Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj15.10.2008, 19:24 (UTC)    
Mesaj konusu: Ağın geçerli yapılması

Ağın Geçerli Yapılması
Aşağıda geçerli bir ağı görüyorsunuz. 5 adet hub olmasına rağmen geçerli çünkü uygun bir konuma konulan bir switch ağı geçerli kılıyor.



Bu örnekte A ile B bilgisayarları arasındaki kablo parçalarının sayısı sadece 3. Bunun nedeni başka bir hub daha kullanmak yerine switch kullanılmıştır. Switch parçaların tekrar sayılmasını başlatarak sayının standartlar içinde kalmasını sağlamıştır. Bir switch veya bridge birbirine bağlı iki hubı takip etmelidir. Bu örnekteki hub’ların hepsine bilgisayarları direk olarak bağlayarak doldurduğumuzda 40 bilgisayar içerir. Bununla birlikte hala hub sayısını sekize çıkararak genişleyebilme olanağımız da vardır.

Aşağıda ise sadece 5 hub içeren geçersiz bir ağı görüyorsunuz. Bu örnekte A ile B bilgisayarları arasındaki kablo sayısı altı tanedir ve Ethernet standartlarının dışındadır.

Birbirine bağlı iki hab’ı takip eden switch veya bridge yok. Kablo sayısının beşi aşması A ile B bilgisayarları arasındaki sinyallerin gecikmesine ve zayıflamasına neden olur. Bu örnekteki ağın önceki örnekten küçük bir ağ olmasına rağmen geçersiz bir ağ dır.



Dolanmış-çift (Twisted-Pair) Ağ Kablo Kılavuzu



Kendi Ağınızın Tasarlanması
Şimdi, ağ temelleri, bir ağın işlevleri, gerekli olan kabloların detayları öğrendiniz ve kendi ağınızı tasarlamaya başlayabilirsiniz.
Ağ Tasarımcıları Nasıl Başlar?
Ağların kurulumu çok kolay ve basittir. Genellikle başlangıçta dosyaları, programları ve yazıcıları paylaştırmak amacıyla gereksinim duyulur. Bunun nasıl olduğu aşağıdaki resimde görmektesiniz




Bu basit ağ birçok yararlara sahiptir.
# Tek bir basit bağlantı noktası: Hub
# Kolay ve pahalı olmayan kablolama: Dolanmış-çift kablo ile kablolama
# Birkaç dakika içinde yeni ağınızda haberleşmenin sağlanacağı hızlı ve kolay kurulum: plug and play (tak ve çalıştır)
Ağınızı kurmaya bir hub’la başladınız. Gereksiniminiz olacak bir iki portu daha karşılayabilir ve bundan sonra da genişlemeniz gerektiğinde yeni bir hub almanız gerekir. Böyle yapmak istemeyebilirsiniz. Ağınızı ilerdeki her türlü genişlemeye yetecek kadar büyük kurabilirsiniz. Ama bu şu an için pahalı ve yıllarca da böyle olacak. Öyleyse böyle küçük bir ağla başlayıp gereksinim duyduğunuzda yeni bir hub ile genişletmek daha ucuza gelecektir.
Mesaj15.10.2008, 19:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj15.10.2008, 20:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

saraybahcesi yazmış:
teşekkürler Wink
Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu