Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj28.12.2010, 17:58 (UTC)    
Mesaj konusu: C++ Hakkında Genel Bilgi

C++ Hakkında Bilgi
--------------------------------------------------------------------------------
Bu dili anlatırken azda olsa belli bir düzeyde programlama bilgisine sahip olduğunuzu düşünmekteyiz. Ancak yeni başlayanlarada mümkün olan en iyi şekilde yaklaşabilmek için başlangıçta C++ diline ait veri tiplerinden, değişken tanımlamadan ve değişkenlere değer atamadan bahsedip, basit bir C++ programının yapısına göz atacağız.

Temel Bilgiler
________________________________________
Bu dili anlatırken azda olsa belli bir düzeyde programlama bilgisine sahip olduğunuzu düşünmekteyiz. Ancak yeni başlayanlarada mümkün olan en iyi şekilde yaklaşabilmek için başlangıçta C++ diline ait veri tiplerinden, değişken tanımlamadan ve değişkenlere değer atamadan bahsedip, basit bir C++ programının yapısına göz atacağız.
Hazırmısınız ? Hiç vakit kaybetmeden başlıyoruz.


Veri Tipleri
________________________________________
Temel Veri Tipleri: bool true ve false değerlerini alır. true = 1, false = 0 gibi düşünelebilir. Derleyicisine göre Bool şeklindede tanimlanıyor olabilir.
char ASCII karakterleri ve çok küçük sayılar için kullanılır.
enum Sıralanmış değerleri tutar.
int Sayma sayıları.
long Sayma sayıları.
float Ondalıklı sayılar.
double Ondalıklı sayılar.
long double Ondalıklı sayılar.
void Değersiz - boş.


Temel Veri Tiplerinin Uzunlukları
Not : Bu değerler 32 bit uygulama geliştirme ortamındaki platformlara özeldir. Platformdan platforma değişebilir.
bool 0--1
char -128 -- 127
enum int ile aynı değerde
int –2,147,483,648 -- 2,147,483,647
long –2,147,483,648 -- 2,147,483,647
float 3.4E +/- 38
double 1.7E +/- 308
long double 1.2E +/- 4932


unsigned :
unsigned belli veri tiplerinin işaretsiz değerler almasını sağlar.
Örneğin; unsigned char 0 - 255 arasında değer alır. Dikkat edilecek olunursa negatif kısım atılmış ve burada ki değer uzunluğu pozitif kısıma eklenmiş.
unsigned char;int ve long türlerine uygulanabilir.
typdef - Türleri kendinize göre adlandırın :
typdef kullanarak tanımlanmış türleri kendinize göre adlandırabilirsiniz..Dikkat ediniz ki bu şekilde yeni bir tür yaratmıyorsunuz. Ayrıca bu isimlendirmenizi diğer tiplerle birlikte kullanamazsınız.

Örneğin:
typdef double FINANSAL
artık double yerine FINANSAL kullanabilirsiniz.
long FINANSAL şeklinde bir kullanım hatalıdır.

Değişkenler
________________________________________
Değişken belli bit türe ait verileri saklayan veri deposudur. Aksi belirtilmedikçe içerikleri değiştirilebilir.

Değişken Nasıl Tanımlanır?
________________________________________

Değişkenleri tanımlamak için aşağıdaki notasyon kullanılır.

[Veri Tipi] [Değişken Adı];

Örneğin içinde sayı tutacak bir değişken şu şekilde tanımlanabilir

int sayi;

Benzer olarak aşağıdaki tanımlamalarda doğudur

char c;
int i;
float f;
double d;
unsigned int ui;

Değişken isimlerini tanımlarken dikkate alınacak noktalar :
________________________________________

C++ dilinde de C dilinde ki gibi büyük ve küçük harfler farklı verileri temsil eder

Örneğin;

char c;
char C;
int sayi;
int Sayi;
c ve C hafızada farklı yerleri gösterirler. sayi ve Sayi'da farklıdır.

Değişkenler harflerle yada _ başlar.

İçlerinde boşluk yoktur.

Değişkenler istenildekleri yerde tanımlanabilirler. Ancak burada dikkate alınması gereken noktalar vardır. Lütfen bölüm sonundaki örneklere göz atınız.

Değişkenlere değer atanması Bir değişkene değer atamak için = operatörü kullanılır. Değişkene değer atama tanımlandığı zaman yapılabildiği gibi daha sonradanda yapılabilir.

Örneğin;
Tanımlama sırasında değer atama:
char c = 'c';
int sayi = 100;
Daha sonradan değer atama:
char c;
int sayi;
c = 'c ';
sayi = 100;

Aynı anda birden fazla değişken tanımlanabilir, ve aynı anda birden fazla değişkene değer atanabilir;

int i , j , k;
i = j = k = 100;
i,j,k'nın değeri 100 oldu.

Yararlı olması dileğiyle takıldığınız yerde öm ile destek verebilirim.
Mesaj28.12.2010, 18:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bilişim bölümünde Okuorum;
Çok Zor...
Saolasın Bilgi İçin.
Mesaj28.12.2010, 18:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rica ederim bilişim bölümü derken lise kaç ?
Ve neresi zor ?
Mesaj28.12.2010, 18:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Lise 3
Web Programlama;
teknik lise Zor ANlamında.
Mesaj28.12.2010, 18:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

gezenizci yazmış:
Lise 3
Web Programlama;
teknik lise Zor ANlamında.
Bende teknik lisedeyim bölüm aynı web tasarım ek olrak kendimde programlama öğrendim hem program yazıyorum hem dersde çalışıyorum nası ? Very Happy
Mesaj28.12.2010, 18:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

AYnı Bölüm Olmasıyla ALakası Yok...
Disiplin+Dersler+Konular
______________

Birgün Geldiğinde Biz de Oynumuzu Oynayacağız;Bir Ters Bir Düz...
Mesaj28.12.2010, 18:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

gezenizci yazmış:
AYnı Bölüm Olmasıyla ALakası Yok...
Disiplin+Dersler+Konular
Tamam bence tamamen aynı tek fark önceden internette bilgin olup olmamasıdır.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu