Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.01.2010, 09:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Facebook'taki tehlike!


Facebook hesaplarınızın güvenliğine dikkat!

ABD'nin Federal İletişim Komisyonu başkanı nasıl bir skandal ile karşılaştı? İşte cevabı...

ABD'nin kalite hizmet sertifikasyonunu sağlayan kurumu Federal Communications Commission yani FCC - Federal İletişim Komisyonu başkanı da, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesinde profili ile yer alıyor.

Fakat geçtiğimiz günlerde FCC'nin başkanı Julius Genachowski'nin arkadaşları kendisinden gelen spam mesajlarla şaşkınlığa düştüler.

Görünüşe göre Genachowski; Facebook hesabından arkadaşlarına internet üzerindeki farklı site adreslerini gönderip ziyaret etmeleri yönünde telkinde bulunuyordu...

Genachowski'nin hesabına ne oldu?

Kısa süre içerisinde bu mesajları Genachowski'nin göndermediği hesabının hack edildiği ve spam göndermek için kullandığı anlaşıldı. Facebook hemen hesabı geçici olarak durdurdu ve spam'lerin arkası kesildi.

Fakat bu olay içerisinde çok fazla kişisel bilgi bulunduran Facebook hesaplarının güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Facebook yetkilileri bu tip normal dışı aktiviteleri, spam yapılan hesapları ve gönderilen zararlı bağlantıları otomatik olarak tespit edebildiklerini açıkladılar ama kullanıcıları hesaplarının hack edilmemesi için dikkatli olmaya davet etti...
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj02.01.2010, 10:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sağlam bir parola için için

PAROLA :

1- Sayı içermeli

2- Harf içermeli

3- Kim senin bilmediği şeyleri yazmak

GEREKİR...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu