Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj20.02.2010, 11:51 (UTC)    
Mesaj konusu: 110 Üçüncü albümleri ''Sıfır'' ile geri dönüyor

110, bu kez büyük oynuyor

110, bu kez büyük oynuyor110, Türkiye'de elektronik rock denince akla gelen bir elin parmaklarını geçmeyecek grupların en öne çıkanı. Üçüncü albümleri “Sıfır” ile gürültülü bir geri dönüş yapıyorlar.

“Sıfır”, 2010’da çıkan ilk yerli albüm ama büyük bir özelliği daha var; Türkiye’de USB stick olarak satışa çıkan ilk albüm. Fiyatı ise CD’ler ile aynı. USB stick, şarkıları bilgisayarınıza attıktan sonra, normal bir USB bellek olarak da kullanabiliyor, içinde video klipler de var. Bir anlamda koleksiyonluk ürün. Hatırlarsanız bu işin yurt dışındaki öncüsü de Keane idi.

Çıkış şarkısı ‘Geri Dönme’ye Tuz Gölü’nde çekilen video, sadece şimdiye kadar çektikleri en iyi video değil, prodüksiyon kalitesi ile izlediğimiz en kaliteli yerli videolardan biri. Şimdiye kadar istediği gibi patlayamayan 110, belli ki bu kez büyük oynuyor. Bu kez albüme dört ya da beş video çekmek istiyorlar.

110, bu kez büyük oynuyor“Sıfır”, hep olduğu gibi bir Candan ve Ozan albümü. Şarkıları Candan yazıyor, Ozan köpürtüyor. Burak ve Mehmet biraz daha arka planda kalıyor. Şarkılara gelirsek, bu kez rock’tan çok elektronikler. İlk iki albüme göre sound’un daha oturmuş olduğunu, birbirinden bağımsız görünen şarkıların pek olmadığını düşünürsek, bundan sonra en az bu kadar elektronik devam edeceklerini söyleyebiliriz.

Candan, söz yazarı olarak gelişmiş, vokalinin daha iyi olduğu da ilk dinleyişte belli oluyor. Basın bülteninde “Şehirli insanın depresif hayatını anlattık” yazıyor. Şarkılar gerçekten de tam şehir şarkıları. ‘Bir Tek Sen’, ‘İstediğin Buysa’ (ki ikinci video şarkısı) ve ‘Geri Dönme’ albümün en iyileri. “Sıfır”ın tamamı, test sürüşü için 110’ın MySpace sayfasında dinlenebiliyor.

______________
Mesaj20.02.2010, 12:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saçma Ama Yinede Saol ! Smile
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu