Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2010, 09:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Metin2 YüzünDen!!!

Erzurum'da Metin2'deki karakterine sahip olmak için bir öğrencinin öldürüldüğü iddiası ile gündeme gelen oyun gruplarının bağlı olduğu Misafirlere Kapalı Link Müdürü Sadun Kaya (40), bu oyunların Türkiye'de 2 milyondan fazla kullanıcısının olduğunu söyledi.

Kaya, "Bu oyunlardaki karakterlere sahip olmak için 25 bin TL civarında paralar ödeniyor." dedi. Erzurum'da okula gitmek üzere evden çıkan ve 6 gün sonra cesedi bulunan Musa Kang'ın, 'Metin2' adlı oyun nedeni ile kaçırıldığı iddiası tüm gözleri bu oyuna çevirdi.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve son dönemlerde Türkiye'de giderek yaygınlaşan 'Metin2' ve benzeri 10'larca oyun, başta çocuklar olmak üzere herkesi bilgisayar bağımlısı yapmakla kalmıyor, oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para da harcatıyor.

Para kazanma ve sürekli başarı elde etme hırsı kazandıran bu oyunda, vatandaşlar arasında oluşan pazar, bilgisayar karakterlerinin (char) oyunun çok yaygın olduğu yabancı ülkelerde 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla satılmasına yol açıyor.

DÜNYADA 55 MİLYAR DOLARLIK BİR SEKTÖR
Oyunlar hakkında bilgi veren Sadun Kaya, dünyada 55 milyar dolar cirosu olan dev bir sektör olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre önümüzdeki yıllarda bu sektörün cirosunun 200 milyar doları geçeceğini de belirten Kaya, Erzurum'da yaşanan olayın adli vaka olduğu için konuşmak istemediğini belirterek, Metin2'de Kang'ın karakterinin 500 TL civarında bir değere sahip olduğunu ifade etti. Bazı karakterlerin 25 bin TL'ye kadar satıldığını da açıklayan Kaya şöyle konuştu: "Bu oyunların tutkunları var.

Daha fazla güce sahip olmak için karakterleri satın alıyorlar. Bu da onlara mevki makam kazandırıyor sanal ortamda. Bir tekstilcinin BMW arabasını getirip Kocaeli'de bir karakter ile değiştirdiğine şahit oldum. Bu alışveriş de yasak değil. Yasal bir düzenleme de yok. Ama devlet isterse bu oyunları yasaklayabiliyor. Dünyada çok yaygın olan ve cirosu büyük olan dev bir sektör."

"SANAL ORTAMDA KENDİMİZİ TATMİN EDİYORUZ"
Beş yıldır bu oyunu oynayan nakliyeci Umut Ateş (30) oyunların çok farklı bir ortama sahip olduğunu söyledi. Günde 8 saatini bu oyunlara ayırdığını beliten Ateş, şimdiye kadar birkaç karakter sattığını ifade etti. Ateş, "Bu oyunlar sayesinde çok arkadaşım oldu. Sanal ortamda arkadaşlarla sohbet ediyoruz.

Daha fazla güce sahip olunca birçok kişiye emrediyorsun. Gücün artıyor. Bu da insanı tatmin ediyor." dedi. Birçok alanda olduğu gibi bu oyun gruplarının büyük bir bölümüne Çin sahip. Özellikle de bu oyunlar Çin'de çok yaygın. Çin'de bir oyuncunun, böyle bir oyunda çok değerli olan kılıcı çaldığı gerçekçesiyle bir başka oyuncuyu öldürdüğü, zanlının cinayet suçundan idama mahkum edildiği öğrenildi.

Çin hükümetinin, bu gibi oyunların mahzurları nedeniyle üç saatten fazla bilgisayar başında kalmayı yasakladığı biliniyor. Türkiye'de ise şimdiye kadar bu oyunlarla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı.





Arkadaşlar Bırakın Bu Oyunu SizinDe Başınız Yanmadan...
Mesaj16.09.2010, 10:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben de oynuyodum bıraktım...
Mesaj16.09.2010, 12:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

bence sıkıcı bi oyun ilk oynayınca heyecanlı geliyo sonra sıkıyo hep grafikler aynı adamlarda bence biraz değişiklik yapsınlar
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu