Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.08.2009, 08:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Futbolda Yeni Ligler

Yeni sezondan itibaren Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarının 23 yaş altı futbolcularına yönelik bölgesel lig olan A2 Ligi ve 16 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligi başlayacak.

-PAF LİGİ'NİN YERİNE A2 LİGİ-

Türk futboluna farklı bir açılım sunacak olan A2 Ligi'ne, Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüpler 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacak.

Bu kulüpler, kadrolarında 1987 veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabilecek. En az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye'de yerleşik olan ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek.

Şimdiye kadar uygulanan PAF Ligi'nin yerini alacak olan A2 Ligi, Futbol Federasyonu Profesyonel Maç Planlama ve Organizasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

A2 Ligi takımlarının maçlarında görev yapacak hakemler Merkez Hakem Kurulu tarafından atanacak.

PAF Ligi'ne göre en büyük farkı bölgesellik olan A2 Ligi'nde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrılacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonucunda, gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-offa kalacak. 4'er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak play-offta gruplarını lider tamamlayan 2 takım, 'A2 Ligi Türkiye Finali'nde karşı karşıya gelecek.

A2 Ligi'nde disiplin ihlalleri konusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkili olacak. Bu ligde mücadele edecek Bank Asya 1. Lig kulüplerinin deplasman maçlarındaki ulaşım masrafları Futbol Federasyonu tarafından ödenecek.

-16 YAŞ ALTI AKADEMİ LİGİ-

İlk defa geçtiğimiz sezon uygulanan Coca Cola Akademi Ligleri'ne bu sezon bir lig daha eklenecek. ''İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu'' sloganıyla hayata geçirilen 14 ve 15 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligleri'nin yanı sıra yeni sezonda 16 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligi de yeni futbolcuların Türk futboluna kazandırılmasına olanak sağlayacak.

4 bölgesel grupta oynanacak Coca Cola Akademi Ligleri 16 Yaş Altı Şampiyonası'nın Türkiye finalleri, bölgesel gruplarda başarı sağlayan 16 takımın katılımı ile turnuva şeklinde düzenlenecek. Coca Cola Akademi Ligleri'ndeki takımlar, kadrolarında Türkiye'de oturma iznine sahip ve yaşı kriterlere uygun en fazla iki yabancı uyruklu amatör futbolcu bulundurabilecek.

Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi'ne bağlı Ulusal Futbol Gelişim Akademisi (UFGA) çatısı altında 14, 15, 16 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligleri ile 14, 15 ve 18 Yaş Altı Bölgesel Gençlik Geliştirme Ligleri yer alacak.

Her iki ligin de Türk futbolunda yeni bir soluk getireceğini belirten Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener, ''PAF Ligi'nin yerini alacak A2 Ligi, takımların geniş kadrolarında oynama şansı bulamayan futbolcuların da forma giyecek olmasından dolayı çok önemli. Ayrıca bu maçların salı ve çarşamba günleri oynanacak olması sayesinde kamuoyu ve teknik adamların bu ligle daha fazla ilgilenmesini hedefledik'' diye konuştu.


Yorum yaparsanız birşey olmaz.. Yorumlarınızı esirgemeyin.
Mesaj04.08.2009, 08:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hadi hayırlısı..
Teşekkürler..
______________

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
Mesaj04.08.2009, 08:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

bscity yazmış:
Hadi hayırlısı..
Teşekkürler..


Rica ederim bscity.. sizede sitenizde başarılar diliyorum..
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu