Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj22.04.2014, 20:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Potassium | Div ve Class Hakkında

Arkadaşalr 2 sorum var bunlara net cevap verebilecek olan var mı?


1) Bir tasarıma başlarken bütün tasaırmı bir div içine almalımıyız toplu durması için? Yoksa DW'de açılan sayfada direk ayrı ayrı başlamalımıyız? Bazı tasarımlar Bu şekilde bazıları diğer şekilde inceledimde hazır temları. hangisi doğrudur??


2)Hep düşündüğüm bir konudur. CSS kodlarken divleri yan yana getirmek istiyorum. Ama uygulama yöntemim doğrumu yanlış mı bilmiyorum.

Mesela;

<div id="genelsayfa">
<div id="alan">
<div id="alan1">text</div>
<div id="alan2">text</div>
<div id="alan3">text</div>

<div id="alan4">
<div class="logo">text</div>
<div class="menu">text</div>
</div>

</div>
<div id="icerikalani">text</div>
</div>


Burada alan1,2,3,4 divlerini yan yana gelcek biçimde (float:left) özelliğini kullanarak yapıyorum. Fakat buradaki sorum yukarıdaki alan divi gibimi yapmalıyım yoksa aşağıdaki gibi class mı tanımlamalıyım?


<div id="alan">
<div class="alan1">text</div>
<div class="alan2">text</div>
<div class="alan3">text</div>

<div class="alan4">
<div class="logo">text</div>
<div class="menu">text</div>

</div>
</div>


Yan divede aynı tanımaları clasada aynı tanımlamaları yapabiliyorum. Burada gerçekten bir fark var mı ya da her iksi şeklde kullanabiliyormuyuz?
Bu iki verdğim kodlama şekilindne hangisi doğru ya da değilse doğrusu nedir?

Teşekkürederim.
______________


En son potassium tarafından 07.05.2014 23:51:07 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj23.04.2014, 07:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba hocam ilk sorunuz biraz zevk tercih meseleniz olmakla beraber sizin tasarım olayına bakış açınızla doğrudan alakalı bir durum Smile

İkinci sorunuz için ben bir örnek koydum olması gereken aşağıdaki gibidr incelerseniz mantığını daha iyi kavramış olursunuz.

Kod:
<style type="text/css">
.kolon { float:left; border:1px solid red; padding:10px; margin:10px; }
</style>

<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
3 nolu div aralığı
</div>
<div style='clear: both'/>

______________
Google Play Developer
Mesaj23.04.2014, 11:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

okanizm yazmış:
Merhaba hocam ilk sorunuz biraz zevk tercih meseleniz olmakla beraber sizin tasarım olayına bakış açınızla doğrudan alakalı bir durum Smile

İkinci sorunuz için ben bir örnek koydum olması gereken aşağıdaki gibidr incelerseniz mantığını daha iyi kavramış olursunuz.

Kod:
<style type="text/css">
.kolon { float:left; border:1px solid red; padding:10px; margin:10px; }
</style>

<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
3 nolu div aralığı
</div>
<div style='clear: both'/>







Tamamda


3 nolu div aralığının içine 2 aralık dah açamak istiyorum. Yani;



<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">

<div class="menu1">
3 nolu div aralığı
</div>
<div class="menu2">
3 nolu div aralığı
</div>


</div>




Bu şekilde yine class ile mi diviaçmak zorundayız? Bu şekildemi?
______________
Mesaj23.04.2014, 11:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
3 nolu div aralığı
<div class="kolon">
4 nolu div aralığı



</div>
<div style='clear: both'/>

Kırmızı renkte olan sonradan ilave ettiğim div gibi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
______________
Google Play Developer
Mesaj23.04.2014, 12:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

okanizm yazmış:
<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
3 nolu div aralığı
<div class="kolon">
4 nolu div aralığı



</div>
<div style='clear: both'/>

Kırmızı renkte olan sonradan ilave ettiğim div gibi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.



Yani class içinde class açıyoruz. Peki div id içinde div id açsak bu yanlış mı olur?
______________
Mesaj25.04.2014, 18:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Benim anladigim kadariyla sen <div id="ed"> <div class="ed"> id ile class bunun farkini soruyorsun cssde baslarken id (#) ile baslar class (.) baslar ornek #ed { kod } .ed { kod } benim anladigim kadariyla sorun bu
______________
Yeni Tasarımımıza Geçtik [Değerlendirmenizi Bekliyoruz]

Yürekten Sevene Mesafe Yoktur..
Mesaj28.04.2014, 09:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

''Potasium : Selam, divler yan yana kutular hakkında konu açmıştımda senden bir şey daha istiyorum rica etsem.

4 tane yanyana kutu olacak. Bu kutular fixed özelliği olacak ve ekranın sol tarafında srayla yan yana olacak her birinin genişliği ayrı olacak. Bunu yapamadım bu nasıl olcak?

Bu şekilde olduğu gibi. Yani ekranın solunda 4 kutu dayalı olcak ve sabit olacak. Özellikleri farklı oalcak. Resimdeki gibi''


http://i.hizliresim.com/JLn9PY.jpg

Mesaj olarak cevapladım aynı şeyi merak edenlerede cevap olsun diye burayada yazmakta fayda görüyorum.

Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Potasium</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body>
<div id="potasium1" style="background:blue; position:fixed; overflow:hidden; left:0px; top:0px; width:155px; height:458px; z-index:0"></div>

<div id="potasium2" style="background:orange; position:fixed; overflow:hidden; left:155px; top:0px; width:155px; height:458px; z-index:1"></div>

<div id="potasium3" style="background:red; position:fixed; overflow:hidden; left:310px; top:0px; width:155px; height:458px; z-index:2"></div>

<div id="potasium4" style="background:black; position:fixed; overflow:hidden; left:465px; top:0px; width:155px; height:458px; z-index:3"></div>


</body>
</html>


Önizleme: http://okandiyebiri.com/testdeneme/index.html
______________
Google Play Developer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu