Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.08.2011, 23:02 (UTC)    
Mesaj konusu: FireFox 6 Beta Karşınızda

FireFox 6 Beta Karşınızda

Mozilla’nın ardı ardına yayınladığı yeni Firefox sürümlerinde sıranın Firefox 6′ya geldiği zaten biliniyordu. İlk beta da, bu düzenin planlandığı gibi devam edeceğinin sinyallerini vermiş oldu. Eğer bir aksilik olmazsa, Firefox 6′nın final sürümü Ağustos ayının ortalarına doğru indirilmeye sunulacak.

Gelelim Firefox 6 Beta 1′e… Öncelikle dikkat çeken, İzin Yöneticisi’nin (adres çubuğuna about: permissions yazarak ulaşabilirsiniz) geliştirilmiş olması. Artık şifreler, çerezler ve bunlara benzer pek çok öğe için uygulanacak izinleri tek bir pencerede, bir arada bulmak mümkün.

Bir diğer yenilik ise Eklenti Yöneticisi altında dikkat çekiyor. İlgili pencereye eklenen “Mozilla plugin check” seçeneğinin yardımıyla eklentileri kolayca kontrol etmek mümkün. Önceki sürümlerde bu seçeneği ancak adres çubuğu yardımıyla kullanabiliyorduk.

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı…

Göze batan diğer bir yenilik ise adres çubuğunda gizli. Firefox 6 Beta 1, ziyaret ettiğiniz bir sitenin alan adını artık daha belirgin bir biçimde gösteriyor.

Bunların dışında “about: memory” menüsünde de bazı iyileştirmeler söz konusu. Adres çubuğuna yazılacak komutla ulaşabileceğiniz bellek ekranı, artık bizlere çok daha detaylı bilgiler sunmayı başarıyor.

Gözle görülen bu 3 iyileştirmeye ek olarak Firefox 6 Beta 1′in eski sürümlere oranla daha hızlı açılmasından, çok sayıdaki güvenlik güncellemesinden bahsedebiliriz.

Dowlan: http://download.mozilla.org/?product=firefox-6.0b1&os=win&lang=tr

Kaynak: veteknoloji.com

______________
Mesaj09.08.2011, 08:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

5 e çok benziyor bence Confused
______________
Büyük işler başaran, Küçük adam..
DREAMWEAVER İLE BEDAVA-SİTEM İÇİN TASARIM YAPMA // RESİMLİ ANLATIM
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu