Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.10.2012, 14:45 (UTC)    
Mesaj konusu: CSS ve JavaScript ile Forum Ekstrasını Canlandırma

Merhaba Arkadaşlar,
bu anlatımla birçok soruları cevaplayacağımı inanıyorum.
Uzun zamandır Anlatım yapmamıştım. Özledim beaa Razz
Bu konuda son zamanlarda birçok soru sorulmaya başladı.
Sorulara bu başlığın linkini verip cevaplandırmanız yeterli olacak diye düşünüyorum.
Bu vereceğim Kodlarla Bedava Sitem'e ait Forum Ekstrasını değiştirebilir, istediğiniz gibi ayarlama yapabilirsiniz.

Aşşağıdaki Kodlar Forumun tamamı için geçerlidir.
Bu kodu Tasarımın altındaki yazıya uyarlayarak yapıştırabilirsiniz.


Kod:
<script type="text/javascript">var loc=window.location,cont;function main(){cont=document.querySelector("div.forumueberschrift").parentNode;all();-1!=loc.href.toLowerCase().indexOf("/cat-")?cat():thema()}
function cat(){var a,b;a=cont.querySelectorAll("b");for(b=0;b<a.length;b++)a[b].firstChild&&("#text"==a[b].firstChild.nodeName&&"Es sind bisher keine Themen in dieser Kategorie vorhanden!"==a[b].firstChild.nodeValue)&&(a[b].id="forum_notopic");if(a=cont.querySelector('table.forumtabelle[width="100%"][cellspacing="0"]'))a.id="forum_themen";if(a=cont.querySelectorAll("div.forumueberschrift")[1])a.id="themaueberschrift";catAndThem()}
function catAndThem(){var a;if(a=cont.querySelector('img[src="http://smilies.webme.com/smiles/icon_biggrin.gif"]'))a.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.id="forum_smileys";if(a=cont.querySelector('select[name="addbbcode20"]'))a.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.id="forum_font";if(a=cont.querySelector('td[width="30%"] > table[width="100%"] > tbody > tr > td[width="33%"][align="center"]'))a.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.id="forum_seiten"}
function thema(){var a,b;catAndThem();a=cont.querySelectorAll('table.forumtabelle[width="100%"][cellspacing="0"][cellpadding="0"] > tbody > tr[valign="top"] > td[width="123"] > b');for(b=0;b<a.length;b++)a[b].parentNode.className="post_autor";a=cont.querySelectorAll('input[type="hidden"][id^="post"]');for(b=0;b<a.length;b++)a[b].parentNode.className="post_date",a[b].parentNode.nextSibling.className="post_options",a[b].parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.lastChild.className="post_text"}
function all(){var a,b,c,d=!1;cont.querySelector("form > table.forumtabelle").parentNode.id="forum_login";a=cont.querySelectorAll("td");for(b=0;b<a.length&&!d;b++)for(c=0;c<a[b].childNodes.length&&!d;c++)if("#text"==a[b].childNodes[c].nodeName&&(-1!=a[b].childNodes[c].nodeValue.indexOf("Du befindest dich hier:")||-1!=a[b].childNodes[c].nodeValue.indexOf("Du darfst dieses Thema leider nicht ansehen.:")))a[b].id="forum_breadcrumb",d=!0;d=!1;a=document.createElement("p");for(b=0;b<cont.childNodes.length&&
!d;b++)"#text"==cont.childNodes[b].nodeName&&-1!=cont.childNodes[b].nodeValue.indexOf("Themen gesamt: ")&&(a.appendChild(cont.childNodes[b+4]),a.insertBefore(cont.childNodes[b+3],a.firstChild),a.insertBefore(cont.childNodes[b+2],a.firstChild),a.insertBefore(cont.childNodes[b+1],a.firstChild),a.insertBefore(cont.childNodes[b],a.firstChild),d=!0,a.style.margin=0,a.style.padding=0,a.id="forum_stats",cont.appendChild(a))}
document.querySelector&&(document.querySelector("div.forumueberschrift")&&document.querySelector("table.forumtabelle"))&&(-1!=loc.href.toLowerCase().indexOf("/index.htm")||-1!=loc.href.toLowerCase().indexOf("/cat-")||-1!=loc.href.toLowerCase().indexOf("/thema-"))&&main();</script>


Koddaki emirler aşşağıdaki bölümler için geçerlidir;


Index


Kategori


Konu


Diğer


Not: Konu, tarafımdan geliştirilmiş olup Anlatımdaki Resimler homepage-baukasten.com'da yapılan o-4-n'in anlatımından alınmıştır.
______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj04.10.2012, 15:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben yaptım ama bi değişiklik olmadı Confused
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj04.10.2012, 16:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kodu uyarladınız mı?
Uyarlamadan çalışmazki...

______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj04.10.2012, 16:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

tasarımın altına ekledim ama çalışmadı
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj04.10.2012, 16:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Verdiğim Kod zaten kalıpdan ibarettir.
Ayarlanmış bir Kod değil.
Bu kodu ancak uyarlayarak çalıştırabilirsiniz.
Anlatım Kod emirlerini anlatıyor.
Yani aslında derine inebilirdim ama baya uzun olur o zaman.
Emirleri Resimlerde belirttim. O emri uygulamak için ayırabilirsiniz de.
Yani illa beniö verdiğim kalıbı kullanmanıza gerek yok.
Emirleri teker teker de alabilirsiniz.
Örneğin;


Kod:
<script type="text/javascript">

.indexOf("Bu Konuyu görmenize yetkiniz yok!")))a[b]

</script>

______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj04.10.2012, 16:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

yanlız bu kod ne kodu forum ekstrasının temasını mı değiştiriyor yoksa + bir özellikmi veriyor ?
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj04.10.2012, 16:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu Kod Tema Kodu değil.
Resimlerdeki bölümlere emir vermek için, o bölümleri kaldırmak için, o bölümlerin renklerini değiştirmek için vs.vs.

______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj04.10.2012, 16:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

bende diyorum neden olmadı Mr. Green yanlış anlama için özür dilerim tmm anladım kendim düzeltirim Smile
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj04.10.2012, 16:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

İyi çalışmalar.
Bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım...

______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj04.10.2012, 16:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah razı olsun. Bir tagı tek bilmiyordum onuda öğrendim tamamdır Very Happy
______________
Dostlarım: Aykut - Semih Abi - Onur Abi
Mesaj05.10.2012, 12:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

eglenceni-yarat yazmış:
Allah razı olsun. Bir tagı tek bilmiyordum onuda öğrendim tamamdır Very Happy


Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Wink
______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj06.10.2012, 09:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

bari ingilizce olsaymış Very Happy
neyse. googledan idare edecez artık
______________
www.avrupadafener.tr.gg
Mesaj06.10.2012, 12:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

avrupadafener yazmış:
bari ingilizce olsaymış Very Happy
neyse. googledan idare edecez artık


Resimde zaten belirtilen yer gösterildiği için türkçeleştirme gereği duymadım.
______________
IQRAMEDIA Yakında...
Mesaj06.10.2012, 13:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

anadolulular yazmış:
avrupadafener yazmış:
bari ingilizce olsaymış Very Happy
neyse. googledan idare edecez artık


Resimde zaten belirtilen yer gösterildiği için türkçeleştirme gereği duymadım.

tamamda ben o kodların neyini kendime uyarlayacağım ? !?
______________
www.avrupadafener.tr.gg
Mesaj06.10.2012, 13:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşlar. Sanırım Anlatımı yeterince ayrıntılı yapamadım.
Şimdi. Verdiğim Kod sadece bir taslak, bir kalıpdan ibaret.
O Kodu ekleyerek bitmiyor iş yani.
Resimlerde gösterildiği gibi her bölümün bir kodlaması var.
Bu Anlatımla siz o bölümlere renk verebilir, veya o bölümü kaldırabilirsiniz.
Örneğin yeni Konu aç yazısını kaldırmak istiyoruz.
O zaman;


Alıntı:
<style type="text/css">
.themaueberschrift {
display:none;
}
</style>


Bu şekilde kodu tasarımın altındaki kod bölümüne ekliyoruz.
Yine resimdeki kodlamaları kullanarak, kırmızı gösterdiğim yerdeki yazıyı değiştirip o bölümleri yok edebilirsiniz.
Yine aynı şekilde renkleri değiştirmek istiyorsanız;


Alıntı:
<style type="text/css">
<!--
.themaueberschrift { color:#99oooo;
font-size:13px;
}
-->
</style>


Aynı şekilde kırmızılaştırdığım yeri düzenleyerek resimdeki başka kodlamalarıda değiştirebilirsiniz.
Umarım şimdi açıklayıcı olmuştur.

______________
IQRAMEDIA Yakında...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu