Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.04.2011, 21:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Önemli-TİB'den bireylere rehber

Sizde sitenize bakabilirsiniz adres : http://www.websitesor.com
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), son 3,5 yılda internet sitelerinde yer alan zararlı içeriklerin kaldırılması için toplam 62 bin işlem yaptığını duyurdu. Yurttaşlara kişilik haklarını ihlal eden sitelere karşı rehberlik etmesi için “websitesor.com” adresinin oluşturulduğu belirtilirken, işlemler sonunda zararlı içeriklerin yüzde 98'inin kaldırıldığı belirtildi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, internet sitelerindeki zararlı içeriklerin kaldırılmasına yönelik 3,5 yılda toplam 62 bin işlem yürüttüklerini söyledi. Kendilerine en sık, “Hakkımı ihlal eden içerik var, bu konuda ne yapabilirim?”, ve “Bu içeriği internete koyan kişiyle ilgili nasıl yasal işlem yapabilirim?” sorularının yöneltildiğini ifade eden Şen, “Hak ihlali varsa bu siteyi bulup içerik çıkartma talebinde bulunmak gerekiyor. İnternet sitelerinde kişisel hakları ihlal edilenlere yol göstermek ve yasal prosedürlerin nasıl işletileceği konusunda bilgilendirme yapmak için Teknoloji Bilgilendirme Platformu’nca 'www.websitesor.com' sitesi hayata geçirildi” dedi.
YASAL SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Şen, kişilik haklarının ihlal eden sitelere ilişkin bilgilerin bu adresten sorgulanabileceğini kaydeden Şen, “Web sitesi içeriği çıkartmıyorsa, kişi kendisiyle ilgili ihlal edilen içeriği sulh ceza hakimine götürüp, bunun doğru olmadığını beyan ederek başvuru yapılabilir. Daha sonra mahkemenin verdiği karar, karşı tarafa tebliğ ediliyor. Bu elektronik ortamda ya da noter kanalıyla olabilir” diye konuştu. Web sitesinin uyarıları dikkate almaması durumunda, hapis cezasına varan bir sürecin başlatıldığını vurgulayan Şen, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 3,5 yıldır bu süreci, 5651 sayılı kanunda TİB'e görev olarak verilen çocuk müstehcenliği, kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, sağlık için tehlikeli madde temini, intihara yönlendirme ve Atatürk'e hakaret olarak verilen 8 suç için işlettik. İnternet sitelerindeki zararlı içeriklerin kaldırılmasına yönelik 3,5 yılda toplam 62 bin işlem yürüttük. İşlemler sonucunda zararlı içeriklerin yüzde 98'i kaldırıldı.”

______________


En son trtbirzahmet tarafından 28.04.2011 21:31:43 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj28.04.2011, 21:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu site süper bir araştırma yapıyor

sitenin akrabalarını bile çıkaracak diye korktum Smile

______________
Destek: support-tr( at )webme.com not:(at) değil @ Arrow Sıkça Sorulan Sorular Arrow Googleye Kayıt Resimli Anlatım
PROFESYONEL KENDİSİNİN YAPTIĞI YARDIMLARI DEĞİL, KENDİNE YAPILAN YARDIMLARI HATIRLAYANDIR.
Mesaj28.04.2011, 21:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

gececi40 yazmış:
bu site süper bir araştırma yapıyor

sitenin akrabalarını bile çıkaracak diye korktum Smile

Daha neler Very Happy ama önemli bi çalışma gözüme çarpan şeyleri aktarmaya çalışıyorum Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu