce satırlık bir tabloda bunu elden yapmak tamamen mantıksızdır.
bunun için bir javascript framework'u olan jquery'i öneririm. basitce pek çok şey yapabilirsin.
css3 tamamen yayılır da tüm tarayıcılara uyumlu hale getirilirse (kişisel görüşüm bu hiç olmayacak) css3'ün gelişmiş seçicileri sayesinde bu dediğim olayı yapmak mümkün olabilecek sanırım. zaten bu konuda jquery önermemin sebebi css3 seçicilerini tarayıcı farkı olmadan (cross-browser) desteklemesi.

bunun dışında table-sorter diye yaptığın bir aramada tablodaki başlıklara göre mesela alfabetik olarak listeletme araç-gereçleri mevcut.
______________

Mesaj23.08.2009, 10:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardeşim ben tablo kullanımını biliyorum Smile Benim istediğim hackerfriendde olan hackerfriend.tr.gg/profcss.htm deki tabloyu yapmak Confused
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj23.08.2009, 10:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylasim61 yazmış:
Kardeşim ben tablo kullanımını biliyorum Smile Benim istediğim hackerfriendde olan hackerfriend.tr.gg/profcss.htm deki tabloyu yapmak Confused


abi tablo yapmayı zaten biliyosan yap işte farklı bişey değil.
sütunlara satırlara class veya id ler vererek css'den istediğin gibi şekillendir. ben de uçuk kaçık anormal süper olağanüstü bulunamaz bi tablo diyosun sandım. baım farksız bişey.
______________

Mesaj23.08.2009, 10:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ya aslında hfden alırım fakat oda emek hırsızlığı olur diye almıyorum acama olur mu Confused
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj23.08.2009, 10:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylasim61 yazmış:
Ya aslında hfden alırım fakat oda emek hırsızlığı olur diye almıyorum acama olur mu Confused


hf dekini boşverip kendin yapmayı denesen, bu kadar düşünmek zorunda kalmayacaksın. ben anlatım ypaıyorum verdiğin cevap:"ben hfdekinden istiyorum" oluyo. onunki gibi bununki gibi diye başlayan cümlelerden nefret ederim şahsen. hf ninkinden alırsan da emek hırsızlığı olmayacaksa en azından kendini hiçe saymış oluyosun. kendin biliyosun madem hala neden başkasınınkinde gözün anlamadım
______________

Mesaj23.08.2009, 10:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardeşim anlamadın sen galiba beni benim istediğim aşağı doğru olacak boyutlar öyle olacak üstte yazan yazıda aynı olacak yapamadım ben onu onun için yardım istiyorum...
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj23.08.2009, 17:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yardım Eden Yok Mu? Arkadaşlar...
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu