Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.06.2010, 21:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Her Eve 100Mbps İnternet!

Hemen heyecanlanmayın ; ne yazık ki Türkiye'den bahsetmiyoruz. İşte kıskandıran internet atılımı... Yeni Zelanda hükümeti, internete 1.5 milyar Yeni Zelanda Doları yatırım yapmaya karar verdi.

İnternet servis sağlayıcıların altyapı çalışmalarının hızından memnun olmayan hükümet, bir kamu iktisadi kuruluşu kuruyor. Bu kuruluşun hedefi, 2020 yılına kadar Yeni Zelanda'daki bütün evlerin yüzde 75'ine fiber optik altyapı döşemek.
Fiber optik sayesinde tüketiciler istedikleri servis sağlayıcıdan en az 100 Mbps indirme ve 50 Mbps gönderme hızına kavuşacak.

Crown Fibre Holdings isimli şirketin görevi şöyle açıklanıyor ' Yeni altyapı kurmaya odaklanmak, geçmişten kalan varlıkları korumaya çalışmak değil. Mevcut genişbant internet sağlayıcıların cebini doldurmaktan kaçınmak.'

Peki nasıl olacak?

Bu proje kapsamında fiber optik altyapı kuranlar da hükümetten para alarak, idare edilmeyen, işaretsiz ve anomim fiber optik altyapı kuaracaklar.

İnternet servis sağlayıcılar da bu hatlar üzerinden hizmet sunabilecek. Altyapıyı kuran şirketler kendileri hizmet sunamayacak ama tamamen ayrı bir şirket kurarak internet hizmeti satabilecekler. Burada en önemli nokta şu, kendi şirketlerine ve rakiplerine aynı imkanları ve fiyatı sunmak zorundalar. Yani haksız rekabete geçit olmayacak.
2020 Yılında bu altyapı çalışması tamamlandığında, şirket kar amacı güden bir işe dönüştürülerek harcanan parayı geri kazanacak. Ağın denetimini üstlenerek, internet servis sağlayıcılardan pay alacak ve devletin boşalan kasalarını dolduracak.

______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj14.06.2010, 07:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

Keşke Türkiye'de olsaydı bu atılım.

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj14.06.2010, 07:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

Türkiye'de Böyle Bişi Olsaydı Ne Güzel Olurdu Razz
______________
Mesaj14.06.2010, 08:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Aynen ya Türkiye'de olsaydı düşünsenize 100 Mbps internet biz daha 8 Mbps e yeni yeni geçerken adamlar 100 Mbps'e geçiyorlar Smile Bizde seviniyorduk 8 Mbps oldu diye Smile
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj14.06.2010, 08:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hızını merak ediyorum
______________
Mesaj14.06.2010, 08:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

kalitetoplist yazmış:
Hızını merak ediyorum


Acaba o hızı görsek inanabilir miyiz Very Happy
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu