Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj07.08.2015, 13:50 (UTC)    
Mesaj konusu: Sayfa İsminde Türkçe Karakter Sorunu

Yeni bir sayfa oluşturunca Türkçe karakter kullanıldığında sayfayı göstermiyor hata veriyor yardım edebilir misiniz?

Hata şöyle;

Not Found

The requested URL /Kullan& was not found on this server.
Mesaj07.08.2015, 15:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yardım edebilecek yok mu sorun BS'den mi kaynaklanıyor Admin sen cevap ver bari
Mesaj07.08.2015, 18:40 (UTC)    
Mesaj konusu: :)

Bedava-Sitem sayfa url'si belirlerken unicode kullanmıyor. Bu yüzden değişik semboller görebilirsiniz _&%+ gibi. Bir url hattında & kullanılması form GET mantığının değer aralarında da belirtildiğinden sistem kendisinden (&) sonra gelecekleri algılamıyor diyebiliriz. Bu yüzden sayfa sonuna .htm gelmemesi ve url nin doğru girilmemiş olması sayfayı göstermemekte. Umarım anlattım Very Happy Yani türkçe karakter kullanmayınız.

İyi günler dilerim. iac.team Fedakar Özdemir
Mesaj07.08.2015, 19:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: :)

itsacoding yazmış:
Bedava-Sitem sayfa url'si belirlerken unicode kullanmıyor. Bu yüzden değişik semboller görebilirsiniz _&%+ gibi. Bir url hattında & kullanılması form GET mantığının değer aralarında da belirtildiğinden sistem kendisinden (&) sonra gelecekleri algılamıyor diyebiliriz. Bu yüzden sayfa sonuna .htm gelmemesi ve url nin doğru girilmemiş olması sayfayı göstermemekte. Umarım anlattım Very Happy Yani türkçe karakter kullanmayınız.

İyi günler dilerim. iac.team Fedakar Özdemir


Bunu mantıken zaten bilebilir buradaki bir kullanıcı ama ben sayfa isimlerini subpage değişkeni ile sayfa içersinde otomatik gösteriyorum/gösteriyordum. Şimdiye dek böyle bir sorun da yoktu zaten yaklaşık bir hafta önce de böyle bir sorun yoktu. Fakat bugün sitemde yeni bir sayfa oluşturup içerik ekleyip o sayfayı kaydedip görüntülemek istediğimde karşıma şöyle bir hata çıkıyor;


Bu sorun normal değil herkes sayfalarını kısa isimlerle oluşturmuyor. Bu seçim siteye ve tasarımcısına göre değişir.
Ayrıca sayfayı kaydettiğim zaman bir sorun yok ve kaydedilince sayfa linki de geliyor zaten, fakat ben o linke tıklayınca yukarıda görülen hata çıkıyor. BS ile alakalı bir hata bu yoksa önceden de olurdu 2008'den beri kullanıyorum BS hizmetini ilk defa böyle bir hata görüyorum.
Mesaj07.08.2015, 19:13 (UTC)    
Mesaj konusu: :)

Tamam işte. Senin yazmak istediğin galiba Kullanıcı kelimesi idi. Farkındaysan Kullan"ı". yani türkçe olan harf = ı. Bs Sistemi unicode olmadığından sistem onu ı olarak okumuyor &kodlama diye okuyor. Sana şöyle anlatayım. & olursa sayfa linkinde sayfaya gidemezsin. Yani ı yerine i kullan o zaman olacaktır. Dene ve gör Wink
Mesaj07.08.2015, 22:56 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: :)

itsacoding yazmış:
Tamam işte. Senin yazmak istediğin galiba Kullanıcı kelimesi idi. Farkındaysan Kullan"ı". yani türkçe olan harf = ı. Bs Sistemi unicode olmadığından sistem onu ı olarak okumuyor &kodlama diye okuyor. Sana şöyle anlatayım. & olursa sayfa linkinde sayfaya gidemezsin. Yani ı yerine i kullan o zaman olacaktır. Dene ve gör Wink


@itsacoding ben seni anlıyorum ama sen beni anlamadın. Biliyorum anlattığın durumu fakat ben diyorum ki "daha önce yoktu böyle bir sorun" ve ben sayfalarımı normal Türkçe başlıkla oluşturuyordum şimdi de öyle yapmayı istiyorum neden ı yerine i kullanayım daha önce oluşturduğum sayfalar oluyorken şimdi sistemde bir sorun var anlatabildim mi? Bu sorunun da düzeltilmesini istiyorum.
Mesaj07.08.2015, 23:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ayrıca oluşturmak istediğim sayfa Kullanım Kılavuzu idi ben bunu Kullanim Kilavuzu olarak yazmak istemiyorum çünkü sayfa içersinde subpage değişkeni kullanıyorum böyle olursa sayfa adı içerikte Kullanim Kilavuzu olarak çıkıyor ve bu hoş değil, bir hata yüzünden dilimizden vazgeçecek değilim.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu