Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.10.2008, 11:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Arama Motorlarında Yükselmenin Yolları ..

1. Dışarıdan daha fazla link alarak ve daha fazla site içi linklemesi yaparak link popüleritenizi artırın.

Site İçi Linkler - Her sitenizi ve site içi önemli sayfalarınızı çapraz olarak birbirleriyle linkleyin. Bu her sitenizdeki sayfalarınızın PageRank değerini artıracaktır.
Kontrol Ettiğiniz Sitenize Gelen Linkler - Ana sitenizin konusu ile aynı küçük birkaç site yapın. Bu küçük siteler sadece birkaç sayfadan ibaret olsun. Sonra bu siteleri birbirleri arasında sizin için önemli anahtar kelimelerle çapraz olarak linkleyin. Ana sitenize ise her küçük siteden yine anahtar kelimelerle linkler verin.

Kontrol Edemediğiniz Sitenize Gelen Linkler: Rakiplerinize link veren sitetelerin size de link vermelerini isteyin. Hangi sitelerin rakiplerinize link verdiğini bulmak için bir arama motoruna girin ve "link:" kelimesi ile rakip domainini kullanarak arama yapın.
Örnek: link: www.net-tr.tr.gg
Yahoo Directory ve DMOZ (Directory Mozilla) gibi önemli web dizinlerinde sizin sitenizle aynı kategoride bulunan diğer sitelerle link değişimi yapın.
Kendisine site eklemeye izin veren siteler bulun. Bunu yapmak için mesela Google'da "site ekle" yazarak aratın. Gelen sonuçlardan çoğu site eklemeye izin veren siteler olacaktır.

2. Her HEAD taginden hemen sonra META tagi içinde ilk tag olarak bir TITLE ekleyin.

Örnek :

Kod:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Bilgisayar Parçaları İncelemeleri</TITLE>


3. TITLE taginden hemen sonra bir DESCRIPTION tagi ekleyin.

DESCRIPTION içinde sayfa içeriği ile ilgili anahtar kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Bu anahtar kelimeler metnin başına ne kadar yakın olursa o kadar iyi olacaktır.

Örnek :

Kod:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Bilgisayar Parçaları İncelemeleri</TITLE>
<META NAME="description" CONTENT="Bilgisayar Parçaları İncelemeleri bölümünde piyasaya yeni çıkmış OEM parçaları incelenir. Her parça avantaj ve dezavantajları ile listelenir">


4. Eğer META REFRESH tagi kullanıyorsanız, tagin 30 saniyeden büyük olduğundan emin olun.



Örnek :

Kod:
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="30; URL=http://www.net-tr.tr.gg">


Bazı arama motorları 30 saniyeden daha erken refreh değeri kullanan sayfaları spam olarak algılamaktadırlar. Eğer daha hızlı sayfa refreshi istiyorsanız, JavaScript redirect tagi kullanmanızı öneririm.

Örnek :
Adım 1- Aşağıdaki kodu dokümanın HEAD bölümüne kopyalayın. Koddaki 3000 sayısını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 1000 yazdığınızda 1 saniye anlamına gelecektir.

Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> </SCRIPT>


Adım 2- BODY taginize onLoad event yönlendiricinizi ekleyin. Böylece sayfanız her yüklendiğinde JavaScript kodu çalışacaktır.

Kod:
<BODY onLoad="redirect()">


5. Eğer illa ki lazım değilse AUTHOR, DATE vs. gibi META tagleri kullanmayın.

Kullanmanızı önerdiğim META tagler sadece DESCRIPTION ve bazen META REFRESH tagleridir.
6. Sitenizde mutlaka bir tane site haritası bulundurun.

Bu haritada sitenizde yer alan tüm sayfalara link verin. Bu sayfa, sitenize gelen arama motorlarının tüm sayfalarınızı bulmasına yardımcı olacaktır.
Her sayfadan en fazla 50 link verin.
Eğer link vermeniz gereken 50 den fazla sayfanız varsa sadece önemli sayfalarınıza link verin.
Bazı arama motorları sadece linklerden oluşan sayfaları sevmezler. Bu yüzden bu sayfanıza mutlaka biraz da metin ekleyin. Mesela sitenizin genel amacını bir paragraf halinde bu harita sayfasına ekleyin.
7. Bir ya da daha fazla header tagi kullanın ve içinde önemli anahtar kelimelerinize yer verin.

H1, H2 gibi büyük header taglerini tercih edin.
Eğer kullandığınız header tagleri sayfa tasarımınızı bozuyorsa, CSS ile sayfanıza uygun hale getirin.
8. Ana sayfanızdaki metnin ilk 3-5 satırı sizin için çok değerlidir.

Çoğu arama motoru bir sayfadaki ilk birkaç satır metni arama sonuçlarında META DESCRIPTION yerine sayfa açıklaması olarak kullandıkları için, bu ilk birkaç satırın oldukça anlamlı olmasına özen gösterin. (META DESCRIPTION taginizi tanımlamış olsanız bile bu tanımlamanın kullanılmama ihtimali yüksektir.)
9. Özellikle ana sayfanızda anahtar kelime yoğunluğunuzun %1-2 düzeyinde olmasına özen gösterin.

Anahtar kelime yoğunluğunuzun yüksek olması, arama motorlarının bunu suni bir düzenleme olarak görmesine neden olacaktır. Bu durumda o anahtar kelimelerde siteniz ya da sayfanız arama motorlarında üst sıralara çıkamayacaktır.
10. Her sayfada en az 350 kelimeye en fazla 750 kelimeye yer verin.

Arama motorlarının olabildiğince insan gibi düşünmeye çalıştıklarını unutmayın. Sizin de onaylayacağınız gibi, bir ziyaretçi içinde çok az metin bulunan sayfalara ya da özensizce doldurulmuş gibi görünen binlerce kelimeden oluşan sayfalara zaman ayırmayacaktır. Metinlerinizi yazarken mutlaka bunları bir insanın okuyacağını unutmayın. Metninizi olabildiğince paragraflara ayırın. Arama motorları insana yönelik iyileştirmelere önem verirler.
11. Kullanacağınız domain adında anahtar kelimelerinizi kullanın.

Kelimelerin arasına "-" tire koayıp kelime ayırmanız daha iyi olacaktır. Mesela anahtar kelimeniz "donanım inceleme", sizin içinn iyi domain adi www.donanim-inceleme.com olacaktır. Eğer istediğiniz domain adı doluysa yani başkası tarafından alınmışsa, .NET, .ORG gibi farklı uzantıları alabilirsiniz.
12. Site içi klasör adlarında anahtar kelimelerinizi kullanın.

Site içi klasörleri yine domain adınız gibi anahtar kelimeleri kullaranarak ve kelimeler arasına "-" tire koayıp kelime oluşturun. Örneğin http://www.donanim-inceleme.com/en-son-cikan-donanimlar/" gibi kullanabilirsiniz.
13. Sayfa isimlerinizde anahtar kelimelerinizi kullanın.

Örnek :
http://www.donanim-inceleme/donanim-fiyatlari.html sizin için uygun olacaktır.
14. Sayfa içinde kullandığınız resimlerin isimlerinde anahtar kelimelerinize yer verin.

Örnek :
<img src= "donanim-arizalari.jpg"> resim ile direkt ilgili olmasa bile sizin için uygun olacaktır.
15. Her resimde mutlaka bir ALT tagi kullanın.

En önemli anahtar kelimelerinizi bu tag içine yerleştirin.

Örnek :

Kod:
<IMG src="donanim-arizalari.jpg" ALT="donanım arızaları ve çözümleri">


16. Eğer site içinde IMAGE MAP kullanıyorsanız mutlaka HTML links ekleyin.

Çünkü bazı arama motorları IMAGE MAP takip etmezler. Bunun yanında IMAGE MAP arama motorlarına text linkleri sunmaz. Arama motoları optimizasyonuna hiçbir katkı sağlamadığı için IMAGE MAP kullanmamaya özen gösterin.
17. Sayfanızdaki ana metinler içerisine, sayfa konusuyla ilgili ama daha az kullanılan mesela anahtar kelimelerinizle eş anlamlı değişik kelimeler serpiştirin.

Popüleritesi az olan kelimeler daha az rekabet gerektirdiği için, bu kelimelerde arandığınızda en üst sıralarda çıkmayı garanti edebilirsiniz.
18. Anahtar kelimelerinizi sayfa metni içinde peşpeşe tekrar etmeyin.

Bu durum arama motorları tarafından spam olarak algılanabilecektir. Anahtar kelimelerinizi sayfa metni içine homojen dağıtmaya özen gösterin.
19. Sayfalarınızı olabildiğince kök dizine yakın yerleştirin. 3 seviyeden fazla iç içe dizin kullanmayın.



Örnek :
www.siteniz.com/index.html (1. seviye - harika)
www. siteniz.com/html/index.html (2. seviye - iyi)
www. siteniz.com/html/satis/index.html (3. seviye - idare eder)
www. siteniz.com/html/satis/arama/index.html (Çok yüksek seviye - arama motorları bu sayfayı çok içlerde gördüğü için erişilebilirliğini ve dolayısıyla önemini az kabul edecektir.)
20. Menü kodlarını sayfa sonuna yerleştirmeye özen gösterin.

Eğer site içinde her sayfada sabit bir yerde çıkan menü barınız varsa, büyük ihtimalla tablo kodunuzu ana sayfa metinlerinden önce yerleştirmissinizdir. Arama motoları sayfa kodunda başa yakın olan kelimelere, sayfa kodunda sonda olan kelimelerden daha çok önem verirler. Bu yüzden sayfanızı tasarlarken, menü bar kodunuzun sayfa içeriğinden sonra gelmesini sağlayın.
21. Javascript kodlarınızı başka bir dosyaya ya da BODY ve HTML taglerinizi kapattıktan sonra sayfa kodunun en sonuna yerleştirin.

Bu şekilde yapmanız gerçekten işe yarayacaktır. Aşağıdaki kod örneğindeki gibi yaparak Javascript kodlarınızı başka bir dosyaya taşıyabilirsiniz. Aşağıdaki kodu HEAD tagi içine yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

Kod:
<HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="file-name.js"></SCRIPT>
</HEAD>
</code>


Bu işlem aynı zamanda sayfa kodunun büyüklüğünü de dğişirecektir böylece sayfanızın daha hızlı yüklenmesine de yardımcı olacaktır. Ayrıca aynı kodu farklı sayfalarda da kullanabileceksiniz. Tek yapmanız gereken yukarıdaki kodu istediğiniz sayfanıza yerleştirmek olacaktır. Bu ve bir önceki iki teknik, daha önemli sayfa içi metinlerinizi kod içinde daha üstlere çıkarmanızı sağlayacaktır.
22. Belki çok pratik değil ama CSS class isimlerinizi anahtar kelimelerden seçebilirsiniz.

Örnek :
.donanim
{
color: #ff0000;
}

23. Robots META tagleri yerine robots.txt dosyasını kullanın.

Bazı arama motorları bu META tagini anlamazlar.
24. Font boyu varsayılan (default) değeri olarak 1 kullanmayın.

Bazı arama motorları çok küçük font boylarını spamming olarak algılarlar. Metin içinde bazı özel yerlerde font boyu olarak 1 kullanmak ise sorun olmayacaktır.
Mesaj08.10.2008, 19:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel paylaşım Yazına Çok Kısaca SEO diyebiliriz Wink
______________
Mesaj08.10.2008, 20:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

htmlmekani yazmış:
Güzel paylaşım Yazına Çok Kısaca SEO diyebiliriz Wink

Katılıyorum bencede.. Wink
______________
Gündoğdu Hep Uyandık Stadlara Dayandık,Beşiktaşın Uğrunada Bayraklarla Dolandık,Semtimiz Erkek Semti Aşık Eder Herkezi, Üzerimden Eksilmesin Bayrağımın Gölgesi,İşte Biz Kötü Günde Hep Omuz Omuzayız,Övünmek Gibi Olmasın Biz KARAKARTALLI'yız...
Mesaj08.10.2008, 20:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

ellerine sağlık net-tr
çoğu kişinin işine yarayacaktır Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj09.10.2008, 11:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

@htmlmekani

Olabilir..

@siyahbeyaznet

Wink

@galatasarayy

İnşallah..Onun İçin Açtım Zaten..
Mesaj09.10.2008, 14:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım için teşekkürler Wink
______________
DERS EĞLENCE VE BİLGİNİN DEĞİŞMEZ ADRESİ
Mesaj09.10.2008, 19:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

saraybahcesi yazmış:
paylaşım için teşekkürler Wink


Wink
Mesaj18.07.2009, 17:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodda yönlendişrme var eklemeyin sitenize bunun kodlarını
Mesaj18.07.2009, 18:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodlararsivim yazmış:
kodda yönlendişrme var eklemeyin sitenize bunun kodlarını
Eski paylaşımlara önem göstermeyiniz Wink
______________
Forum'da yetkiniz olmadığından dolayı imzanızı değiştirmek durumdayım.
Mesaj06.08.2009, 10:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler Very Happy
______________
Mesaj09.08.2009, 20:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylasım ıcın cok tesekkürler
Mesaj21.08.2009, 16:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodlararsivim yazmış:
kodda yönlendişrme var eklemeyin sitenize bunun kodlarını


5 tane verdiğim koddan sadece 1 tanesinde yönlendirme var.
O yönlendirmede örnek gösterme amaçlıdır.
Bu paylaşımı uzun uzun okuyup kavrayanlar zaten onun örnek için olduğunu anlamışlardır. Wink

Yorum yazan arkadaşlarada ayriyetten teşekkürlerimi sunarım.
Mesaj21.08.2009, 16:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

ewt doğru böle yapmak lazım
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu