Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj03.02.2012, 18:04 (UTC)    
Mesaj konusu: Çapa Şeklindeki Tabloyu Yaslama

Bu Tabloyu Nasıl Sağa Sola Vs bir yere yaslayabilirim
ama merkezden uzaklıkla olacak
mesela ben sitemi ortaladım eğer sağdan yaslama yaparsam çözünürlüğü farklı olan bilgisayarlarda tablo kayacaktır
o yüzden merkezden sağa veya sola yaslamama yardımcı olur musunuz?

Kod:
<style type="text/css"> </style>
<table style="position: relative; top: 40px;" width="165" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center">
    <tbody>
        <tr>
            <td>cem</td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
Mesaj03.02.2012, 18:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tablo stillerinde top değeri falan verilmiş, bu değer zaten konumlandırma için kullanılır. sen tam olarak nereye koymak istiyorsun anlamadım.
Mesaj03.02.2012, 18:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

benim sitede sağda ve solda boş olan yerlerden birine otutturmak istiyorum diyelim. ama çapa gibi yukarda duracak diğerlerinden bağımsız yani
Mesaj03.02.2012, 18:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu Hale Çevirebildim Ama Kayıyor

Kod:
<style type="text/css"> </style>
<table style="position: absolute; top: 40px; left: 40px;" width="165" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center">
    <tbody>
        <tr>
            <td>cem</td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
[/code]
Mesaj03.02.2012, 18:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bunu sitene koyduğun bir sayfanın linkini atar mısın nereye konumlanıyor ona bakmak istiyorum.

Çapa gibi derken neyi kastettin ?
sabitlemek istiyorsan position:fixed yapmalısın verdiğin stili.
Mesaj03.02.2012, 18:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

http://w7hcem.tr.gg/menu.htm sayfa bu burda editleyip nagivasyon bölümünü bu tabloda yer almasını sağlamayı planlıyorum.

Şuan Kullandığım kod yüzdelik olarak yaptım ama gene kayıyor
Kod:
<style type="text/css"> </style>
<table style="position: absolute; top: 240px; left: 10%;" width="165" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center">
    <tbody>
        <tr>
            <td>cem</td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
Mesaj03.02.2012, 19:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

<td background=​"http:​/​/​img.webme.com/​pic/​w/​w7hcem/​orta-orta.png" width=​"165" align=​"center" valign=​"top">​ diye başlayan alana koysan daha doğru olmaz mı ?
boşuna değer vermek zorunda kalmazsın, zaten top left değerleri tarayıcılarda farklılık yaratır, margin padding değerleri ile daha doğru olurdu.

Şunu yap derim ,
<td background=​"http:​/​/​img.webme.com/​pic/​w/​w7hcem/​orta-orta.png" width=​"165" align=​"center" valign=​"top">​ buraya menü tablonu koy. </td>

o bölümde bir boşluk var orayı bulup oraya yerleştir.
verdiğin top ve left değerlerini de sil.
Mesaj04.02.2012, 13:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

tmm teşekkür ederim öyle yapayım peki diğelim en üst ortaya yapacağım banner şeklinde bir bölüm onu nasıl yapabilirim?
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu