Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj31.08.2007, 13:45 (UTC)    
Mesaj konusu: BIR PROGRAMIN VB SEYIN KESIN OLARAK TELIF HAKKI OLUP OLMADI

arkadslar bir kisinin herhangi bir progra vb seylerin telif hakkina sahip oldugunu naerden biliriz telif haki ............. aittir izinsiz kullanilamaz yazmasi bunun kaniti midir kandrio olamaz mi
Mesaj31.08.2007, 22:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba, normalde gercek telif hakki icin bir ürünün (trade mark, copyright, patent artik ürünün cesidine göre) kayit edilmesi lazim makamlara.

Yalniz copyright durumunda özellikle "gizli hak" diye bir durum da vardir ve cogu web siteleri mesela altta copyright dediklerinde aslinda bir yere kayit etmemislerdir ama haklari su durumda vardir:

Bir tartisma halinde eger ürünün ÖNCE kendi taraflarindan ciktigini "kanitlayabilirlerse" telif haklari vardir.

Örnek: Bir hikaye yazdiniz, bunu sitenize eklediniz. Birisi geldi bunu aldi bundan kitap yapti satti. Tartisma baslar, hikayenin sahibi icin sorun olur mahkemelik olur, sonra sitenin back-uplarindan hikayenin kitapdan daha önce yayinlanmis oldugu kanitlanabilirse davayi kazanir.. Ya da hikaye 3 sene önce sans eseri bir lokal kültür magazininde yayinlanmis ise vesaire vesaire...

Bu benim hukuk derslerinden aklimda kalanlar, benden dahaiyi bilen arkadaslar var ise, yanlisim varsa lütfen düzeltiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu