Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.05.2009, 18:52 (UTC)    
Mesaj konusu: İstanbul'luların en önemli mobil hizmeti istanBUL çıktı...

Yeniden açılan serbest bölgenin eski hızına kavuşması için ilk bilgilendirici başlığı açmış bulunmaktayım ...

Biz değerli Tr.GG üyeleri az zamanda çok büyük işler yaptık. Bunu bitmeyen azmimize ve çalışma gücümüze ....... (Öhmm pardon siyasetle karıştı Mr. Green Mr. Green neyse konuya gelelim Razz Razz )

İstanbul'luların en önemli mobil hizmeti olacak olan Cep Şehir Rehberi-İstanBUL uygulaması basına tanıtıldı. Bu uygulamayla Turkcell hatlı telefonlardan, 1530’a “İstanbul” yazarak veya ibb.gov.tr üzerinden indirilen şehir haritasıyla tüm İstanbul’da adres ve önemli nokta araması da yer alacak.Cep Şehir Rehberi-İstanBUL uygylaması basına tanıtıldı. Bu uygulamayla Turkcell hatlı telefonlardan, 1530’a “İstanbul” yazarak veya ibb.gov.tr üzerinden indirilen şehir haritasıyla tüm İstanbul’da adres ve önemli nokta araması da yapılabilecek. En yakın Karakol, Okul, Hastane, Otel, Otopark, Durak vb. aranabilicek. Turkcell GSM baz istasyonlarına göre kişi “neredeyim” bilgisi öğrenebilicek. Adres girilerek “nasıl giderim” sorgusu yapılarak kişinin izleyeceği yol rotası görülebiecek.

Cep telefonuna indirilen “Cep Şehir Rehberi-İstanBUL” programıyla şehrin hangi noktasında bulunulduğu tespit ediliyor ve gitmek istenen yere ulaşmak için kullanılacak güzergah harita üzerinde cadde, sokak isimleriyle birlikte gösteriliyor. Adres ile en yakın Karakol, Okul, Hastane, Otel, Otopark, Durak gibi önemli nokta sorgulama imkanı da bulunuyor.

Yakın zamanda toplu ulaşım araçları da cepte…

“İstanbul’un tamamının dijital haritalarını hazırladık. Yazılımı bize ait olan ‘Cep Şehir Rehberi-İstanBUL’ uygulaması bu haritalarla hazırlandı. Bu teknolojiyi navigasyona dönüştürmek isteyen firmalar bizden bunu alıp, bu hizmeti rahatlıkla verebilirler. Kullanıcıya ekstra bir maliyeti olmayan bu uygulamayı cebe indiriyorsunuz. En yakın eczane, okul, kütüphane, alışveriş merkezi gibi önemli noktaları buluyorsunuz ve bulunduğunuz yerden oraya nasıl ulaşacağınızı cadde ve sokak isimleriyle birlikte haritadan görebiliyorsunuz. Aynı anda 2 milyon noktaya ulaşabilme imkanı sağlayan bu programa ilerde İETT ve diğer toplu taşıma araçlarını dahil edeceğiz. Böylece Herhangi iki nokta arasına hangi ulaşım aracıyla, ya da kaç numaralı otobüsle gidebileceğinizi öğreneceksiniz. Harita üzerinden adım adım takip ederek kimseye sormadan gideceğiniz yere varacaksınız. İstanbul’u bilmeyenler de gitmek istedikleri yeri sorgulayarak hangi vapur, tren metroyla gidebileceğini bu program sayesinde öğrenebilecek. Bu program İstanbul’da çok daha modern ve rahat bir yaşam imkanı sunuyor. Var mı dünyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden başka bir yerde böyle bir teknoloji? Yok tabi ki… Bu güzel teknolojik çalışmalar için Bilgi Teknolojileri Daire Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum.”

Uygulama nasıl indirilir ve ne işe yarar?

Turkcell hatlı telefonlarda çalışan program, 1530’a “İstanbul” yazarak veya ibb.gov.tr üzerinden indiriliyor. Haritalar cihaza yüklendiği için benzerlerine göre kullanım maliyeti çok düşük. Programla 100 bin kayıt içinden GPRS kullanmadan arama yapılabiliyor. Güncel adres verilerine GPRS ile erişerek arama yapılıyor.

Programla tüm İstanbul’da adres ve önemli nokta araması da yapılabilir. En yakın Karakol, Okul, Hastane, Otel, Otopark, Durak vb. aranabilir. Turkcell GSM baz istasyonlarına göre kişi “neredeyim” bilgisi öğrenebilir. Adres girilerek “nasıl giderim” sorgusu yapılabilir ve izleyeceği yol rotası görülür. Önemli yerler harita üzerinde sembollerle gösteriliyor. Harita üzerindeki herhangi bir noktayı favoriler listesine ekleyebilme ve favori listesinden haritaya ulaşabilme özellikleri mevcut. Seçilen 2 nokta arası güzergahın harita üzerinde çizilerek gösterimi ve harita üzerinden, favorilerden ve arama yaparak güzergaha noktaları seçebilme özelliği var.

Uygulamanın özellikleri
- Yaygın kullanım için java platformunda yazıldı.
- Uygulama tamamen açık kaynak kodlu olup, tüm lisans hakları İBB’ye ait.
- Uygulamada 3 farklı harita seviyesi bulunuyor.
- Haritalar vektör tabanlı. Adres ve grafik veriler en son güncellenmiş haritadan üretildi. (yeni idari sınırlara göre).
- Uygulamada 68 bin cadde ve sokak, 31 bin önemli nokta bulunuyor.
- Güncel harita verileri yaklaşık 200 kat küçültülerek cep telefonuna uygun hale getirildi.
Uygulama 6 ayda tamamlandı.

Favoriler
- LBS Desteği – Neredeyim?
- En Yakın önemli nokta Gösterimi
- Kategorilere ayrılmış önemli yer gösterimi
- 80’den fazla farklı cihaz modelinde çalışabilme
- BlackBerry, Windows Mobile cihazlarda çalışabilme
- Zengin ve kullanımı kolay uygulama arayüzü
- Özelliklere ulaşımı kolaylaştıran Yan Menü ve Kısayol Tuşları

Programın uygulaması
- Uygulamayı www.ibb.gov.tr/istanbul adresinden cep telefonuza yükleyin.
- Telefonunuzun ekran boyutlarına sığıncaya kadar ekran seçeneklerini kontrol edin.
- Uygulama yüklendikten sonra telefonun uygulamalar klasöründe “istanBUL” kısayolunu seçerek uygulamayı çalıştırın.
- Uygulamanın kurulumu ve çalışması cep telefonu türüne göre 4 ile 100 saniye arası zaman alıyor.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu