Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.09.2009, 11:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Amedspor Sahalarda Yerini Alacak

Bir grup sporsever tarafından kurulan Amedspor resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Bir grup sporsever tarafından kurulan Amedspor resmi başvurusunu gerçekleştirdi. 7 kişiden oluşan Amedspor Kurucular Kurulu, 4 Eylül'de Diyarbakır İl Dernekler İl Müdürlüğüne resmi başvuru yaptı. Derneği Kurucu başkanlığına M. Emin Yılmaz seçildi.

Amedspor'un kuruluş başvurusunu yapan Yılmaz, Amedspor'un sadece bir spor kulübü olmadığını, egemen bir spor anlayışına karşı alternatif bir sportif hareket olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Kapitalist modernitenin kültürel endüstrileşmede 3S'nin başında gelen spor alanını kendi rengimiz, kendi motifimiz ve kendi kültürümüz içerisine çekerek bu alandaki sömürünün önüne geçip, kültürel yozlaşmayı önlemeyi amaç edinmiştir. Çalışmalarının merkezine bu anlayışı koyacaktır. Amedspor, Diyarbakır gençliğinin kendisini spor alanında ifade edeceği, bir okul olma iddiasındadır" dedi.

Yılmaz, Diyarbakır'lı tüm gençleri kucaklayacak bir sportif anlayışı gerçekleştireceklerine dikkat çekerek, "Gençlerimizi sistemin yarattığı sokak kültüründen kopararak, sportif alanlara teşvik etmek istiyoruz. Bunun için öncelikli olarak Futbol ve salon sporlarına ağırlık vereceğiz. Tüm Kürtleri ve alternatif spor anlayışını benimseyen tüm kesimleri katkı sunmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Amedspor'un renkleri ise, yeşil, kırmızı ve beyaz olacak, amblemi ise, sarı zemin üzerinde meşe ağacı, güneş motifi etrafından bulunan 17 yıldızdan oluşacak.



Kaynak:NetHaberci


Oleyyyy Kuruluyor
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu