Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.01.2009, 14:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Bilgisayarın Zararlarından Korunma

1- Bilgisayarın Konulduğu mekan oda:
Evinize aldığınız bilgisayarı kesinlikle çocuk veya yatak odasına kurmayın, aile fertlerinin tümünün birlikte vakit geçirdiği televizyon seyrettiği büyük oturma salonuna kurun, bu sayede ailedeki fertlerin birbirlerini kontrol etme imkanı sağlarsınız. Çocuk odasına kurulan bilgisayarda çocuğunuzun ne yaptığını bilemez ve kontrol edemezsiniz ama siz TV seyrederken yanınızda bilgisayar başına oturan çocuğunuz zaten zararlı bir ortama girmeyecek ve kendisini kontrol etme ve ikaz etme ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. Bu çok önemlidir. Çünkü yukarda bahsettiğim gibi çocuk odasında çocuğunuzun hangi ahlaksızlarla sohbet ettiğini hangi sitelerde hangi ortamlara girdiğini bilmeniz ve kontrol etmeniz mümkün olmayacaktır. Unutmayın ki sizin çocuğunuzda meraklı, cahil ve her türlü kötülüğe açık bir bireydir.
2- Zararlı içerik ve oyunlardan koruma ve faydalı uğraşlara sevk etme;
Çocuklara baskıcı bir yaklaşım göstererek "oyun oymana, şunu yapma, bunu yapma" gibi telkinler faydasızdır. Çünkü çocuk sizin yasakladığınız bir çok şeyi serbestçe yapabileceği ortamları bulacaktır. İkna yolunu seçin, ikna yolunun yanında bilgisayarda muhtelif cetveller, yazılar web tasarımı gibi işler verin ve yapmasını söyleyin, bunları yaptığında onları gerek güzel sözlerle gerekse maddi olarak ödüllendirin. Böylece güzel şeyler yapmaya başlayacak ve her güzel şeyin arkasından mutlu olacak ve yeni güzel uğraşlara çaba sarf edecektir.
______________
www.ufofunclub.tr.gg
www.extraparakazan.tr.gg
www.erolcorapkayit.tr.gg
Mesaj30.01.2009, 14:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

SANA KATILIYOM
______________
Mesaj30.01.2009, 14:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

çok güzel, teşekkürler çocuklar bizim geleceğimiz , sosyal birer birey olabilmeleri de ailelere bağlı. o yüzden bilgisayar ve internetin sınırlı , ölçülü ve kontrolllü kullanılması en güzeli... saygılar
______________
<center>


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu