Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2010, 20:46 (UTC)    
Mesaj konusu: Google'dan Türkiye açıklaması

Google'dan Türkiye açıklaması


Youtube yasağının diğer Google servislerine olumsuz etkisi sona erdi.

Google'ın resmi Türkçe AdWords blog sayfasında Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü William Echickson imzasıyla yayınlanan açıklama ile Youtube yasağı yüzünden Haziran ayından beri süren sorunların tamamen giderildiği bildirildi. Açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz;

"Bildiğiniz gibi Türkiye’deki internet kullanıcıları geçtiğimiz Haziran ayında beklenmedik bir biçimde Google Maps, Google Analytics, Google Translate ve Google Docs hizmetlerine erişimde sorun yaşamaya başlamıştı. Bu hizmetlerde ara ara teknik aksaklıklar yaşanıyordu.

Google mühendisleri, bu hizmetlere sorunsuz olarak erişimin tekrar sağlanabilmesi adına çalışmalarını devam ettirerek kısa bir süre içerisinde Google Docs, Google Translate ve Google Analytics’e erişimi sağladılar. Bugün itibari ile de Google Maps ile ilgili yaşanan teknik problemler çözüme kavuşturuldu. Böylelikle; her ölçekten firma ve bireysel kullanıcılar, daha öncesinde olduğu gibi tüm bu hizmetlerden, herhangi bir problem yaşamadan faydalanmaya devam edebilecekler.

Durumu özetleyecek olursak:

YouTube’a Türkiye’de son iki yıldır erişim yasağı bulunuyor. Diğer Google servislerine erişimde yaşanan kesinti, YouTube’a erişimin engellenmesinin kapsamını genişletme çalışmaları sırasında sınırlama getirilen IP adreslerine yenilerinin eklenmesi sonucunda yaşandı.

Kontrolümüz dışında gelişen bu teknik problemin giderilmesi ve çözümün sağlanması yolunda, Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ve ilgili tüm birimlerle yakın diyalog içerisinde bulunarak, Türk kullanıcılarımızın hizmetlerimize erişimini tekrar mümkün hale getirdik.

Türkiye’deki bütün kullanıcılarımızın, geçici bir süreliğine erişim problemi yaşadığı hizmetlerimizden yeniden faydalanabiliyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.

William Echickson
Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu