Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.08.2011, 21:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Anonymous'ta Facebook çatlağı



Herhangi bir tarihte Anonymous tarafından Facebook’a yönelik büyük bir siber-saldırı gerçekleşme ihtimali oldukça düşük... ...


Geçtiğimiz günlerde YouTube’ta yayımlanan bir videoda, hacktivistler grubu Anonymous’ın iletişim ve mahremiyet haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook’a karşı ‘Operation Facebook’ gerçekleştireceği ve sosyal ağa 5 Kasım’da saldıracağı bildirilmişti.

Haberin ve videonun tüm dünyadaki basın organlarında ve haber bültenlerinde yayımlanmasından sonra Twitter’da hareketlilik yaşandı. Çok sayıda tweet yayımlayan bazı Anonymous üyeleri, video ve tehdidin ‘bir kısım’ grup üyelerince dağıtıldığını, tüm Anonymous camiasını temsil etmediğini bildirdi.

Yeni Medya Düzeni'nin haberine göre; tweet’lerden birinde OpFacebook’un, gruba katılan bazı LulzSec üyelerince yayıldığı, tüm Anonymous camiası tarafından kabul edildiği anlamı taşımadığı söylendi.

Başka bir tweet’te ise Anonymous’ın ‘gerçek güç odaklarını hedef aldığı, iletişim için kullanılan mecraların bu hedefler arasında olamayacağı’ savunuluyor.

Anlaşılan o ki herhangi bir tarihte Anonymous tarafından Facebook’a yönelik büyük bir siber-saldırı gerçekleşme ihtimali oldukça düşük.

Söz konusu OpFacebook mesajında ‘Mahremiyet ilkelerine aykırı hareket eden Facebook 5 Kasım’da çökecek. Facebook, üyeler tarafından yüklenen ve daha sonra silinmesine izin vermediği bilgi, fotoğraf ve videoları devlet kurumlarına aktarıyor, gizli istihbarat birimlerinin siteye girerek dünyada istedikleri insan ve kurum hakkında istediği bilgileri toplamasına izin veriyor” deniliyordu.

Kaynak:http://www.haberalemi.net/HD283197_anonymousta-facebook-catlagi.html
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu