Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.06.2009, 19:25 (UTC)    
Mesaj konusu: DUYURU....SİTENİN AMACI.....OKUMADAN GECME.....

Bu sitenin amacı 'yaparken öğrenme' adı verilen sistem ile, kalite içeren bir web sitesini (bedava-sitem sayesinde) kendi kişisel istekleriniz doğrultusunda (şablon veya hazır kod kullanmadan!) hazırlamak ve bu hazırlık esnasında adım adım gerekli kod bilgilerini öğrenmektir. Internet ortamında HTML, CSS gibi birçok programla dilleri hakkında milyonlarca kaynak bulunmakda ama bunların neresinden başlanacağını, nasıl işin içinden çıkılacağını pek az kişi çözebilmektedir. Herhangi bir ufak değişiklik yapmak için de bu bilgilerin hepsinin öğrenilmesi beklenemez. Her tarafta mesleği bilgisayar olmayan insanların karşısına bilmeleri gerekirmiş gibi birçok harf toplulukları (PHP, MySQL, ASP, JAVA, C#, ....) getirilmektedir.
Amacım bunları 'olabilecek en basit' şekilde anlatarak bu bilgisayar terimleri karmaşasına bir son vermektir. İnanıyorum ki birçok kullanıcı bu bilgilere zaten sahiptir ama bir ilk olarak bu bilgileri 'normal' arkadaşlarla (ortaokul öğrencisi, coğrafya öğretmeni, marangoz, tekstil firması yöneticisi , ... kısacası yazılım ve bilişim sistemleri ile gündelik hayatta ve mesleklerinde direk olarak alakası olmayanlar ama yine de bunlarla bedava.sitem'deki gibi konfronte olan herkez ile) basit şekilde paylaşmak istiyorum. Herşeyi öğrenmeden gerekli noktalarla başlamak içinse CSS Tasarımı seçeneğini örnek alarak beraber bir site kurma fikrini çok mantıklı buluyorum. Bu sayede umuyorum ki adım adım 'bize gerekli olan' herşeyi öğreneceğiz ve daha fazlasını öğrenmek isteyenler için ise bir temel hazırlamış olacağız.

CSS-Design ile site kurmadan önce genel bilgiler
CSS-Design ile adım adım site kurmayı buradan öğrenebilirsiniz

Benim bu bilgilere nerden sahip olduğumu merak edenler konu hakkındaki geçmişime buradan bakabilirler.

Dikkat: Bedava-Sitem ile web sitesi yapmak için bu sitedeki bilgilerin hiçbiri zorunlu değildir. Resmi yardım sitemiz http://bedavasitemyardim.tr.gg

Bu sitedeki bilgilerin hiçbiri bir yerden alıntı değildir bu nedenle hatalar bulunabilir. Bulduğunuz hataları bana bildirmekten çekinmeyiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu