Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.08.2009, 21:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Kendi Yazım " Yazılım Nedir? "

Merhabalar...

Yazılım nedir bilirmisiniz arkadaşlar. Yazılım sizinle, çevrenizdekilerle aynı kuralları yaşadığınız ve uyguladığınız yaşam biçimidir. Kısa bir örnek gösterelim.

Şimdi siz sitenizin ana sayfasında butonunuzun görünmemesini istiyorsunuz.

Bunun için " html "olarak sayfanıza;

Kod:
<style type="text/css">
input {visibility:hidden;}
            </style>


kodunu eklerseniz.

Şimdi siz Allah' a dua ederseniz Allah bunu her zaman ama her zaman kabul eder. Bunu ben değil Kutsal Kitabımız " Kuran-ı Kerim " diyor. Yani Allah diyor.

Duanız kabul olur ama her zaman duanıza anlık olarak cevap verilmez. Sizin bazı şeyleri doğru yapmanız veya doğruya doğru ilişmeniz sizin duanızın kabul olmasında zaman kazandırır.

Bunun yazılımla ne alakası var diyeceksiniz. Şimdi buna değineceğim. Şimdi biz " html " olarak sayfamızda her hangi bir butonun görünmemesini istiyoruz. Bunun için ilk olarak " algoritma " denilen ve kağıt üzerinde, sadece şekillerle veya yazılım göstergeleriyle " deyimler " kullanılmadan anlatılmasıdır.

- Ve bu arada önemli bir not. HTML yazılım dili değildir. -

Şimdi biz ilk olarak bunu istedik ve bu " algoritma " aşamsını geçtik. Yani ne yaptık ilk aşamayı geçtik. Sonra bunları gerçekleştirebilmek için geçerli söz öbekleri olan " deyimleri " kullanırız. Bunlar masaüstü yazılımcılıkta " printf, clrscr, matris " gibi öbeklerdir. Bunlarıda uyguladık. Sonra ne yaparız. Her noktayı, her virgülü, her "<" , ">" işaretini, her iki noktayı kontrol ederiz. Çünkü bir nokta bile 1000 sayfalık yazılımı bozabilir.

Sonra yukarıdaki son kontrolü yaptıktan sonra bunu gerekli engine " yani yazılım editörü " ye editleriz. Sonra " run " deriz ve sonucumuzu alırız. Hemde hemen...


Bunun gibi bizim dualarımızında kabul olmasını hızlandırabiliriz.

Mü' minler için farz olan ve yapılması gereken şeylerin nasıl yapılacağını düşünmek veya bunların yapılma " ergenlik " çağına gelmek " yazılımımızın " algoritmasıdır. Ve artık geleceğinizi aklınızdan belirler, taslak edersiniz.

Sonra bunların yani düşündüğünüz şeylerin yapılabilmesi için belirli söz öbekleri " yazılım değimleri " benzeri yollar izlersiniz. Yani zekatınızı verirsiniz, düşündüğünüz ibadetleri uygularsınız...

Sonra ise farz olan ( inşAllah herkes nasip olur ) Hâc ibadetinizi yerine getirirsiniz. Yani bugüne kadar yaptığınız yaşadığınız her şeyi göz önünde tutar, göz önüne getirir ve " her noktayı, virgülü " aynı yazılımınız gibi kontrol edersiniz. Ve herhangi bir kusur için Allah' tan bağış niyaz edersiniz. Sonra ölüm gelir. Ahiret günü gelir. Sizin yaptıklarınız hesaba çekilir. Eğer sevaplarınız veya Allah' ın bağışlaması sizinde kalbinize işlerse Cennet' e girersiniz. Yani yazılımınızda ki " run " olan ölümle birlikte, yazılımınızın doğru çalışması olan " Cennet " benzetmesini kazanırsınız.

Eğer yazılımınızda bir hata çıkar. Bir noktayı yazmaz, yanlış yazarsanız, belirli farzları yerine getirmezsiniz yazılımınız hata verir ve Allah korusun Cennet güzelliğinden mahrum kalırsınız.

Basit bir benzetme ile hem " YAZILIMI " hemde " DUA " yı öğrenmiş olduk. Sürç-ü lîsan ettiysem affola...



Yazar: ForumBozan


( NOT: Yazıdaki benzetmeler sadece hayal ürünüdür. " ALLAH (c.c) ve DİĞER " dini unsurların derece bakımından bu tür şeylere maddi - manevi değer biçilmesi mümkün bile değildir. ) Wink
Mesaj01.08.2009, 21:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Selamlar...

Arkadaşlar...


Bu arada " NOT " bölümünü unutmamanızı tavsiye ederim... Wink
______________
Mesaj02.08.2009, 05:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

hayal ürünüdür derken Allah (c.c) ye inanmıyormusun yani..? bunun cevabını ver sana güzel bir cevap vercem ! Forum dışı ama olsun..
Mesaj02.08.2009, 10:47 (UTC)    
Mesaj konusu: Selamlar...

Bakın. Siz nokta virgül dikkat etmiyorsunuz...

Yani hiçbir maddenin veya maddiyatın Allah (c.c) ya benzetilemeyeceğini yazdım. Bunun için bastırabastıra notu okumanızı tavsiye ettim...


Tekrar söylüyorum. Yazıyı göz ucuyla değil. Anlayarak okusanız böyle bir hataya sebebiyet vermezdiniz...


Yani Allah (c.c) ve Melekler, Cennet-i Hayatiye, Kıyametiz Zaman, Ahiret Günü

Bunlar şu anda hiçbir şekilde bir maddeye veya maddiyata dönüşmeyecek kadar kudretli şeylerdir. Bunları Dünyevi şeylerle açıklamak zordur. Sadece bazılarını zihninizde açıklarsınız. Böyle bi' yanlışlığa sebebiyet vermemek için altına not yazdım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama yanlış anlamamışsınızdır beni İnşAllah...


Nokta, virgül kurallarına ve sıfat tamlayıcılarına tekrar bir göz atarsanız iyi edersiniz...


Selametle... Wink
______________
Mesaj02.08.2009, 17:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

garip örnekler xD
______________

Mesaj03.08.2009, 10:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Selamlar...

Very Happy Wink Teşekküler. Yorum için...
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu