Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.04.2010, 09:13 (UTC)    
Mesaj konusu: çok yakında yaygınlaşacak teknoloji

Teknolojinin çok hızlı geliştiğini hepimiz biliyoruz. Bizden öncekilerin onbin yılda keşfettiğinden çok daha fazlasını son bir asıra sığdırdık. Daha da güzeli, teknolojik gelişimin hızlanarak ve katlanarak artıyor oluşudur. Yani yakın zamanda patent bürolarının ve biliminsanlarının işsiz kalması ihtimali pek yok.

Tabii gelişen teknolojinin halka, yani biz son kullanıcılara yansıması ayrı bir hikaye. Yeni teknolojiler kullanan bir ürün az çok güvenli, kullanımı biraz olsun kolay ve fiyatı da devlet bütçesi gerektirmeyecek cinsten olmalı.

Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran modern teknolojileri anlatmaya tabii ki sayfa yetmez, zaten biz anlatana kadar da yenileri çıkmış olur! O yüzden içlerinden bir kısmını seçip, şu anki durumlarına kısaca bir göz attık. Bakalım cüzdanlarımıza tırpan atacak olgunluğa erişmişler mi?
3D Oyunlar
Yeni nesil 3D destekli televizyon ve monitörler piyasaya çıkmaya başladılar. Ancak bu TV'lerin fiyatları pek ucuz değil ve şimdiki konsolların da 3D kapasitesi pek yok. Öte yandan PC'ler 3D teknolojisini daha az parayla, çok daha kolayca kullanmaya daha yatkınlar. Artık çoğu oyun zaten 3D tasarlandığı için, yeni nesil bir monitör ve gözlük kitiyle, rahatlıkla herhangi bir oyunu 3D oynamak mümkün oluyor. Tabii kaç kullanıcı buna yönelecek, orası henüz belli değil.

Bulut Oyunlar
Microsoft'un ciddi yatırım yaptığı "bulut oyun" kavramı aslında uzun zamandır var. Prensip olarak MMORPG'lerden çok farklı değiller, ancak tüm iş sunucuda yapılıyor ve kullanıcının bilgisayarında en küçük veri bile depolanmıyor. Haliyle başta korsanlık olmak üzere bazı problemler çözülmüş oluyor. Ancak henüz kullanıcı ve sunucu arasındaki gecikme problemi çözülmüş değil. Çoğu uzman bu işin şimdilik pek mümkün olmadığını savunuyor, ancak Microsoft yılmıyor.

6 Çekirdekli İşlemciler
Yazılım geliştiricileri ve özellikle de oyun yapımcıları yavaş yavaş da olsa çok çekirdekli işlemcilerle çalışmaya alışıyorlar. Intel bundan faydalanmak için çok yakında 6 çekirdekli yeni Core i7 işlemcisini piyasaya sürecek. Nehalem mimarisini kullanan işlemci, 32 nm boyutlarında kalıba sahip olacak. Ancak Intel'in tüm iddialarına rağmen, önceki çekirdek artışlarının özellikle oyun hızında beklenen performansı sağlamamış olması, kullanıcıların bu yeni işlemciye de şüpheyle yaklaşmasına sebep olacaktır.

4G - LTE
Birkaç sene evvel büyük şatafatla tanıtılan WiMAX kablosuz internet erişim teknolojisi, pek çok farklı faktör yüzünden dünyanın pek çok yerinde rafa kalktı. En önemli unsurlardan biri de yapılması gereken altyapı değişiklikleriydi şüphesiz. Öte yandan çoğu ülke halen kullandıkları 3G teknolojisinin kısa sürede sınırlarına dayandığını gördü. Bu da bir sonra ki nesil teknoloji olan ve halk arasında 4G olarak bilinen LTE'nin gündeme gelmesine sebep oldu. Bazı ülkelerde şimdiden kullanıma giren bu teknolojinin en iyi yanı, olan altyapıdan faydalanabilmesi.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu