Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj27.04.2014, 11:32 (UTC)    
Mesaj konusu: Kodlama hakkında

Div id içinde div id açmakmı daha iyi class içinde class açmak mı daha iyi? Hangisi daha doğrudur?

div içinde div açaıncada aynı sonucu alıyoruz class içinde class açıncada aynı sonucu alıyoruz. Tek fark classı her yerde kullanabiliriz ama div id bir tane olmalı. şimdi hangisi üzerinden çalışmalıyız?
Mesaj28.04.2014, 09:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

İkisinden de faydalanılmalıdır. Div id bir bütüne etki ederken class biraz daha ayrıntıda yapılan biçimlendirmelerdir. İki yöntemde kullanılmalıdır.

Örnek vermek gerekirse. Bir sedebarın genel özelliklerini sidebar adında bir div ile biçimlendirirken bu div içinde sidebar bölümünde son yazılar vs. gibikutuları class ile daha da özelleştirebiliriz.

Div bir kere kullanılır ancak atladığınız nokta yanlızca aynı id ismi ile bir kere kullanılır. Ben istersem sayfamın header, footer, sidebar, alanlarına üç farklı div tanımlayabilirim.

Açıklayıcı olması bakımından küçük bir örnek.
Kod:
<div id="sonyazilar">
<div class="kutu">
» Son Yazi
» Son Yazi2
</div>
</div>
 
<div id="yorumlar">
<div class="kutu">
» Son Yorum
» Son Yorum2
</div>
</div>

______________
Google Play Developer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu