Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.01.2010, 12:38 (UTC)    
Mesaj konusu: İlaçsız Grip Tedavisi

Ben şu anda gribim ve burnum fena akıyor..Belki şu durumda hasta olan birkaç kişi vardır diye bu yazıyı paylaşmayı dusundum. Wink Sıze tavsıyem hastaysanız sonuna kadar okuyun ya da onemlı bulduklarını kaydedın.Sonradan işinze yarayabilir Razz

Son bir haftadır devamlı öksürüyorum ve ateşim var. Gittiğim doktor grip dedi ve bir torba ilaç verdi.

Bu tür hastalıkların iyileşmesi için kendi kendimize yapabileceğimiz başka şeyler yok mu?

Olmaz mı. Alınacak birkaç küçük tedbir yada yaşantımızda yapacağımız basit düzenlemeler hastalığın daha kolay ve çabuk geçmesine yardımcı olacaktır. Bunların başında grip ve soğuk algınlığında tedaviye ne zaman başlanması gerektiği gelir. Yaşadığınız o can sıkıcı belirtilerin bir kısmı doğal iyileşme sürecinin bir işareti ve savunma sisteminin hastalıkla mücadele ettiğinin kanıtıdır. Mesala ateş, bedeninizin mikropları normalden daha sıcak bir ortamda öldürmeye çalışması nedeniyledir. Normalden daha sıcak bir ortam mikropları öldüren proteinlerin kana daha çabuk ve etkili yayılmasını sağlar. Dolayısı ile orta dereceli bir ateşe bir iki gün tahammül ederseniz daha çabuk iyileşirsiniz. Aynı şekilde öksürük de iltihaplı balgamı dışarı atarak hastalığın akciğerde yerleşmesini engeller. Burun açan ilaçlar da bu bölgedeki kan damarlarını büzüştürerek kan akışını azaltır; bu da mikroplarla savaş için sıcak olması gereken burun ve boğazın soğumasına sebep olur.
Burnumuzu düzenli olarak temizleyerek salgıları geri yutmamak önemlidir. Fakat bunu yaparken çok zorlayarak mikrobun orta kulağa taşınmasına sebep olmamak gerekir. Bunun yanında tuzlu su ile burnun temizlenmesi hem tıkanıklığı açar hem de virus yada bakterileri ortamdan uzaklaştırır. Tuzlu su şu şekilde hazırlanabilir; 1 su bardağı ılık suyun içine ½ çay kaşığı tuz ve ½ çay kaşığı karbonat eklenir. Eritildikten sonra sıra ile her iki burun deliği bir damlalık yada burun pompası yardımı ile yıkanır.
Vücudu sıcak tutup istirahat etmek ona tüm enerjisini hastalıkla savaşmaya yöneltme fırsatı verir. Bir battaniyeyi üzerinize çekip yatmak yapacağınız en doğru harekettir. Bununla birlikte içeceğiniz sıcak içecekler tıkanıklıkların açılmasına yardımcı olur, susuz kalıp kurumanızı engeller, boğazınızı yumuşatır. Eğer burnunuz boğazınız tıkalıysa gece rahat bir uyku uyuyamazsınız. Papatya, nane, kuşburnu gibi bir bitki ile hazırlanan çayın içine bir tatlı kaşığı bal katıp tatlandırın; eğer içki içiyorsanız dört çorba kaşığı konyak ekleyin, içmiyorsanız yarım limon sıkın. Bunu yatmadan önce sıcak olarak içmek sizi rahatlatacaktır. Bu içeceğin oda ısısına gelmiş halini garagara için de kullanabilirsiniz. Sıcak buharlı bir duş almakta aynı şekilde üst solunum yollarını rahatlatarak, kaslarınızı gevşeterek iyileşmenize yardımcı olur.

Tahriş olmuş burun deliklerinin etrafına mentol, okaliptus yada kafur içeren merhemler sürmek hem burunu açar hem de tahrişi düzeltir. Bunların hepsinin de hafif yüzeyel uyuşturucu etkisi vardır; bu da burun çevresindeki acıyı geçirmekte faydalıdır. Sıcak yada soğuk uygulamak dolmuş sinusleri bir ölçüde rahatlatmakta faydalıdır. Bunun için buz torbaları yada sıcak su termoforları kullanılabilir. Fakat aşırı sıcak yada soğuğun cildi yaralamasına izin vermemek gerekir.


Gece rahat nefes almak için her zaman yatılandan daha yüksek yastıkla yatılması solunum yollarının açık kalmasına yardımcı olur. Bunun yanında mutlaka gerekmiyorsa hasta insanlar uçak yolculuğundan kaçınmalıdır. Uçuş sırasındaki basınç değişiklikleri hastalığın iyileşmesini geciktirip zorlaştırabilir. Uçmak çok gerekiyorsa üst solunum yolunu rahatlatıcı ilaçlar kullanmak yada sakız çiğneyip sık sık yutkunmak alınabilecek önlemlerdir.
Bazı yiyeceklerin grip ve soğuk algınlığı ile savaşta faydalı olduğu bilinir;
Bu gıdalardan bazıları aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

• Çay: Siyah yada yeşil çayın içinde cathecin denilen fitokimıyasal madde vardır. Doğal bir antibiyotik ve ishal durdurucu olarak bilinir
•Dolmalık Biber: C vitamini deposudur.
•Kırmızı Biber: Salgıları yumuşatır
•Hardal ve yabanturpu: Solunum yollarındaki salgıları yumuşatır.
•Yabanmersini: İshali durdurur, ağrıları azaltır, ateşi düşürür
•Turunçgiller: C vitamini deposudur
•Kızılcık: Mikropların idrar yoluna geçmesini engeller
•Pirinç: İshali azaltır
•Soğan: Bronşit ve diğer enfeksiyonları giderdiği söylenen kimyasallar vardır.
•Muz: Mideyi rahatlattığı bilinir

Tavuk suyuna sıcak çorbanın grip tedavisindeki hikmeti sıcak olmasından, sulu olamasından, kolay sindirilebilmesinden, içinde bol miktarda değerli besinin bulunmasından gelir. Ama en önemlisi annemiz, babamız yada eşimiz tarafından o hastalık halinde en ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve ilgi ile hazırlanmış olmasıdır.[b]

~Alıntıdır.~
Mesaj14.01.2010, 13:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım olmuş.Smile
______________
twitter.com/hakan_ozdemirr
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu