Forum'da ara:
Ara



Bu konunun kendinize faydalı olduğunu düşünüyormusunuz?
evet
  50%
[ 2 ]
hayır
  0%
[ 0 ]
hemde çok
  25%
[ 1 ]
saçmalık
  25%
[ 1 ]
Toplam Oylar : 4

Yazar Mesaj
Mesaj13.03.2011, 08:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye Hakkında Çarpıcı İstatistik!

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Çin ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bilişim alanında Türkiye hızla büyüyor. Türkiye'de 65 milyon kişicep telefonukullanıyor. 6.8 milyon kişi genişbant internete bağlanabilme fırsatına sahipken, toplamdainternetkullanıcı sayısı 32 milyonu buluyor.”

MSN'İ EN ÇOK KULLANAN 4. ÜLKEYİZ

Microsoft'un kendi servislerinden de çarpıcı rakamlar veren Özmen, Hotmail ve MSN servislerini kullanan Türk kullanıcı sayısının 25 milyonu aştığını ifade ederken, bu rakamla Türkiye'nin dünyada en çok bu servisleri kullanan 4. ülke olduğunun altını çizdi. Sosyal ağ platformuna da Türk kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Özmen, sadece Türkiye'de 25 milyonFacebookkullanıcısının olduğunu belirtti.

KOBİ'lerin bilişim alanındaki harcamalarına da değinen Özmen, Türkiye'de KOBİ'lerin bilişim harcamalarının harcamaların geneli baz alındığında yüzde 15'lerde kaldığını, bu oranların Polonya, Güney Afrika ve Romanya'da sırasıyla yüzde 30, 38 ve 45 olduğunu vurguladı.


TÜRKİYE'DE KORSAN YAZILIM ORANI HALA ÇOK YÜKSEK

Türkiye'de yaygın olan korsan yazılım kullanımıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özmen, korsan yazılım kullanım oranının Türkiye'de yüzde 68'lere ulaştığına dikkat çekerken, bu oranın bir an önce indirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“KOBİLERE DESTEK VERECEĞİZ”


Microsoft'un 2010 ve 2014 yılları arasındaki hedeflerini de paylaşan Özmen, şu sözleri dile getirdi: “İlk önce KOBİ'lere rekabet olanağı oluşturmak ve yurtdışındaki diğer rakipleriyle KOBİ'lerin rekabet edebilmesini sağlamak istiyoruz, ardından son tüketiciyle yeni ürünleri buluşturmak şirketimizin öncelikli hedeflerindendir.” Microsoft'un sosyal sorumluluk alanında da çalışmalarının olacağını belirten Özmen, girişimcilerin yanında olarak Türkiye'de ciddi birekonomioluşturmak istediklerine vurgu yaptı.

GOOGLE CHROME INTERNET EXPLORER 9'DAN YAVAŞ ÇIKTI


Özmen, ilerleyen haftalarda son sürümüyle kullanıcılarının karşısına çıkacak olan Internet Explorer 9'la ilgili de ufak bir gösteri yaptı. Google'ın Chrome tarayıcısıyla Internet Explorer 9'u kıyaslayan Özmen, tarayıcıları balık testinden geçirdi. Yüzen balıkların gösterildiği tarayıcılarda balıkların sayısı arttıkça Chrome'un yavaşladığı, Internet Explorer 9'un ise yavaşlığı hissettirmeden görüntüyü ekrana yansıttığı görüldü.


ARAŞTIRMACI ASTRONOT PRF. DR. ULRICH WALTER

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'in açılış konuşmasını yapmasının ardından mikrofonu Prof. Dr. Ulrich Walter aldı. Aynı zamanda araştırmacı astronot olan Walter, astronotlar ve onların eğitimiyle ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi.

10 BİN KİŞİ BAŞVURDU, 6'SI SEÇİLDİ

Walter, konuşmasının başında şu açıklamalarda bulundu: “2009 yılında ESA'in (Avrupa Uzay Kurumu) uzaya gönderilecek astronotları belirlemek için eğitim vereceğini açıkladı ve bu paralelde ESA'e 10 bin kişi başvurdu. Başvuruları değerlendiren ve içlerinden sadece bin 500'ünü giriş sınavlarına tabi tutan ESA, sınavlardan elenenlerle birlikte 6 kişiye astronot olabilmesi için ağır bir eğitime tabi tutmaya başladı.”

ASTRONOT OLABİLMEK İÇİN ZORLU TESTLERİ GEÇMEK ŞART

Ancak bin 500 kişinin 6'ya indirilmesi için adayların oldukça zorlu testlere tabi tutulduğuna dikkat çeken Walter, astronot olmayı hayal edenlerin karşılaştığı testlerden ikisini uygulamalı olarak seyircilerle paylaştı. “Spetial Orientation” adı verilen testte 2D çizgiler ekranda rast gele beliriyor ve sola dönüş yapan çizgilerin sayısını teste katılan adayın aklında tutması gerekiyor. “Sound Memory” yani “Ses hafıza” testinde ise ekrana gelişigüzel rakamlar geliyor. Ardından teste katılan adayın bu rakamları tersten söylemesi isteniyor. Bu testin yapıldığı oturumda izleyicilerin hemen hiçbiri doğru sıralamayı yapmayı başaramadı.


“UZAY BOŞLUĞUNDA UÇMAYAN ASTRONOT SAYILMAZ”


Bu testleri tamamlayanların astronot adayı olmayı başardığını dile getiren Walter, bu kişilerin astronot sayılmadığını, sadece bir aday olduğunu söyledi. Mekiğe binip uzaya gitmeyen bir kişinin astronot sayılamayacağını dile getiren Walter, testi bitirenlere üç aşamalı yoğun bir eğitim verildiğini belirtti.
Mesaj13.03.2011, 12:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşar şu kısıma inanmayın:
Alıntı:
intenet explorer 9 Gogle chromdan hızlı çıktı.


ben de ie 9 var..
ama kaplumbağa gibi hiç fark yok...

bildiğimiz explorer
tek farklılık:
temayı ve açılış sayfasını google chrome dan (ç)alıntı yapmışlar.

tavsiyemiz ie kullanmayın.
zaten çoğu siteyi düzgün göstermiyor.[/code]
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu